PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


Fogápolás
Kutya fogkő eltávoltás

Kutya fogkő, kutya fogkő eltávolítás "házilag"

A kutyák fogkövessége az egyik leggyakoribb kutyabetegség, mely sajnos az elhanyagolt fogápolásnak tudható be. Tízből hat gazdi nem tudja, hogy milyen súlyos szövődményeket okozhat ez az elsőre banálisnak hangzó fogászati jelenség. Ismerd meg a tüneteket és tuddd meg, mit lehet tenni otthon a kutya fogkő ellen!
 

Kutya fogkő: hogyan ismerjük fel és mik az első jelei?

A fogkő szilárd, sárgásbarna színű lerakódás a fogakon, melyet öblögetéssel és fogmosással sem lehet eltávolítani. Akkor keletkezik, amikor a fogzománc felszínén összegyűlt lepedéken kicsapódnak a nyálban megtalálható ásványi sók. 
 

Kutya fogkő eltávoltás házilag
Kutya fogkő ellen: rendszeres ellenőrzéssel és
fogápolással legyőzhetjük a fogkövet

Ugyan a fogkő nem okoz látványos bajt kedvenceink szájában, a rajtuk megtapadó gyulladást okozó baktériumok annál inkább. 
Honnan ismerhetjük fel, ha a fogkő már fájdalmat okoz kutyánknak?
  • Kellemetlen szájszag: az első és biztos jele az ebek fogkövességének az, ha kellemetlen szagú a kutya szája. Sok gazdi panaszkodik az állatorvosának bűzös leheletre. Ez a kezdeti tünete lehet a fogkövességnek, mely ellen akár házilag is hatékonyan felléphetünk.
  • Nem rág olyan lelkesen: a kutyák imádnak rágni és a szájukkal nemcsak esznek, de játszanak és kommunikálnak is. Ha azt tapasztaljuk, hogy kedvencünk hanyagul rágja meg az elé tett eledelt és már nem hozza lázba egy bot megrágcsálása sem, akkor gyanakodhatunk fogkövességre.
Gél kutya fogkő ellen
A kutya fogkő kihat a játékra és az evésre is

Kutya fogkő eltávolítás házilag: Oral Clean+Care

A Platinum Natural Oral Clean+Care és Clean+Care Forte termékek olyan házi fogkőeltávolító készítmények, melyekkel kockázatmentesen lehet kedvenceink fogazatát megszabadítani a fogkőtől:

  1. Altatás nélkül alkalmazható: a fogkő az idősebb kutyák jellemző megbetegedése, akikre nem kis veszélyt jelent az altatás. Az Oral Clean+Care ezzel szemben otthon, nyugodt és biztonságos körülmények között használható gél. A gazdi saját maga kenheti be kiskedvence fogazatát a készítménnyel, ezzel pedig a kutyánk komfortérzetét is növeljük.
  2. Hatékony: a speciális receptúráknak és az aktív összetevőknek köszönhetően az Oral Clean+Care rendszeres használatával ugyanolyan hatást érhetünk el, mint az állatorvosok ultrahangos kutya fogkő eltávolítás során. A fogkő súlyosságától függően használjuk naponta 2-3 alkalommal és a fogkő néhány héten belül teljesen leoldódik a fogazatról és kutyánk étvágya újra a régi lesz.
  3. Természetes: a Platinum fogkő eltávolító készítményben megtalálható citrusmag kivonat és a gyógynövényekből sajtolt olajok mellékhatások nélkül csillapítják a gyulladást és oldják le a fogkövet.
  4. Megelőzésre is kiváló: felelős gazdiként mindig a fogkő előtt egy lépéssel kell járnunk. A Platinum Oral Clean+Care termékekkel nemcsak megtisztíthatjuk kutyánk fogazatát a kellemetlen fogkövességtől, hanem megfelelően ápolhatjuk is, hogy a betegség ne újuljon ki.
 
PLATINUM natural kutya fogkő eltávolító
Platinum Natural OralClean+Care természetes fogkőoldó kutyáknak
... állati probléma
A fogkőképződés elhúzódó folyamat, amely előbb vagy utóbb majdnem minden kutyát és macskát utolér. A következménye lehet fájdalmas fogínygyulladás és fogágybetegség, a legrosszabb esetben pedig a fog elvesztése és a csont sorvadása.

A fogkő szilárd, sárgás-barnás lerakódás a fogakon, melyet sem öblögetéssel, sem fogmosással nem lehet eltávolítani. Fogkő akkor keletkezik, ha a nyálban lévő ásványi sók kicsapódnak a foglepedékben.  

 

Fogkő kutyáknál és macskáknál

A lepedék puha lerakódás, mely nyálból, ételmaradékból, baktériumokból és ezek anyagcsere-termékeiből áll. (1) Ezek a lerakódások az ásványi sókkal vegyülve szép lassan megkeményednek. (2) (3) Maga a fogkő nem okoz gyulladást, az érdes felületen megtapadó baktériumok azonban igen. (4) Ezek anyagcseretermékei, melyek savakat tartalmaznak, megtámadják a fogat és a fogínyt. A kutyáknál és macskáknál különösen sok fogkő képződhet a nyálmirigyek kivezető csövei környékén; vagyis az alsó állkapocs met­sző­fogainak belső oldalán és a felső állkapocs külső részén.
 
A fogkő mennyisége különböző tényezőktől függ, például a nyál mennyiségétől, a fogak egymáshoz viszonyított helyzetétől, de a száj baktériumflórájának összetételétől is. Azoknál az állatoknál, amelyek örökölhették az erre való hajlamot, különösen oda kell figyelni az alapos fogápolásra.

Ahol nincs lepedék, nem keletkezik fogkő sem!

A fogkő egyik következménye a fogágybetegség, egy baktériumok okozta gyulladás, mely visszafordíthatatlan károkat okozhat a szájüregben. Ha ezt a gyulladást nem kezeljük, előbb-utóbb már csak az állatorvos marad, aki azután mechanikus úton távolítja el a fogkövet, legtöbbször altatásban. A legrosszabb esetben az orvos kénytelen az egész fogat kihúzni. Az állat korának előrehaladtával, valamint szervi megbetegedések esetén az altatás azonban gyakran nagy kockázatot rejt.

Mielőtt a fentiekre sor kerülne, ismerje meg a kutyák és macskák számára készült OralClean+Care-t!

Az OralClean+Care-nek köszönhetően...
...Önnek nem kell kitennie kedvencét a fogkőeltávo­lí­tás­hoz szükséges altatásnak - hiszen az mindíg megterhelést és kockáztot jelent a szervezet számára.

Fogkő kutyáknál és macskáknálA fogkő és következményei
A fogínygyulladás megtámadhatja az állkapocscsontot, ezen felül fogvesztéshez is vezethet.
» tovább

 

A kutya rágóképességének fenntartása érdekében a fogkövet mielőbb kezelni kell.
Kattintson és rendelje meg az OralClean+Care termékeket!
 

OralClean+Care Classic SprayOralClean+Care Classic SprayOralClean+Care Wild SalmonOralClean+Care Wild Salmon GelOralClean+Care Forte GelOralClean+Care Forte Gel

Oldaltérkép
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista