PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


Bőrápolás
Skin Care gyógybalzsam

Skin Care gyógybalzsam
Bőr és sebápolás - Platinum Skin Care

Az állatok bőre is megsérülhet

A kutyák és cicák imádnak játszani, futni, birkózni – ennek eredményeképp azonban gyakran megsérülnek. A bőr sérülések ugyanúgy hozzátartoznak az állatok mindennapjaihoz, mint a miénkhez: horzsolásokat szerezhetnek a kutyahaverokkal történő féktelen bolondozások során, karcolásokat szerezhetnek a bozótosban az ágaktól vagy tüskéktől, vagy akár egy törött üveggel is megsérthetik magukat. Az égések különösen fájdalmas sérülések, kedvenceink pedig akár a felforrósodott aszfalton is megégethetik tappancsaikat. 

 

Sérülés esetén a szervezet azonnal öngyógyító folyamatokba kezd. Ugyanakkor mi is tehetünk azért, hogy az állat könnyebben, gyorsabban és komplikáció mentesen gyógyulhasson meg.

Bőrfertőzések – nehezen gyógyuló sebek

A friss, vérző sebek látványa mindig sokkolóan hat a gazdikra. A felületi sérülések, horzsolások azonban sokszor súlyosabbnak tűnnek, mint amilyenek valójában.

Másrészt akár a legkisebb sebek is komoly gondot okozhatnak, gondolunk itt egy tüske okozta sérülésre vagy valamilyen csípés után maradó sebre. Ezek könnyen elfertőződhetnek, és kiterjedhetnek a bőr nagyobb területére, nehezen gyógyuló, akár krónikus problémát hagyva maguk után. Ha egy viszkető pontot a kutya sokat nyalogat, akár egyetlen éjszaka alatt nedvező, gyulladt „pyoderma”, közismertebb nevén „hotspot” alakulhat ki belőle. Ez a probléma leginkább a vastag bundájú, dús aljszőrzettel rendelkező kutyákat szokta súlytani, mivel náluk a bőr szellőzése, száradása nehezített.

 

Hogy megelőzzük a bőrfertőzéseket, minden sebet –akár kicsi, akár nagy sebről van szó – haladéktalanul fertőtleníteni és kezelni kell.

Az elfertőződött sebek, bőrfertőzések veszélyt - és gyakran további komplikációkat - jelentenek az állatokra nézve ezért kezelésük feltétlenül szükséges.

Tippünk:

A sérülések, bőrgyulladások gyakran nehezen fedezhetőek fel az állatok szőre alatt. Emiatt fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük, nézzük át, tapogassuk végig az állat testét. A kezdődő bőrgyulladást jelezhet, ha pirosodást, vagy duzzadt, nedvező bőr felületet találunk.

Ha kétségeink vannak, mindenképpen mutassuk meg állatorvosnak, mivel így elkerülhetjük a komolyabb problémákat.

A sebek, sérülések fájdalmasak az állatnak s nem csak az ő életét, de a gazdi életét is megkeserítik. A gyógyulást elősegíthetjük, ha jó minőségű, kifejezetten sebkezelésre fejlesztett kenőccsel ápoljuk.

Javaslatunk:

Az állatainkat ért kisebb sérülések megfelelő kezelése érdekében tartsunk otthon egy jó seb-kenőcsöt - mint például a PLATINUM SKIN CARE gyógybalzsam.

OralClean+Care ClassicPlatinum Skin Care

Tudj meg többet a Platinum Skin Care bőrápoló balzsamról

» a termékhez

OralClean+Care ForteAlkalmazás és összetevők
Tudjon meg többet az összetevőkről és az alkalmazások lehetőségeiről

» az alkalmazáshoz

OralClean+Care ClassicPLATINUM webshop

Közvetlen a webáruházba jut,
ahol meg tudja vásárolni a SKIN CARE terméket.

» tovább

 

Oldaltérkép
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista