PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


Bőrápolás

Skin Care gyógybalzsam

Bőrápolás és sebápolás kutyáknak és macskáknak – A PLATINUM Skin Care gyógybalzsam

Mit tegyünk, ha megsérül a kutya vagy a macska bőre?


Négylábú kedvenceink imádnak játszani, futkározni, birkózni és felfedezni a világ izgalmait, így nem csoda, ha időnként sérüleseket szereznek kalandjaik során. Az esetleges bőrsérülések szinte hozzátartoznak a kutyák és cicák mindennapjaihoz. Horzsolásokat szerezhetnek a haverokkal való bolondozás során, karcolásokat a bozótosban való rohangálás alkalmával, hogy csak néhány eshetőséget említsünk. Nem beszélve az égésekről, melyek különösen fájdalmas sérülések, ugyanakkor kedvenceink akár a felforrósodott aszfalton is megégethetik magukat.

 

Sérülések esetén a szervezet azonnal öngyógyító folyamatokba kezd, ugyanakkor mi is tehetünk azért, hogy kutyánk vagy macskánk könnyebben, gyorsabban és komplikációktól mentesen gyógyulhasson. Lássuk, hogyan!


Bőrfertőzések, nehezen gyógyuló sebek kutyáknál és macskáknál

A friss, vérző sebek látványa mindig sokkolóan hat a gazdikra. A felületi sérülések, horzsolások azonban sokszor súlyosabbnak tűnnek, mint amilyenek valójában.

Ugyanakkor akár a legkisebb sebek is komoly gondot okozhatnak, legyen az egy tüske okozta sérülés, vagy valamilyen csípés után maradó seb. Ezek könnyedén elfertőződhetnek, és kiterjedhetnek a bőr nagyobb területére is, nehezen gyógyuló, akár krónikus problémákat hagyva maguk után. Ha a bőrön egy viszkető részt a kutya erősen nyalogat, akár egyetlen éjszaka alatt nedvező, gyulladt „pyoderma”, közismertebb nevén „hotspot” alakulhat ki belőle. Ez a probléma leginkább a vastag bundájú, dús aljszőrzettel rendelkező kutyákat érinti, mivel náluk a bőr szellőzése, száradása nehezített.

A bőrfertőzések megelőzhetők, ha minden sebet – legyen apróbb vagy nagy kiterjedésű – haladéktalanul fertőtlenítünk és kezelünk!

A macska- és kutyabőr ápolás első lépése a megelőzés

Mivel a sérülések és bőrgyulladások gyakran nehezen fedezhetők fel az állatok szőre alatt, emiatt elengedhetetlen, hogy rendszeresen ellenőrizzük, nézzük át, tapogassuk végig az állat testét. Kezdődő bőrgyulladást jelezhet, ha pirosodást vagy duzzadt, nedvező bőrfelületet találunk.

Hogy elkerüljük a komolyabb egészségügyi problémákat, keressük fel állatorvosunkat, ha bármilyen kétségünk felmerül, vagy a bőrprobléma hosszú időn át jelentkezik!

 

Macska- és kutyabőr ápolás természetesen

A sebek és sérülesek nem csupán a macska és a kutya számára okoznak fájdalmakat, de a gazdi mindennapjait is megkeserítik. Hogy a gyógyulást minden esetben elősegíthessük, válasszunk kifejezetten sebkezelésre fejlesztett, magas minőségű kenőcsöt az ápoláshoz! 
 

A kutyabőr ápolás alapja, hogy a kisebb sérülések azonnal megfelelő kezelést kapjanak. A PLATINUM Skin Care gyógybalzsam éppen erről gondoskodik!

 

Kutyabőr ápolás a PLATINUM Skin Care gyógybalzsammal

A PLATINUM a kutyabőr ápolás területén is a kimagasló minőségre és a természetes összetevőkre esküszik, a gyógybalzsam kutyáknál és macskáknál egyaránt alkalmazható! A Skin Care természetes összetevői gondoskodnak a biztonságos sebkezelésről. Hatékony és megbízható társ kedvencünk sebeinek kezelésében elsősegélyként és a terápiás kezelés minden szakaszában. Támogatja a gyógyulási folyamatot, nyugtató, antibakteriális és hidratáló hatással bír, csökkenti a gyulladást, a fájdalmat és a viszketést is!

A három összetevős kutyabőr ápoló gyógybalzsam rendszerének alapja a természetes olíva olaj, a természetes méhviasz és a gyógynövény kivonatok.

 

Mire használható a kutyabőr ápoló PLATINUM Skin Care balzsam?

A PLATINUM Skin Care gondoskodik a kutyabőr ápolásról a legváratlanabb helyzetekben is. Horzsolások, felfekvéses sebek, vágások, macs sérülések, rovarcsípések, karcolások, égések és fertőzések is kezelhetők vele! Hatékonyan védi a bőrt a nedvességtől, piszoktól, baktérumoktól, vírusoktól és gombáktól is. Kiválóan használható a hideg időjárásban és a felsózótt területek okozta mancs sérülések kezelésére is.

A kutyabőr ápolás során a PLATINUM Skin Care a tünetek enyhítéséért is felel. Nyugtatja és ápolja a bőrt, visszaadja rugalmasságát, így a vakarózás és nyalogatási kényszer is csillapodik.

Az alkalmazásról, a macska- és kutyabőr ápoló Skin Care gyógybalzsam összetevőiről még több információt az alábbiakban talál!

OralClean+Care Classic

Platinum Skin Care

Tudj meg többet a Platinum Skin Care bőrápoló balzsamról

» a termékhez

 

OralClean+Care Forte

Alkalmazás és összetevők

Tudjon meg többet az összetevőkről és az alkalmazások lehetőségeiről

» az alkalmazáshoz

 

OralClean+Care Classic

PLATINUM webshop

Közvetlen a webáruházba jut,
ahol meg tudja vásárolni a SKIN CARE terméket.

» tovább

 

 

Oldaltérkép
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista