PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


 

Gyakori hibák a kutya etetésével kapcsolatban, amiket sok gazdi elkövet

Gyakori hibák a kutya etetésével kapcsolatban

A kutya etetése állandó témakör az újdonsült és már tapasztalt gazdik körében is, hiszen újra és újra jelennek meg különféle módszerek, illetve azoknak megfelelő termékek. Minden kutyus, és minden gazdi más, egy dologban azonban egyet kell értenünk: kedvencünk egészséges és megfelelő táplálása a kutyatartás egyik kulcsfontosságú kérdése. Gazdiként bármelyik eledelre vagy etetési formára is esküszünk, könnyedén elkövethetünk olyan... 

Kutya fogápolás, fontosabb, mint hinné

Kutya fogápolás, fontosabb, mint hinné

Kisállatunk szájhigiéniája fontos dolog, nem csupán azért, mert folyton mindenfélébe beledugják az orrukat, hanem a kutyák helyes fogápolása hatással van egészségükre is. Íme néhány fontos tanács, tény a kutyák fogápolása kapcsán.
Kellemetlen szájszag kutyusoknál? Az egyik leggyakoribb panasz, melyet talán minden kutyatartó ismer, az a fogkő.  

Túrázás kutyával

Túrázás kutyával

Itt az ősz. Túrázás kutyával remek szórakozás. Főként, ha azt négylábú barátunk is élvezi. Íme néhány fontos tudnivaló és kutyabarát hely, mielőtt nekiindulunk bundás barátunkkal az őszi erdőbe. Nem minden kutyus alkalmas hosszú távok megtételére. Ha kiskedvencünk még nem vett részt hosszabb kiránduláson, akkor érdemes előtte 5-10 kilométeres sétákkal felkészülni, hogy ne érje meglepetésként egy hosszabb táv. 

Futás kutyával: 5+1 tipp, amit érdemes megfogadni, ha kedvencünkkel indulnánk útnak

Futás kutyával: 5+1 tipp, amit érdemes megfogadni, ha kedvencünkkel indulnánk útnak

Mi a közös a futásban és a kutyatartásban? Mindkettő könnyedén szenvedéllyé, egy igazi életformává válhat, ami egyszerűen csak beszippantja az embert észrevétlenül. Miért ne ötvözhetnénk a kettőt, miért ne húzhatnánk fel a futócipőt, csatolhatnánk fel a hámot, és indulhatnánk útnak kedvencünkkel együtt? Persze ha futás kutyával, akkor nem árt körültekintőnek lennünk, hogy kedvencünk is örömét lelje a közös kalandban! 

Kutya trükkök: egyszerű és látványos ötletek kezdőknek

Kutya trükkök: egyszerű és látványos ötletek kezdőknek

A kutyával való foglalkozásoknak, sétálásoknak és játszadozásoknak rengeteg előnye van. Amellett, hogy kikapcsolják és lelkileg feltöltik az embert, jó hatással vannak a kutya-gazdi kapcsolatra és a kis kedvencek közérzetére is. A kutya játékos lényéből fakadóan igényli is ezeket a tevékenységeket, a gazdival való közös együttléteket.  

Kölyökkutya fejlődése: így zajlik a kölyökkutya első éve

Kölyökkutya fejlődése: így zajlik a kölyökkutya első éve

Egy jó nagy adag öröm, egy még nagyobb adag izgatottság, és egy csipetnyi természetes rémület. Általában ezek együtt, és olykor-olykor felváltva kerítik hatalmába a gazdit, amikor egy új négylábú kerül a családba. A kölyökkutya fejlődése és első éve rengeteg izgalmas változással jár együtt, de természetesen a fejlődés üteme fajtától és nemtől függően minimálisan eltérhet. 

Okos, okosabb, legokosabb, avagy mennyi a kutya IQ-ja?

Okos, okosabb, legokosabb, avagy mennyi a kutya IQ-ja?

Mindig a sajátunk a legokosabb. Sokszor halljuk, hogy ha kisállatunkról beszélünk, hogy a miénk a legügyesebb kutyafajta, mert még le is ül, vagy a botot is visszahozza. Persze a kutyák intelligenciája nem csupán egy irányból mérhető. Utána jártunk, hogy milyen módon lehet objektíven kideríteni, hogy mennyi a kutyusunk IQ-ja? 

Vegye észre kutyája testbeszédét

Vegye észre kutyája testbeszédét

Ön és kutyája valószínűleg komoly fejtörés nélkül is megértik egymást. Mégis előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor az jár a gazdi fejében, bárcsak tudná, hogy mire gondol kiskutyája. Ezekre a helyzetekre hoztunk néhány megoldást,  hogy tudja, mit akar mondani kedvence, avagy vegye észre kutyája testbeszédét. 

Kutyás strandok országszerte:
Íme a magyarországi kutyabarát strandok listája! (2020)

Kutyás strandok, kutyabarát strandok Magyarországon (2020)

A forró nyári napokon egy kis hűsítő pancsolás mindenkinek jól esik, ez alól pedig kedvencünk sem kivétel. Szerencsére négylábú családtagunkat sem kell otthon hagynunk, ha vízpartra indulunk vakációzni, hiszen számos kutyabarát vendéglátóhely közül válogathatunk országszerte, ráadásul a kutyás strandoknak köszönhetően kutyusunk számára is biztosíthatjuk az önfeledt lubickolás élményét. Lássuk, merre érdemes elindulni! 

Dehidratáció kutyáknál: mit tehet a gazdi, hogy megelőzze?

Dehidratáció kutyáknál: mit tehet a gazdi, hogy megelőzze?

Minden korszak megtalálja magának a megfelelő betegség-metaforát. Hulla fáradt vagyok és semmi energiám. Ez talán még nem szembetűnő, mert betudjuk kimerültségnek. Ezzel szemben kutyusaink esetében, nem szabad összetévesztenünk a kimerültséget a dehidratáció egyik tünetével, mely kialakulásának hátterében a csökkent folyadékbevitel, és a fokozott folyadékvesztés áll. Mit tehet a gazdi, hogy megelőzze... 

Kutya etetése:
PLATINUM kutya etetési kalkulátor és hasznos tippek

Kutya etetése: PLATINUM kutya etetési kalkulátor és hasznos tippek

A kutya etetése témakör a mai napig megosztja az embereket: egyesek a nyerskosztra, míg mások a prémium száraz kutyatápokra esküsznek. Egy biztos, a helyes táplálkozás négylábú kedvence életében is legalább annyira fontos, mint az Önében, hiszen a megfelelő minőségű és mennyiségű eledel elfogyasztása a kutyáknál is hat az egészségre és az általános jólétre. A ritkább megbetegedések mellett biztos lehet benne, 

A kutya nevelése: hasznos tanácsok és tippek

A kutya nevelése: hasznos tanácsok és tippek

Az utóbbi években egyre népszerűbb a menhelyi és mentett felnőtt kutyák örökbefogadása. Az 1-3 éves vagy még idősebb korban gazdihoz kerülő kedvencek esetében azonban feltételezhető, hogy esetleg kölyökkorban elmaradt a szabályokhoz történő szoktatás, az idomítás és a szocializáció. Ennek dacára természetesen rengeteg felnőtt kutyából válik igen ragaszkodó és engedelmes társ... 

Kutyafajta választó, kutyafajták képekkel

Kutyafajta-választó, kutyafajták képekkel

Egy korábbi cikkünkben részletesen írtunk arról, hogy a megfelelő kutyafajta kiválasztása a felelős kutyatartás első lépése. A PLATINUM blogbejegyzésünkben a kutyafajtákat képekkel is illusztráljuk: a legnépszerűbb ebtípusok mellett Magyarországon ismeretlenebb, de különleges kutyákat is bemutatjuk néhány sorban, hogy ... 

10+3 legokosabb kutya a világon

10+3 legokosabb kutya a világon

A kutyák intelligenciája mindig is foglalkoztatta az embereket, rengeteg tudós arra is kísérletet tett, hogy megtalálja a legokosabb kutya fajtákat a világon. Köztük a legismertebb Stanley Coren neurofizikus, aki könyvében saját listát is felállított vizsgálatai alapján. Cikkünkben részben az ő felfedezéseit osztjuk meg, azonban kivételes kutyusokat is... 

Kutyatartás: a boldog kutya nyomában

kutyatartás

Mit is jelent pontosan a felelős kutyatartás? Gyakran még tapasztalt gazdik is felteszik maguknak ezt a kérdést, hiszen a házikedvencek kiválasztásával, nevelésével kapcsolatban újabb és újabb gondolatok látnak napvilágot, ahogy egyre jobban megismerjük az ember leghűségesebb társát, a kutyát. Cikkünkben szakértő szemmel járjuk körbe a körültekintő gazda - boldog kutya témakört... 

Kutya szájszag ellen: fogápolás tippek kutyáknak

Kutyaszájszag ellen

A kutya szájszag a gazdik több mint fele szerint természetes jelenség és nem próbálják meg elejét venni a problémának. Kevesen tudják, hogy kedvencünk bűzös lehelete sajnos a fogak rossz egészségügyi állapotáról árulkodik és a helyzet mielőbbi kezelést igényel. A kutyák esetében ritka a fogszuvasodás, de annál gyakoribb a fogkövesség, ami a jellegzetes halszagú szájszagot okozza a négylábúaknál. 

Bacardi és a PLATINUM

Bacardi és a PLATINUM

Szerencsések vagyunk. Ugyanis postafiókunk telis-tele sikertörténetekkel és elégedett beszámolókkal. Minden napra jut egy-egy mosolygós kutya-pofi, vagy hálás levél. Sok örömet okoz olvasni vásárlóink és kutyusaik tapasztalatait, hát még szóban hallani őket!  Szamosvölgyi Anett kutyusairól mesélt nekünk, és megosztotta az ő PLATINUM történetét.  

Lessen be a kulisszák mögé!

Landon és Floyd és a PLATINUM

Mindig is csodáltuk a szolgálati és munkakutyákat. Őket, kiképzőiket valamint kétlábú kollégáikat, akik emberfeletti munkát végeznek és bevetésre készek az év 365 napján.A tavalyi évben pedig a Kulcsár kutató-Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány négylábú munkatársai hatalmas farokcsóvával fogadhatták a hírt, miszerint legalább 1 éven keresztül biztosítunk PLATINUM vacsorát, Landonnak és Floydnak! 

Melyik a legjobb kutyatáp?

legjobb kutyatáp kedvencednek

A gazdik fejében bizony gyakran felmerül a kérdés: Melyik a legjobb kutyatáp? Mit adjunk kedvencünknek, ha a lehető legjobbat szeretnénk neki, gondoskodva boldogságáról és jólétéről? Ha a legjobb kutyatápok listája az, amit keres, a legjobb helyen jár! Cikkünkben minden lényeges szempontot összegyűjtöttünk, amire feltétlenül figyelmet kell fordítania a legjobb kutyatáp kiválasztása során. 

Bundás apróságok, húrok és Szicília - villáminterjúnk Kokas Katalinnal és Kelemen Barnabással

Tara - az egyetlen tibeti istennő

Szicíliai útjukon sikerült elkapnunk a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas hegedűművészt Kelemen Barnabást és kedves feleségét, a Liszt Ferenc-díjas hegedű- és brácsaművészt Kokas Katalint.  

Kutyakeksz házilag Halloweeni köntösben

Platinum kutyakeksz házilag

Halloweeni őrület - mi a konyhában sertepeltéltünk! Faragni is fogunk ám, de először kényeztessük el kedvenceinket sütőtökös finomsággal! Idén a ropogós kutyakekszek mellett döntöttünk, elő hát a sodrófával! A házi kekszkészítés egyetlen hátránya, hogy vigyáznunk kell a konyhában, nehogy hasra essünk kedvencünkben, aki az első illatok megjelenése után kis kuktává avanzsál. 

Nem eszik? Étvágytalan? – a teletál nyomában

Nem eszik? Étvágytalan? - a teletál nyomában

Finnyás, érzékeny vagy csak el van kényeztetve? Hatalmas szemekkel vizslatja a tálat, csipeget majd inkább a konyhaasztalról kunyerál? Sok oka lehet annak, ha a kutya rossz evő. Ha semmi jel nem utal szervi gondokra és az állatorvos is kizárta az egészségügyi probléma lehetőségét akkor további változatos okok állhatnak az étvágytalanság vagy finnyásság hátterében.
Sokat tehetsz azért, hogy kutyád aktív és fitt legyen idős korában is!

Sokat tehetsz azért, hogy kutyád aktív és fitt legyen idős korában is! Az öregedés előbb utóbb mindenkit utolér, sajnos a kutyákat sokkal hamarabb, mint bennünket, embereket. Ahogy mi is sokat tudunk tenni annak érdekében, hogy aktívan élvezhessük az életet bizonyos kor felett, úgy kutyáink öregkori egészségi állapotához is nagyban hozzá tudunk járulni.  Kellő odafigyeléssel és gondoskodással meghosszabbíthatjuk kutyánk aktív, fájdalommentes éveit.Ép testben ép lélek; immunerősítés a felhőtlen őszi kalandozások jegyében!

Ép testben ép lélek; immunerősítés a felhőtlen őszi kalandozások jegyében! Mi is érezzük a csípős reggeleken és a hűs éjszakákon; leköszönőben vannak a nyár forró napsugarai. Nincs ez
másképp kutyáinkkal sem; és bár a tikkasztó hőség után mind fellélegezhetünk, ne higyjük, hogy az ő szervezetüket nem viseli meg az évszakváltás.A minőségről mi gondoskodunk!

Pihenés-pihenés hátán!

Prémium alapanyagok és egyedülálló elkészítési módszer. Na de mennyi az annyi? Főszerepben a friss hús tartalom!
Évről évre - kullancsszezon

Évről évre - Kullancsszezon!

Nincs mit tenni. Melegszik az idő, ők pedig életre kelnek. Előzzük meg a bajt! A velük járó betegségek nagyon nagy problémákat is okozhatnak.
Új év, új kalandok!

Új év, új kalandok!

Kedvenceink semmire sem vágynak jobban, mint  végtelen kalandozásra a legjobb barátjukkal; vagyis velünk!
Szilveszterezzen kutyájával biztonságosan! Tippek a megelőzéshez.

Szilveszterezzen kutyájával biztonságosan! Tippek a megelőzéshez.

Bár még alig hevertük ki a karácsonyi élményeket; lassan itt a Szilveszter, ami bizony sok esetben hangos petárdázással és harsány ünnepléssel telik. Egyszerű odafigyeléssel, néhány tipp betartásával nagyon sok baj megelőzhető. 

Oldaltérkép
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista