Kutyaeledelek

 

Horváth Diána, Dare To Dream Yorkshire terrier tenyésztő

Horváth Diána vagyok, a Dare to Dream Yorkshire terrier kennel tenyésztője. Büszkeséggel tölt el, hogy kennelemből származó-, több ország, és többszörösen díjnyertes kutyusaim élnek Egyesült Államoktól, Kanadáig, Skandináviától, Oroszországig, Baltikumtól, Ibériáig.
10 év Yorkie tenyésztői múlttal és számtalan kiállítási győztes címmel a hátam mögött tisztában vagyok azzal, hogy a siker nagyon sok tényezőn múlik. Hiába a gondos tenyésztői munka, a folyamatos ápolás, az igazán egészséges, szép kutyák mögött mindig egy megfelelően kialakított étrend áll a háttérben! Kutyáimmal, mindig a legjobb eredményre törekszem. Ezért a legtöbb kutyatáp nem üti meg a szintet nálam. A Platinum Natural Szuperprémium tápot először egy németországi kiállítási győzelem után kaptam, és a jó híre miatt ki is próbáltam. Az egyedülálló 70% hústartalomnak és magas húslé tartalomnak köszönhetően, már az állaga is jelentősen eltér a többi szárazeledeltől. Így, az amúgy is prémium étrendhez szokott kutyáimat bombasztikus íz élménnyel, egy "szaftos" száraz eleséggel leptem meg. Látván a kutyusok visszajelzését, úgy döntöttem, hogy munkára fogom a Platinumot és a teljes "állomány" étrendjét erre váltottam. Az eredmény már napokon, heteken belül jelentkezett. A végtermék jelentősen csökkent és sokkal könnyebben kezelhetővé vált. A kutyusok aktívabbak és egészségesebbek, mint valaha. Az étrend váltás sokat segített a szőrzet természetes rugalmasságának és fényének megőrzésében is. A kutyaeledelek piacát pontosan ismerve, ezzel a táppal tökéletesen elégedett vagyok, mert megadja mindazt, amihez a kutyáimnak szüksége van, legyen szó bármely korosztályról, kölyköktől a felnőttekig! A Platinum emberi fogyasztásra alkalmas alapanyagokból készül, nálam, ahol a kennel minden tagja családtag, ez óriási dolog, mert így biztosan tudom, hogy a kutyusok tényleg csak a legjobbat kapják!
Köszönöm Platinum, a családtagok nevében is :)

2017 Szeptember


Farkas Szilvia és kutyája, Líno

Línó kutya élete nem indult túl jól...

Kölyökként Gyöngyös külterületén kóborolt testvérével, ahol befogták őket és a helyi gyepmesteri telepre kerültek. Itt egy évet töltöttek el úgy, hogy senkinek nem sikerült felfigyelni rájuk, nem volt szerencséjük, hogy gazdira találjanak. Egy év után az Állat és Ember Állatvédő Egyesület gondozásába vette őket, kedvesemmel innen fogatuk örökbe Línót.
A gondozó segítségével első kutyásként olyan kutyát sikerült választanunk Línó személyében, aki visszahúzódóbb, szerényebb, kora és terrier vére ellenére nyugodtabb volt kortársainál, de valójában a "bocs, hogy élek" viselkedése volt az, amibe beleszerettünk.
Családunkba történő beilleszkedése is nehezen indult, pár hétig szeparációs stresszel küzdött, de az örökbe adó Egyesület lelkiismeretes gondozóinak hála, az Ő tanácsaikkal sikerült túljutnunk ezen a szakaszon, és pár hét után minden a helyére állt, és a helyén van ma is.
A gazdisodását követően kezdetben mindenevő volt. Az első időkben csak száraz táppal etettünk, jó minőségű, prémium kategóriás táppal. Eleinte nem volt semmiféle gond, szépen megette az adagját. Aztán idővel elkezdett egyre válogatósabb lenni, sajnos a tipikus elsőkutyás hibákat elkövetve kicsit túlajnároztuk, illetve én ajnároztam túl Línót, aki ezt ügyesen ki is használta.
Ahogy a természete kezdett szépen kinyílni, és kezdett egyre magabiztosabb lenni, úgy lett egyre válogatósabb is. Persze mindezt irtó kedvesen adta elő, haragudni nem nagyon lehetett rá sosem.
Idén bő 3. éve van velünk, kb. 2 éven át szinte az összes, Magyarországi forgalomban lévő száraz táppal próbálkoztunk, de idővel az összeset hanyagolta, főleg amióta bevezettük az étrendjébe a főtt ételt is. Kutyás barátok azt javasolták, hogy próbáljuk meg "kiéheztetni" a kutyát, ha nem eszi meg, majd másnap, vagy harmadnap meg fogja, ha éhes lesz, de a natúr főtt koszt bevezetésével így ezt nem tudtuk kivitelezni.
A Platinumról egy kutyás barátunktól hallottam, akinek emésztési problémás kutyája van, és nekik nagyon sokat segített. Gondoltam kipróbáljuk.
Línó nagyon jó sikerült keverék kutya! A shar pei ősöktől örökölt szűk hallójáratok időnkénti gyulladásán túl semmi komoly, vagy elhúzódó problémánk szerencsére nincs, így mi nem egészségügyi okból választottuk a Platinumot, hanem azért, hogy kipróbáljuk, vajon ezt is megunja-e néhány hét után, ahogy az eddigieket A-tól egészen Z-ig.
Most már közel egy éve eszi reggeliként a főtt vacsija mellé, és ugyanolyan elánnal veti rá magát minden reggel, ahogy az első időkben. A Platinum más :)
Persze pozitív változást én is észrevettem nála, a bundája szemmel láthatóan szebb, csillogóbb, a kutyából távozó végtermék állaga klasszisokkal jobb és kevesebb.
Bevallom őszintén azóta is voltak gyenge próbálkozásaink, hogy hátha mást is megeszik, ezzel-azzal próbáltuk kiváltani a Platinumot, de feladtuk, más tápot már nem eszik meg.
Ő ezt kiválasztotta magának és tartja is magát a választásához! :-)

2017 február

_____________________________________________________________________________________________

 

Debreczeni Anita és kutyája, Léna

Léna kutyám 2 éves korában került hozzám, most 5 éves. Kb 34 kg ivartalanított nőstény németjuhász kutya. Kezdetben vegyes tápláláson volt, ez azt jelentette, hogy természetesen teljes értékű táp és házi koszt, mivel nem tudtam az allergiájáról.
Arra lettem figyelmes, hogyha elpihent gyakran nyalogatta a talpát, ami kíváncsivá tett. És bizony be volt gyulladva a lábujjak közötti bőr. Ez a gyulladás aztán jött és ment. Voltak tünetmentes rövidebb időszakok, de mindig visszatérő probléma maradt. Érdekes módon volt, hogy csak egy talp, de volt, hogy az összes. A kezdeti enyhe rózsaszín bőrpírtól a masszív lángvörösre begyulladt tappancsokig, fájdalmas fekete sebes pörsenésekig. A bőr felület, mint a tűzzel végig perzselt bőr, elvékonyodott, a szőr kihullott ezeken a területeken, és a kutyus számára érintésre is érzékeny lett. A táplálási hibákon túl, gondoltam környezeti hatásra (sár, éles kövekre séta közben, fű, vagy stressz). Irány az állatkórház, ahol kaptunk krémet, és valószínűsítette az orvos, hogy allergia, valószínűleg valamilyen ételeredetű. Mivel az allergia teszttel járó altatást és beavatkozást nem vállaltam, elkezdtem keresgetni, utána olvasni, milyen lehetőségek vannak még ezen kívül. Leálltam a házi koszttal, csak táp, ebből is több gyártó termékét is próbáltuk. De ez sem hozott eredményt, sőt, a gyulladásos állapot egyre sűrűbben fennállt, és már a krémek sem enyhítették. A talpbőr egyes helyeken, és érdekes módon mindig ugyan azon a helyeken kifakadt és az eddigi fekete sebes pörkök mellett levedző gennyes sebek is kialakultak, melyek, ha begyógyultak is maradandó heget hagytak és következő alkalommal ugyanott fakadtak ki. Ez oda vezetett, hogy séták maradtak el a fájdalmai miatt, sántikált, nem volt kedve futkározni, ha be volt gyulladva a lába. A tápok összetételét mindig figyeltem, ami szemet ütött, hogy tele vannak gabonával, gabona származékokkal, szója, stb…..ami legyünk őszinték nem egy ragadozónak való. Persze Léna mindent nagy szeretettel fogyaszt, súly problémáink is voltak, amit a sok gabonás táp nem segített megoldani. Rengeteg tápot végig néztem, összetételt, adagolást, stb. Aztán egész véletlenül találtam rá a Platinum Natural termékeire, olvastam róla, konzultáltam az állatorvosunkkal, és a Platinum Natural facebook oldalán a termék szakértőivel. Így belevágtunk Lénával a tápváltásba már sokadszorra. Bárányossal kezdtünk, és nagyon imádta az első pillanattól. Tartottam tőle, hogy szorulás lesz a kisebb adagok miatt, de nem volt ilyen. Természetesen átalakult a széklete (3-4 nap átállás) a bárányostól sokkal sötétebb lett, de a kisebb adag ellenére is meg van a napi 2 széklet. Kipróbáltuk az ibériai sertésest is, azt is imádja. Csirkéset szándékosan nem próbáltuk még, az eddigi tápok is baromfi származékokat is tartalmaztak. A sebek lassan begyógyultak, és nem jöttek elő újra, elhagyta a lábnyalást, visszanőtt a szőr a talpán. Öt zsák 5 kg-os táp elfogyasztása után nagy örömmel modhatom, hogy teljesen tünetmentesek vagyunk. Léna teljes test szőrzete is átalakult, sokkal lágyabb puhább fényesebb lett. A testsúlya is rendeződött. Gyönyörű és energikus.

Csak ajánlani tudom minden gazdinak, aki a kutyusával hasonló problémákkal küzd, már csak az allergia okának kiszűrése miatt is. Mindenképpen megéri kipróbálni.

2016 December

_____________________________________________________________________________________________ 
 

Dervalics Kitti és kutyája, Darázs

Egy ismerős ajánlotta a Platinumot már lassan két és fél éve. Eleinte csak jutalomfalatként használtuk, tetszett, hogy könnyen törhető, nem ragad tőle a kezem, nincs tele színezékkel és nem utolsó sorban a kutya szívesen meg is eszi.
Csipinek, a 14 éves havanese-nek annyira bejött, hogy hamar tápot váltottam neki, pedig előtte is prémium minőségű tápot evett. A puha tápszemeket könnyebben el tudja rágni öreg fogacskáival, nem kell áztatni, összetördelni a tápszemeket.
Darázsnak nem mertem többet adni, csak nasinak ette. Darázs 11 éves labrador-agár keverék. 7 éve él velem, mindig a gyomra volt a gyenge pontja, rendszeresen volt gyomorgyulladása, hányás, hasmenés, orvos... ez ahogy idősödött egyre gyakoribb "program" lett. Nagyon vigyáztam az etetésére, nem kapott zsírosat, fűszereset, csontosat, direkt neki főztem csirkemellet rizzsel és orvosi gyógytápot evett mellé. Ezzel nagyjából karban tudtam tartani a gyomrát, de többször volt így is hányás, hasmenés, nem evés, sajnos ez már hozzánk tartozott.
Aztán tavaly nyáron jött a szokásos rosszullét, szokásos kezelés, de nem javult, egy hét után már nagyon gyenge volt, teljes kivizsgálás mellett döntöttünk. Vér, vizelet, székletvizsgálat és voltunk gyomortükrözésen (biopszia is történt), hasi ultrahangon.
Sajnos több mindent találtak, a legsúlyosabb probléma a gyomorszűkülete és a krónikus gyomor és bélgyulladása. Hosszas gyógyszerezés kezdődött, hányás megszűnt, de a hasmenés nem akart.
Táplálásán nem sokat váltottam, hiszen mi lehet gyomorkímélőbb a csirkemelles rizsnél (gondoltam én), tápból meg mindig is gyomorkímélőt kapott (ami szintén csirkés). Gyomorszűkülete miatt átálltunk a napi négyszeri, kisadagokban való étkezésre, száraztápot áztatva kapta (ezt nagyon nem szerette) és a tartós hasmenés miatt minden nasit megvontam tőle.
Hetekig tartó antibiotikum kúrát szteroiddal egészítettük ki, újabb hetek teltek el a sok-sok gyógyszerrel, de a hasmenés nem javult. Étvágya gyatra volt, alig evett valamit az is átment rajta. Rendszeresen jártunk infúzióra, sokat fogyott, legyengült, kedvetlen lett, megviselte a 3 hónapos, szinte folyamatos rosszullét.
Abbahagytuk a gyógyszereket, hisz nem hoztak javulást és a doktornő tanácsára kivontuk a csirkét az étrendjéből. Újabb hetek teltek el kísérletezgetéssel, szép lassan próbálkoztam mit bír a pocakja, mi hoz esetleges javulást. Kipróbáltam a szarvast, marhát, sertést, nyulat, belsőséget, váltogattam a köretet (rizs, zabpehely, árpa, búzacsíra, búzakorpa) és ezek kombinációival mindig mást főztem. Sajnos nagy javulás nem történt, a hasmenés csak pár napra javult, de mindig visszatért, rendszeresedtek az éjszakai egészségügyi séták. Minden balul sikerült kísérletezés után napokig rosszul volt, mindig várnom kellett, míg koplalással jobban lett, hogy újabb teszt alá vethessem, hisz tartós javulást egyik főztöm sem hozott. Hosszú egy hónap telt el így, minden fáradságom és igyekezetem ellenére sikertelenül.
Ekkor már 3 kutyám volt, az új, befogadott jövevény Opti, egy 2 éves yorki(szerű) eb. Sokat foglalkoztam vele, szertelen, neveletlen, csibész kis kamasz volt, tanítgatásasorán természetesen Platinum bárányos táp volt a jutalomfalat. Darázs ilyenkor mindig jött, könyörgött a nasiért, míg egyszer beadtam a derekam, hisz ígyis-úgyis ment a hasa és végre valami, amiből jóízűen evett! Nagyon nem bíztam el magam, továbbra is a főtt kajától vártam a csodát és persze sok minden az "output"-on múlott. Mivel szívesen fogyasztotta egyre többször kapott Platinumot a husi mellé. Széklete rögtön javulást mutatott és pár nap után sem rosszabbodott, így utolsó, kétségbeesett próbaképpen befejeztem a főzést, áttértünk csak a Platinum tápra.
Ennek màr 8 hónapja, Darázs azóta csak bárányos Platinumot kap, savlekötőt és probiotikumot szed, más gyógyszert nem. Hasmenés azóta a múlté és végre vége az éjszakai sétáknak! Energikus, újra labdázik, nagyokat tudunk sétálni, vidám, élvezi az életet, ez nekem mindent megér! Párszor még megpróbáltam a főtt ételt a változatosság kedvéért, de azóta sem vált be, soha nem hittem volna, hogy a rizseshúsnál lehet valami gyomorkímélőbb.
Jelenleg mindhárman száraztápból Platinumot kapnak, még a cica is szívesen fogyasztja. :)
Tudom, Darázs meggyógyulni nem fog, de a Platinum mellett 8 hónapja tünetmentes! Belegondolni sem merek, hogy Platinum nélkül most hol tartanánk, de valószínű az életét mentette meg! Sajnálom a hetekig/hónapokig tartó kísérletezgetést is, hisz mindvégig ott volt a megoldás a szekrényben...
Remélem Darázs még sokáig velünk lesz és hosszú távú megoldást jelent nekünk a Platinum!
Én csak ajánlani tudom!

2016 Július

_____________________________________________________________________________________________

Nagy Fanni Szelita, és Yorkshire terrierje, Mimó

Eléggé otthonülő típus vagyok és magányomat egy kis Yorkshire terrier kutyussal szerettem volna enyhíteni. A kiskutya, amit kinéztem magamnak sajnos nem a legjobb helyről származik, ez csak akkor derült ki számomra, mikor a tenyésztőt meglátogatva egy betonos területen, a sarokban némi forgácson kuporogva mutatta meg az anyakutyát és három kicsinyét. Nagyon hideg volt, az anyakutya reszketett és a kiskutyák bár boldogan ugrándoztak nekünk, de rettentő soványak voltak. Az egyik kislánynak nagyon édes kis pofija volt, őt felvettem, és hiába tudtam, hogy ilyen helyről nem szabad kutyát venni, pláne nem ennyi pénzért, de képtelen voltam otthagyni. A kiskutyus nagyon félt mindentől és teljesen szocializálatlan volt (arról nem is beszélve, hogy a szőre tele volt élősködőkkel, amiktől csak nagy sokára tudtunk megszabadulni). Betegségek, gyulladások és egy lábtörés tovább nehezítették szegény kiskutyám életét. Lehet, hogy sok orvoshoz járás, kezelések, altatások miatt a kutyusom depressziós lett. Egyszerűen nem akart enni. Semmilyen száraztápot nem fogadott el, csirkecombot főztünk neki, egy ideig megette, de aztán ezt is elutasította. Akkor próbálkoztunk más féle hússal, de azt is csak egy darabig fogadta el.

Így telt el sok-sok hónap, mikor is elköltöztünk egy másik lakásba, és a kutyus valamiért elkezdett rendesen enni. Boldog voltam, hogy most már rendben van, aztán vemhes lett a másik yorkie-tól. A vemhesség alatt nagyon-nagyon jól evett, majd ellés után teljesen megtagadta. Az állatorvostól kapott pasztával tudtuk életben tartani … nagyon kétségbeejtő volt a helyzet. Ötletem sem volt, hogy mit tudnék adni neki.

Egy nap a Facebookon láttam meg a Platinum kutyatáp reklámját. Ebben láttam, hogy ez a táp prémium minőségű magas hústartalommal. Nem szoktam hinni az ilyen reklámoknak, de szerencsére volt valami, ami piszkálhatta a gondolataimat. Utána olvastam fórumokon és ahol csak tudtam, hogy milyen véleményeket látok. Rengeteg pozitív visszajelzést találtam arról, hogy az én kutyusomhoz hasonló problémákkal küzdő kutyáknak is bevált. Megrendeltem a bárányos rizses kóstoló csomagot. Az én étvágytalan kiskutyám mindet megette!

Ekkor már a kiskutyák is kezdtek önállóan eszegetni. Az első rendelésem egy kiskutya táp, egy nedves táp és egy bárányos-rizses felnőtt kutya táp volt. Boldogan adtam a kutyának belőle, de nem érdekelte, nem akart enni. Viszont a kiskutyák tápját elkezdte enni. Itt fordult minden pozitív irányba (ekkorra már minden csontja érezhető volt a kutyusomnak és a gerince is teljesen kiállt a bőre alól). Külön zártam a kiskutyákat az anyjuktól mikor etetés volt, hogy a saját bárányos tápját egye. Azért volt fontos, hogy a bárányos tápot egye, mert az is gond volt, hogy allergiás volt a csirkére, sebesre vakarta az arcát miatta.

Most már úgy kb 2 hónapja etetem Platinummal az anyakutyát, aki hihetetlen változásokon ment keresztül. Ezalatt a kb 2 hónap alatt elértük azt, hogy már nem állnak ki a csontjai mindenhol a bőre alól, rendesen megeszi a napi emelt adagú Platinumját és végre ugyan olyan aktív, játékos és boldog kutyus, mint régebben volt. Tele van energiával és most látom már, hogy a szőre is fényesedik. csak azt sajnálom, hogy nem sokkal előbb találtam rá a Platinumra, mert akkor megspórolhattam volna kb 1 év félve szenvedést, és aggodalmat. Nálunk abszolút bevált és örülök annak, hogy aznap a facebookon megpillantottam ezt a reklámot. Bárkinek merem ajánlani, aki hasonló gondokkal küzd, mint amikkel mi küzdöttünk, vagy ha csak egészséges, teljes értékű tápot akar adni a kutyáinak. Mivel nálunk itt vannak a kiskutyák és ők is Platinumon nevelkedtek, így azt is látom, hogy rájuk milyen hatással van. Mindkét kiskutya nagyon aktív, kicsattannak az egészségtől, boldogak és energikusak. Hálásan köszönöm a Platinum csapatának, hogy reagáltak a kérdéseimre és mindenben a segítségemre voltak, hogy a kutyám kilábaljon ebből az állapotból, továbbá nagyon köszönöm az utólagos érdeklődéseket is, amikben mindig érdeklődtek, hogy hogy van a kutyusom, hisz az ember sokkal szívesebben marad "márkahű", ha érzi, hogy törődnek vele. 


Nagy Fanni Szelita
2016 Február

_____________________________________________________________________________________________

Borsodi Edina és Yorkshire terrierje, Tony

Az én nevem Edina és egy "szőrös gyerekem" van, Tony a 2 éves 1,7 kg-s yorkie fiúcska. Régi álmom volt egy ilyen fajta kutya és elég sűrűn nézegettem a hirdetéseket utána. Az egyik nap 2014-ben találtam rá Tonyra akit elvileg meguntak és el lehetett hozni. Mi a párommal azonnal érte is mentünk, ott azonban kiderült, hogy a kutyus sántít és ezért mondanak le róla. Mi állatorvoshoz vittük ahol kiderült, hogy a hátsó jobb lábát ízületnél szilánkosra törték, (valószínűleg ráléptek) és a kezelése túl drága lett volna. Ezt a problémáját sajnos nem sikerült orvosolni, hisz akkor még csak 10 hetes volt, túl fiatal és túl parányi a műtéthez. Egy éves kora után pedig az orvosok szerint felesleges lenne megműteni, mert nem lehet helyre hozni. Szóval az első pár napunk az orvostól orvosig rohangálással telt, de mi így fogadtuk el és eldöntöttük, hogy így is imádjuk, sántikálósan. 
Ezek után kezdő gazdiként mindent megvettünkneki, amit csak lehetett, de jött a következő pofon....
Tonynak állandóan ment a hasa és hányt. A legtöbb tápban és konzerv kutyaeledelben csirkehús van. A mi pici kutyusunk, aki akkor még nem volt fél kilogramm pedig allergiás a csirkére. Újabb orvosi vizsgálatok után rájöttek, hogy mi a probléma, innentől még jobban odafigyeltünk mit veszünk számára, de még mindig nem lett sokkal jobban. A hasa már nem ment, de sokat hányt a sava miatt. Sok utána olvasás és kísérletezés után egy fórumon találtam rá a Platinumra.
A Platinumnak hála megoldódtak a problémák! Jó lett a pocak, pár nap után már nem hányt és azóta sem! Elkezdett gyarapodni Tony és nemcsak a bordái nem látszanak már ki, de már a bundája is szép fényes és aminek a legjobban örülünk az, hogy a kiskutyánk életvidám és játékos lett. Hosszú volt az út idáig, de velünk csodát tett a Platinum! Ami még nagyszerűbbé teszi a terméket, hogy nem csak egy féle csirkementes tápból tudok választani így nem egyhangú a kis Tony étrendje és nem csak száraz táp formájában kapható.
 
Különbözik minden más táptól, mert nincs tele minden ízfokozóval és adalék anyagokkal, amik beteggé tennék a kis kedvencem és mégse kell attól félnem, hogy nem ízlik neki, mert egyszerűen oda van érte!
Minden kutyás ismerősömnek ajánlom a Platinumot és minden fórumon meg szoktam írni, hogy nekünk mennyire bevált!
Mi már hűséget fogadtunk a terméknek, mert egy egészséges és boldog kutyát "kaptunk" tőletek!
Köszönjük!

Borsodi Edina
2016 Január

_____________________________________________________________________________________________

Lehoczky Lívia és Zeusz, a Golden Retriever

Kérlek pár mondatban mutasd be magadat és a kutyá(i)dat. Milyen fajta, mennyi idős, miért őt választottátok, hogyan került hozzátok?

Két éves Golden Retrieverünk Újfehértóról, a Magic Madness kennelből került hozzánk. Kiváló szülőktől származó kan, a neve: Zeusz, de olyan is, mint a görög főisten! Előtte is Goldink volt, egy szuka. Sajnos 11 év után el kellett búcsúznunk tőle, mert súlyos beteg lett. Aztán karácsonyra 8 hetesen hozott nekünk vigaszt Zeusz.

Lehoczky Lívia labradorja ZeuszHa jól tudom, voltak a kutyus egészségével problémák. Tudnál erről mesélni?
Az emésztésével gondok voltak, hasmenése volt szakaszosan. Vakarózott, és hullt a szőre. Kezelőorvosai minden igyekezete ellenére csak átmenetileg volt javulás.

Hogyan találtál rá a Platinumra?
Férjem az interneten talált egy hozzászólást. Egy Goldi gazdija hasonló problémákról írt, aztán dicsérte a Platinumot, mely megoldást hozott. Elolvasva a neten a Platinumról mindent, felcsillant egy reménysugár. Aztán rendeltünk. Az Ügyfélszolgálaton sok jó tanáccsal szolgáltak, nagyon köszönjük!

Mióta eteted a kutyád ezzel a táppal? Lehoczky Lívia labradorja Zeusz
8 hete kap Zeusz Platinum-konzervet, száraztápokat.

Tapasztaltál-e változást? Ha igen milyen változásokat vettél észre kutyádon?
Nagy változás történt! Helyrejött az emésztése, nem vakarózik annyit, s a szőre is kevésbé hull. Súlyban gyarapodott, sokkal energikusabb, jobb lett a hangulata.

Mit gondolsz, miben különbözik ez a kutya eledel, a többitől?
Nagy százalékban tartalmaz friss húsokat és halat, megvan benne minden vitamin, nyomelem és ásványi anyag. Az íze kiváló lehet, mert a mi kutyusunk imádja!

Javasolnád más gazdiknak, hogy váltsanak Platinumra? Miért?
Minden gazdinak örömmel javaslom a Platinumot, akinek fontos a kutyája egészsége, közérzete, meg persze ha tud is rá anyagiakban áldozni. De ha minden eddigi orvosi kiadást hozzáadunk az olcsóbb eledelek árához, biztosan a Platinum az olcsóbb. Nem beszélve a sok kellemetlenségről, időről, idegeskedésről!


Üdvözlettel: Lívia
2016 Január

_____________________________________________________________________________________________ 

Darók Éva és a Kendereskerti-köves komondorok

Darók Éva vagyok a Kendereskerti-Köves Komondor Kennel tulajdonosa. Komondorunk 2006 Karácsonya óta van. Miután idegen nézelődött a portánkon, férjemmel úgy döntöttünk, hogy ez a kiváló magyar fajta kell, hogy vigyázzon ránk. Suba két év múlva feleséget kapott, Mátkát. Már ketten voltak a portánkon és őrizték javainkat. Olyannyira megkedveltük ezt a fajtát, hogy 2011-ben további komondorok csatlakoztak a falkához Sára, Bogi és Éger, majd 2014-ben Basa. Nagyon szeretem a kutyákat a velük való foglalkozást és a velük töltött időt is, ez a hobbim is. Számomra nagyon fontos ebeink egészsége, hiszen ők családunk tagja is egyben. Első almunk 2015-ben született. 4 kicsi apróság látta meg a napvilágot nálunk. Édesanyjuk lett 2013-ban a Világ Győztes Komondor Szuka és megkapta a Világkupa Győztes címet is. Édesapjuk, Basa is nagyon sok kiállításon eredményesen vett részt. Fiatal kora ellenére Fajta-Győztesként állt többször dobogóra. Azonban ezt a sorozatot nem tudtuk vele folytatni, mert megbetegedett.


A makacs hasmenéssel nem nagyon bírtunk, a folyamatos gyógyszeres kezelés pedig nem éppen jó sem embernek, sem komondornak. Elkezdtem keresgélni a neten, miként tudnék segíteni Basán. A mi életünkben is előnyben részesítem a természetes dolgokat, akkor a komiknál is kell, hogy legyen ilyen fajta megoldás. Változtatni kell az étrenden. Mit adjak neki? Oly sok információ van a világhálón, hogy szinte beleszédül az emberlánya.

Keresgélésem során, véletlenül találkozhattam valakivel, akinek ez a levél is köszönhető. Milyen véletlenek vannak, itt van rá az élő példa:
Találtak egy irtózatosan beteg, kidobott, komondornak kinéző ebet egy elhagyott tanyán állatvédők. Ő BUBU bá. A világhálón folyamatosan nyomon követtem ezután Bubu életét és mikor meghirdették, hogy személyesen is meglátogathatjuk, nekem el kellett mennem Hozzá. Ott üldögéltünk Bubu körül és ott volt egy zacskó száraztáp, amivel meg lehetett kínálni Bubut. Belenyúltam, hogy adok én is, hiszen annyira oda vagyok érte! Érdekes volt a táp, puha volt, egyáltalán nem száraz, és ami megdöbbentő volt, hogy Bubu csak úgy falta befele. Rékát kérdeztem, hogy mi is ez és akkor mutatott be Istvánnak, akitől kapta Bubu bá ezt a finom kaját. Hazafelé az úton könnyeimmel küszködve egyszer csak felötlött bennem: ha a Bubu hízik tőle és gyarapszik, akkor lehet, hogy nekünk is segíteni fog?! Ahogy lehetőségem adódott, egyből elkezdtem ez a táp után nyomozni és rá is találtam a PLATINUM weboldalára. Elolvastam minden fellelhető információt. Itt szeretném elmondani, hogy honlapjuk nagyon kiváló, mert minden gondolatomban feltett kérdésre választ kaptam. Aztán a komáromi kiállításon kölyök komondorommal is sikerült megkóstoltatni a PLATINUM tápot és férjemnek is meg tudtam mutatni. Komikámnak a kóstoló olyannyira sikerült, hogy mind megette a kitett tálkában lévő kínáló mennyiséget. Többször arra kellett, hogy vigyen az utunk nem is tudom, hogy miért? Bodrog már csak ezt az utat ismerte?

Megbeszéltük a férjemmel, hogy próbáljuk meg Basa étrendjét lecserélni erre a tápra. Ez kb. 2 hete történt, akkor kaptuk meg az első szállítmányt és már ennyi idő után érezhető a változás Basánál. Kicsit aggódtam, hogy egyik napról a másikra lecseréljük a tápját és további 1-2 nap még szorongással telt, mert a végtermék még nem mutatott szilárd állapotot. És eljött a 4. nap. Végre formája volt !!!!! A 6.-8. napra pedig már egészséges lett a végtermék!!!! Lehet, hogy ez furcsán hangzik, de én ennek annyira örültem!!! Basa azóta is még mindig örömmel veti magát a tápra. Basán kívül még két kutyám kapja a PLATINUMOT. Szinte öröm táncot járnak mindannyian, mikor kimérem a kívánt mennyiséget nekik. A fizikai változás a nagy szőr miatt szemmel még nem látható, csak érezzük, hogy a nagy bunda alatt képződik valami, szegény BASA korábban nagyon csontos volt. A szőre is változást mutat, csillogóbb, fényesebb, ami másnak is szembetűnő lett. Még a hangulata, kedve is sokkal jobb lett. Most látom, hogy van kiút a betegségéből. Úgy gondolom már megérte, hogy a PLATINUM táp bekerült a családba! Nagyon várom, 2-3 hónap múlva mit mutat majd a mérleg, ha ráállítom Basikámat!
Mivel kutyáink táplálása fontos kérdés, sokszor szóba kerül beszélgetések során ismerősökkel, kutyásokkal, barátokkal. Mit ád Isten, hát már más komondoros is sikeresen táplálja Platinum táppal kutyiját, a mi falunkban is! Ha már 2-3 ember külön-külön erre a végeredményre jut, az már nem lehet véletlen!
Az eddig megtapasztaltakkal és az ismerettel, hogy hogyan és miből készül a PLATINUM táp csak javasolni tudom mindenkinek, aki kicsit is törődik kedvence egészségével!
Nagyon köszönöm komondorkáim nevében is és további sok sikert kívánunk Nektek!
Üdvözlettel:

Darók Éva és komondorai -  2015 December

_____________________________________________________________________________________________

Juhász Annamária és kutyája Ardó véleménye:

"Örömmel leírom a tapasztalatomat, mert nekem is sokat segített a weboldalon található rengeteg vélemény a választásban, nem is kértünk próba csomagot, hanem azonnal rendeltünk 10 kg tápot, legutóbb pedig 20 kg-t.

 

A vizslánk esetében a kölyök táppal anno nem volt gond, a felnőtt tápok esetében azonban nem találtunk megfelelőt. Az egyiktől borzasztóan égett a gyomra, amitől nagyon nyugtalan volt, a másiktól pedig rengeteget kakilt (napi 5x és nem keveset), szóval egyértelmű volt, hogy nem sok tápanyagot tud hasznosítani a szervezete. Rövid szőrű magyar vizslához képest is túlságosan látszott a bordája. Ha tanácsot kértünk, akkor jellemzően azt tapasztaltuk, hogy vagy azt ajánlják nekünk, amihez érdekük fűződik, vagy azt, ami éppen kevésbé fogy. Megjegyzem, nem olcsó tápokat vásároltunk, ezen nem spóroltunk soha.
 

Elindult a böngészés a neten, szándékosan olyan tápot kerestünk, amit nem itthon gyártanak, és nem találjuk meg akármelyik boltban, más termékekkel kapcsolatosan is az tapasztalatunk, hogy nem feltétlenül az agyon reklámozott a jó minőségű. Ekkor találtunk rá a Platinumra. A weblapon található számtalan pozitív véleménynek és a magas hús tartalomnak köszönhetően bizalmat szavaztunk a Platinumnak, és nem bántuk meg.
Nem kellett átállni a kutyus szervezetének, már 1-2 napon belül látható volt a székletben a különbség, egészséges színű, mennyiségű, és állagú lett. A Platinum ízét imádja, akár jutalomfalatként is megállná a helyét. A többi változást az eltelt hónapok alatt vettük észre: annyira bársonyos lett a szőre, mint baba korában, hízott, és sokkal energikusabb lett (ami egy vizslánál már feszegeti a tűrőképességünket :) ....viccet félre téve csak pozitívumokat tudok említeni.


Szóval Ardó királyfi köszöni szépen, imádja."
Juhász Annamária - 2015 November

_____________________________________________________________________________________________

Lachout Klaudia és Golden Retriverje, Alex

Kérlek pár mondatban mutasd be magadat és a kutyádat. Milyen fajta, mennyi idős, miért őt választottátok, hogyan került hozzátok?
Egy gyermekkori álmom vált valóra azzal, hogy 6,5 éve belépett életünkbe egy rosszcsont Golden Retriever fiúcska.
Először 2005-ben Pápán, egy kiállításon találkoztam úgy igazán a fajtával, ahol nagyon megtetszett mind elragadó természetük, mind gyönyörű külsejük. Természetesen ezután elkezdtem bújni a fajtaleírásokat, ami csak megerősített abban, hogy nekem egyszer lesz egy ilyen kutyám. 2009-ben egy Budapesti tenyésztőtől hoztuk el Alexet, aki azóta bearanyozza a mindennapjainkat. Tigrissel, a 12 éves cicánkkal minden rosszaságban benne van, így sosem unatkozik mellettük az ember. A feltétlen szeretet, amit ad, az öröm és rajongás, amivel minden alkalommal vár bennünket haza… megfizethetetlen kincs!

Ha jól tudom, voltak a kutyus egészségével problémák. Tudnál erről mesélni?
Az egyik kirándulásunk alkalmával Alex elkapott egy bélfertőzést, melyet csak hosszas gyógyszeres kezeléssel tudtunk kezelni, ami nem tett jót a bélfertőzés miatt már amúgy is igénybe vett bél-nyálkahártyának. Ennek következtében sajnos IBS (Irritábilis Bél Szindróma) alakult ki nála. Hosszú ideig bármit is adtunk neki enni, súlyos hasmenést okozott. Több fajta táppal és saját készítésű diétás étellel is próbálkoztunk, hiába. Ekkor kiderült, hogy sem a szárnyast, sem a gabonát nem tudja már rendesen megemészteni a szervezete. Ezután próbálkoztunk 2 fajta táppal, melyek többé-kevésbé orvosolták a problémát, ám ezekkel sem voltam 100%-osan megelégedve és az áruk is folyamatosan emelkedett, így új tápot kerestünk.

Hogyan találtál rá a Platinumra?
Egy kedves ismerősöm, Csiba Zsolt, a győri Top Dog Ebáruház tulajdonosa ajánlotta a tápot, aki már 5 éve segít Alex tartásával és nevelésével kapcsolatosan. Megkértem, hogy segítsen új tápot találni, ami Alex kényes bélrendszerének még megfelelőbb lehetne. Így esett a választás a Platinum Iberico+Greens-re.

Mióta eteted a kutyád ezzel a táppal?
Lassan fél éve.

Tapasztaltál-e változást? Ha igen milyen változásokat vettél észre kutyádon?
Egyértelműen sokkal jobban szereti ezt a tápot, mint az eddigieket. Alex ugyan eddig sem volt túlsúlyos, ám a felesleges zsírréteget is szépen leadta a táp segítségével, így sokkal sportosabb megjelenést kölcsönözve neki. A táp váltása után rövid idővel megszűnt az előző tápoknál jelenlévő jellegzetes szájszag, valamint a korpásodás is.
Mit gondolsz, miben különbözik ez a kutya eledel, a többitől?
Számomra különbség az állaga, ami ennél a tápnál nagyon szimpatikus. A „párnácskák” se nem szárazak, se nem zsírosak, minőségi alapanyagokból készül, nincs jellegzetes „tápszaga”, inkább a húst lehet érezni rajta.

Javasolnád más gazdiknak, hogy váltsanak Platinumra? Miért?
Teljes mértékben meg vagyok elégedve a táppal, így bárkinek szívesen ajánlom, akár vannak a kutyus egészségével problémák, akár nincsenek. Végre találtunk egy olyan teljes értékű tápot, amit imád enni a kutyám, megfelel az igényeinek és kedvező egészségének.


Lachout Klaudia, Győr - 2015 Július

   _____________________________________________________________________________________________


Szabó Norbert és kutyái, Phaeton és Junior

Szabó Norbert vagyok, két örökbefogadott Shar-Pei boldog tulajdonosa. A szukát, Phaeton-t a váci menhelyről hoztuk ki, akkor kb 2 éves volt. Gazdája megszabadult tőle vélhetően a szőr és bőrproblémái miatt, így szegény mintegy fél évet az erdőben élt, teljesen egyedül, magára utalva. A körülmények miatt teljesen meg volt vadulva, miután befogadtuk egy héten belül engem is megharapott. A kan kutyánkat, Juniort fél éve kaptam egy régi ismerősömtől. Lakóhely változtatás miatt kényszerültek megválni a kutyától, a 9 éves kutyának bizonyára nem volt könnyű a gazdaváltás.

 Sajnos nem volt problémamentes a kutyák élete, a szuka állandóan sebesre vakarta a fülét, sok orvosnál jártunk vele, hogy megoldást találjunk a problémára. Vizsgálták ultrahanggal, vettek kenetet, adtak gyógy-sampont 4000 Ft-ért, bódításban kitisztították a fülét. Három különböző orvosnál végezték el ezeket a vizsgálatokat, de semmilyen betegséget nem tudtak megállapítani. Nagyon sok pénzt költöttünk a vizsgálatokra, de nem segített semmi. Azt javasolták, hogy hetente kétszer fürdessem meg a kutyát gyógy samponnal, ami hatalmas stresszt okozott minden egyes alkalommal szegénynek.

Épp samponért mentem be az egyik kutyás boltba és meséltem az eladónak a kutyákról és problémákról. Azt javasolta próbáljam meg a Platinum Ibériai sertéshúsból készült tápot, mert ő garantálja, hogy ez egy nagyon jó táp. Korábban már vásároltam tőle egy más márkájú prémium minőségű tápot, de sajnos nem jelentett áttörést a problémánkon. Másfél hónapja csak a Platinum Ibériai sertéshúsból készült tápot eszik a kutyák, ezt a kan kutya, Junior is jó ízűen elfogyasztja, holott korábban bármit adtunk neki, az adag kb egy harmadát mindig ott hagyta. Egy ideje mintha kicserélték volna mindkét kutyát, megszűnt a vakarózás, nincs püffedés, felfújódás, jó a közérzetük, aktívan őrzik a területet. A szuka kb egy éve nem tüzelt az egészségügyi problémái miatt, most újra tüzel.

A „szuperprémium” tápok 90%-át kipróbáltam, és nem állok semmiféle kapcsolatban a Platinum forgalmazóival. Ugyanakkor csak ajánlani tudom azoknak, akik hisznek abban, hogy azzá válunk, amit eszünk hiszen miért lenne ez másképp a kutyáink esetében? Sajnos korábban három Dobermann szukánk pusztult el rákban, pedig azt gondoltam, hogy kiváló minőségű táppal etettem őket. Ameddig lesz kutyám és megtehetem, ragaszkodom a Platinumhoz mert csak egy tál vizet kell adjak mellé és ezzel mindent megadok a kutyáimnak, amire szükségük lehet.

Szabó Norbert, Debrecen - 2015 Június

_____________________________________________________________________________________________


Hollósi-Kulcsár Béla

Hollósi Frigyes és BélaHollósi Frigyes sokunk kedvenc színésze volt. Humora, karakteres figurái igazán népszerűvé tették, szeretet övezte és övezi mind a mai napig. Mindig tartott állatot, utolsó kedvence Béla volt, egy angol bulldog. Ők ketten, Frici és Béla, 2007-től éltek „közös háztartásban”.

Hollósi Fricinek sok kutya tetszett. Bélát azért választotta, mert végtelenül nyugodt, kevés a mozgásigénye, és sokat alszik. A népszerű művész nem igazán szeretett sportolni. Úgy gondolta, hogy a kutyus sétáltatásával eleget tett a testedzésnek is, Béla pedig nem volt nagy igényű ezen a téren.

 

Sajnos Béla életét agresszív szőrtüsző atka keserítette meg, s betegségét ráadásul kellemetlen tünetek kísérték. A vakarózáson túl emésztési problémái voltak, sokszor híg volt a széklete. Sokáig tanácstalanok voltak, hogy hogyan gyógyíthatnák meg Bélát.

Kulcsár Edina és BélaKulcsár Edina és Béla. Míg nem egyszer beszélgettek Kozma Julival erről a problémáról, és ő ajánlotta a Platinumot, mondván, hogy az ő kutyáinak bevált. Béluska kb. fél éve kapja a Platinumot. Minden korábbi problémája megszűnt, normális a széklete, sokkal aktívabbá, fiatalosabbá, mozgékonyabbá vált. Mióta ezzel a táppal etetik, azóta messziről elkerültük az orvost - meséli Kulcsár Edina, Frigyes élettársa. Ajánlom minden kutyásnak, a fentieket figyelembe véve csak szuper klasszisokban beszélhetek a Platinumról. Lényegesen megváltoztatja kedvenceink életminőségét.


Kulcsár Edina, Budapest


   _____________________________________________________________________________________________


Faragó Csaba és Alex

Faragó Csaba és AlexAlex most tavasszal lesz 4 éves. Azért választottuk a Golden Retrievert, mert egy szeretetbomba, igazi családbarát kutya, rengeteg jó tulajdonsággal, rendkívül intelligens, könnyen tanítható és persze gyönyörű. Először lány kutyát szerettünk volna, de az alomból történő kiválasztásnál ő jött oda hozzám elsőként, szóval igazából ő választott engem, de egyébként is kitűnt a testvérei közül a talpraesettségével és vagányságával. A vagánysága azóta is töretlen és a 4 év alatt szép és domináns kan lett belőle.

 

Ha jól tudom, voltak allergiás jellegű problémáitok. Tudnál erről mesélni?
Igen, bőrallergiás problémákkal küzdöttünk kb. 2 éven keresztül. Piros, sebes, viszkető bőr és a szokásosnál jobban hulló szőr jellemezte, persze vakarózás és bőr harapdálás kíséretében. Jó pár állatorvost felkerestünk már emiatt, rengeteg vizsgálat, gyógyszer és még annál több kiadott pénz van mögöttünk, de látványos eredményt nem értünk el.


Hogyan találtál rá a Platinumra?

A Páromat nagyon bosszantotta az eredménytelen gyógyszeres kezelés és beleásta magát a témakörbe az interneten . Ott vált számára világossá, hogy még a legjobban csengő, naponta reklámozott állateledelekben is mennyi mesterséges és káros, allergiát kiváltható összetevő van. Egyértelmű, hogy a hús a legfontosabb tápanyagforrás a kutya számára és olyan kutyatápot kezdett el keresni, amelyben a lehető legmagasabb a jó minőségű hústartalom, valamint találhatók róla pozitív visszajelzések is a gazdik részéről. Így szűkült le a kör a Platinum márkára, amelyről addig a pillanatig még nem is hallottunk.Alex bőre előtte/utána

Mióta eteted a kutyád ezzel a táppal?

2014. augusztus óta etetjük Platinummal, kipróbáltuk a száraz és nedves tápokat is, mindegyik nagyon ízlett Alexnek, végül az Ibériai sertés és zöldség tartalmúnál maradtunk.


Tapasztaltál-e változást?

Igen, határozottan és főleg az előbb említett Ibériai sertés száraztápnál jelentkezett látványos javulás, jól láthatóan halványodtak az allergiás piros foltok és el tűntek a sebek, amelyek korábban főleg a hátsó lábai tövénél jelentkeztek.

Mit gondolsz, miben más ez az eledel, mint a többi?
A leírások alapján kiemelkedően magas a hústartalma és minőségi alapanyagokból áll, amit a gyakorlati tapasztalat is igazol.

Alex bőre előtte/utána
Alex sebe közelebbről, és a "helye"

Mit mondanál, miért váltsanak a gazdik erre a típusú kajára?

Akinek egészséges a kutyája azért, hogy meg is maradjon az egészsége, ne alakuljon ki a mindenfajta mesterséges összetevőjű tápok miatt allergiás következmény. Aki pedig szintén hasonló bőrallergiás tünetekkel küzd, azok inkább a jó minőségű táp etetésével szüntessék meg az allergiát kiváltó okokat, mint a méregdrága és hosszú távon egészségkárosító gyógyszerek adagolásával.


Faragó Csaba, Budapest


   _____________________________________________________________________________________________


Nyirfás Julianna és Sunny

Nyirfás Julianna autóversenyzőMindazok számára, akik figyelemmel kísérik az autóversenyzést, jól ismert név Nyirfás Julié.
A nagyon csinos, szőke hölgyről senki sem gondolná elsőre, hogy sikeres versenyzői karriert mondhat magáénak. Juli rendkívül elfoglalt, élete szinte folytonos utazás: vagy versenyről jön, vagy éppen oda készül. Azonban kutyusa számára mindig van elegendő ideje, na és persze kijár a kényeztetés is.


Mikor kezdődött a versenyzői pályafutásod?

2003-ban kezdtem el Magyarországon rally első osztályban navigálni egy Honda Civic versenyautóban, majd év végén lehetőségem volt beülni egy Mitsubishi navigátor ülésébe, amelyben 2004-ig versenyeztem. Ezt követte később egy Skoda Felicia Kit Car, illetve 2006-ban két kategóriás Mitsubishi Lancer EVO.2006-ban két bajnokságot is nyertél.

Igen, így van, Magyarországon és Horvátországban.
Bessenyey Zoltánnal egy franciaországi versenyen 3 éve, egy meglepetés versenyen ültünk össze először, és kiderült, hogy tökéletesen tudunk csapatban dolgozni, így közösen vágunk neki a CEZ (Közép Európa Bajnokság) versenyeknek egy Subaru Impreza N12 C-vel. Jó döntésnek bizonyult, hiszen megnyertük a bajnokságot (Production Cup). 2013-ban egy Honda Civic Type-R-el mi lettünk az Európa bajnokok.


Jól tudom, hogy husky-d van?
Igen. Sunny 13,5 éves szibériai husky.

Nyirfás Juli kutyusa Sunny
Nyirfás Julianna kutyája - Sunny. Fél év alatt szemmel látható a változás.

Egy ilyen korú kedvenc különös figyelmet és kényeztetést igényel. Hogyan találtál rá a Platinumra?
Egy nagyon kedves barátom javasolta, hogy próbáljuk ki a Platinumot, mivel Sunnyt különböző allergiák gyötörték, illetve vele született szívbeteg, így mindenben próbálunk maximálisan odafigyelni arra, hogy egészségesen éljen, és étkezzen.

Mióta eted a kutyádat ezzel a táppal?
Most már fél éve (2014 március óta) csak Platinum kutyaeledelt fogyaszt.

Bevált? Tapasztaltál változást Sunny-n?

Már egy hónap után látszódott rajta a változás. Sokkal fittebb lett, a korához képest mozgékonyabb, és újra elkezdett játszani más kutyákkal. Szőre fényesebb, és puhább lett, az arcán lévő allergia pedig szinte teljes mértékben eltűnt, amire eddig soha nem volt példa. Sajnos 10 éve küzdünk ezzel a problémával, és rengeteg mindennel próbálkoztunk és legjobb esetben is csak pár hétre találtunk megoldást. Most viszont hónapok óta elő sem jön az allergia. Mielőtt elkezdtük a Platinumot adni Sunnynak, a kora miatt sokszor botladozott a hátsó lábaival, viszont ebben is pozitív változás állt be 1-2 hónap múlva, így ebből arra következtettünk, hogy a Platinum eledel az ízületeit is jelentősen erősítette.


Nyirfás Juli kutyusa Sunny. Szemmel látható változás.
Nyirfás Julianna kutyája - Sunny. Fél év alatt szemmel látható a változás.

Mit gondolsz, miben más ez a kutyatáp, mint a többi?

Nem lehet összehasonlítani más tápokkal, mert már az állagából, kinézetéből, csomagolásából, és illatából is látszik, hogy egy prémium kategóriás eledelről van szó. Sunny kutyánkon látható és tapasztalható pozitív változások pedig egyértelműen a tápnak köszönhetőek.


Mit mondanál, miért váltsanak a gazdik erre a típusú kutyaeledelre?

Az elmúlt években nagyon sokféle vitamint, és étrend kiegészítőt használtunk, de ilyen gyors és egyértelmű javulást egyikkel sem értünk el. Így azt gondolom, hogy ez az eledel komplexen segít a kutyáknak, mivel minden szükséges vitamint, tápanyagot, és egészségüket elősegítő adalékot megkapnak általa.

 

Mik a terveid, hol lehet majd veled találkozni legközelebb?
Legközelebb Svájcban versenyzem majd az ERC (Európa bajnokság) Rallye Du Valais futamán, ahol mindent meg fogunk tenni azért, hogy év végén meg tudjuk védeni bajnoki címünket.


További sok sikert! Hajrá!

Nyirfás Yulianna, Budapest

OldaltérképKarrier
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista