PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


Fogápolás
Fogkő kutyáknál és macskáknál

Fogkő kutyáknál és macskáknál...

... állati probléma
A fogkőképződés elhúzódó folyamat, amely előbb vagy utóbb majdnem minden kutyát és macskát utolér. A következménye lehet fájdalmas fogínygyulladás és fogágybetegség, a legrosszabb esetben pedig a fog elvesztése és a csont sorvadása.

A fogkő szilárd, sárgás-barnás lerakódás a fogakon, melyet sem öblögetéssel, sem fogmosással nem lehet eltávolítani. Fogkő akkor keletkezik, ha a nyálban lévő ásványi sók kicsapódnak a foglepedékben.  

 

Fogkő kutyáknál és macskáknál

A lepedék puha lerakódás, mely nyálból, ételmaradékból, baktériumokból és ezek anyagcsere-termékeiből áll. (1) Ezek a lerakódások az ásványi sókkal vegyülve szép lassan megkeményednek. (2) (3) Maga a fogkő nem okoz gyulladást, az érdes felületen megtapadó baktériumok azonban igen. (4) Ezek anyagcseretermékei, melyek savakat tartalmaznak, megtámadják a fogat és a fogínyt. A kutyáknál és macskáknál különösen sok fogkő képződhet a nyálmirigyek kivezető csövei környékén; vagyis az alsó állkapocs met­sző­fogainak belső oldalán és a felső állkapocs külső részén.
 
A fogkő mennyisége különböző tényezőktől függ, például a nyál mennyiségétől, a fogak egymáshoz viszonyított helyzetétől, de a száj baktériumflórájának összetételétől is. Azoknál az állatoknál, amelyek örökölhették az erre való hajlamot, különösen oda kell figyelni az alapos fogápolásra.

Ahol nincs lepedék, nem keletkezik fogkő sem!

A fogkő egyik következménye a fogágybetegség, egy baktériumok okozta gyulladás, mely visszafordíthatatlan károkat okozhat a szájüregben. Ha ezt a gyulladást nem kezeljük, előbb-utóbb már csak az állatorvos marad, aki azután mechanikus úton távolítja el a fogkövet, legtöbbször altatásban. A legrosszabb esetben az orvos kénytelen az egész fogat kihúzni. Az állat korának előrehaladtával, valamint szervi megbetegedések esetén az altatás azonban gyakran nagy kockázatot rejt.

Mielőtt a fentiekre sor kerülne, ismerje meg a kutyák és macskák számára készült OralClean+Care-t!

Az OralClean+Care-nek köszönhetően...
...Önnek nem kell kitennie kedvencét a fogkőeltávo­lí­tás­hoz szükséges altatásnak - hiszen az mindíg megterhelést és kockáztot jelent a szervezet számára.

Fogkő kutyáknál és macskáknálA fogkő és következményei
A fogínygyulladás megtámadhatja az állkapocscsontot, ezen felül fogvesztéshez is vezethet.
» tovább

Oldaltérkép
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista