PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


Kutya egészséges táplálása, de hogyan?

Kutya egészséges táplálása, de hogyan?

Kutyatartóként kedvencünk egészségének megőrzése elsődleges feladataink egyike, ami egyértelműen a kutya egészséges táplálásánál kezdődik. Mégis hogyan biztosíthatjuk négylábú családtagunk számára a megfelelő, kiegyensúlyozott táplálkozást, és mindez hogyan segíti bundás pajtásunk hosszú, aktív életét? Lássuk, milyen alapvető elvárásokat kell felállítanunk a választott eledellel szemben, hogy a lehető legjobbat biztosíthassuk kedvencünk számára!

 

Kutya egészséges táplálása, de hogyan?

 

Kutya egészséges táplálása igényeire szabva

A kutya a farkastól származik, az egyértelműen húsevő táplálkozási szokásaira berendezkedett emésztőrendszerét is ősétől örökölte. Hogy az eledel mennyi idő alatt halad át a gyomor-bél traktuson, az a tápanyagok lebomlásától, illetve felszívódásától függ. A könnyedén emészthető tápanyagok így rövidebb, míg a nehezen emészthetők hosszabb emésztőrendszert igényelnek. Ennek megfelelően a különféle táplálkozási szokásokkal rendelkező állatfajoknál eltérő arányok is figyelhetők meg a tápcsatorna és a testhossz között. Míg a növényevő tehén tápcsatorna-testhossz aránya 21:1, addig a húsevő kutyáé mindössze 6:1. Mi sem bizonyítja tehát jobban, hogy kedvencünk számára a legfontosabb és legkönnyebben emészthető tápanyagforrás az állati fehérje, a hús.

A kutya egészséges táplálása tehát magas hústartalmú kutyaeledelt feltételez. Nem húslisztet, vágóhídi hulladékot vagy nyesedéket, hanem lehetőleg friss, valódi húst. A PLATINUM eledelek minden falata a kutya egészséges táplálását szolgálja, hiszen pontosan tisztában vagyunk a négylábúak igényeivel. Éppen ezért készülnek száraz kutyatápjaink legalább 70% friss, emberi fogyasztásra is alkalmas egész hússzeletekből, míg nedves kutyaeledeleink legalább 83% friss húsból/halból. Ez azonban nem minden!

 

A kutya egészséges táplálása a minőségi kutyatápnál kezdődik

A PLATINUM szuperprémium száraz és nedves eledelei nem csupán a kimagasló hústartalommal – és így tápanyagtartalommal – járul hozzá a kutya egészséges táplálásához. Az emberi fogyasztásra is alkalmas friss hús mellé ugyanis kiváló minőségű összetevők kerülnek, amelyek mind-mind kedvencünk kicsattanó egészségét szolgálják: hidegen sajtolt olajok, természetes antioxidánsok, vitaminok és nyomelemek, friss gyümölcsök és zöldségek. Az eledelek mindegyike teljes értékű, nem tartalmaz felesleges adalékanyagot, illat- vagy ízfokozót. Gluténmentesek és génmanipulációtól mentesek, kínálatunkban azonban csirke- és gabonamentes alternatívák is megtalálhatóak.

 

Hipoallergén kutyatápok

 

A kutya egészséges táplálását célozva már az elkészítési eljárástól

1 kg PLATINUM száraz kutyatáp 1,27 kg friss húsból készül. Egy 375 gramm kiszerelésű PLATINUM MENU nedvestáp tápanyagtartalma megfelel egy 800 grammos, hagyományos nedves kutyaeledel tápanyagtartalmának. A kimagasló tápanyagtartalom és a természetes vitaminok megőrzése többek között az elkészítési eljárásnak is köszönhető. Az eledelek ugyanis nem tartalmaznak hozzáadott vizet, kizárólag saját húslevükben párolódnak.

A kutyatápok többsége magas hőfokon és nyomás alatt úgynevezett extrudálással készül. Éppen a nyomásnak és a hőfoknak köszönhetően az értékes és természetes vitaminok, zsírsavak és aminosavak lebomlanak, amelyeket utólag szükséges pótolni.

 

A PLATINUM eledelek elkészítési eljárása

 

A PLATINUM kutyatápok ezzel szemben csupán 95 °C-on történő párolással készülnek, amelynek köszönhetően maximálisan megőrizhetjük a természetes, értékes összetevőket.
Az elkészítési eljárásnak köszönhetően az eledel nem duzzad meg a kutya gyomrában, nem okoz kellemetlen puffadást, ezzel minimálisra csökkentve a gyomorcsavarodás esélyét is. Mindemellett azonban gondoskodik az optimális anyagcseréről.

 

 
 

  

Bármely korú és fajtájú kutya egészséges táplálásához

A PLATINUM eledeleket bármely korú és fajtájú kutya bátran fogyaszthatja. Segítségükkel biztosak lehetünk benne, hogy a lehető legjobbat nyújtjuk kedvencünknek, hogy minden falata egészséges fejlődését és egészségének megőrzését szolgálja.

 

prémium kutyatápok - PLATINUM Iberico+Greens prémium kutyaeledel
PLATINUM Chicken
kutyatáp csirkéből

prémium kutyatápok - PLATINUM Iberico+Greens prémium kutyaeledelPLATINUM Iberico+Greens
kutyatáp ibériai sertésből

minőségi száraz kutyatáp - PLATINUM Beef+Potato prémium kutyaeledel
PLATINUM Beef+Potato
kutyatáp marhából

szuperprémium száraz kutyatáp - PLATINUM Lamb+Rice prémium kutyaeledel
PLATINUM Lamb+Rice
kutyatáp bárányból

PLATINUM jó minőségű kutyatáp - PLATINUM Puppy Chicken
PLATINUM Puppy Chicken
kölyök kutyatáp csirkéből

 

 

Menu Puppy Chicken
MENU Puppy Chicken
Csirkés
kölyök nedvestáp

Menu Iberico Turkey
Menu Iberico + Turkey
Ibériai sertés + Pulyka
felnőtt nedvestáp

Menu Turkey + Salmon
Menu Turkey + Salmon
Pulyka + Lazac
felnőtt nedvestáp

Menu Pure Fish
Menu Pure Fish
Tiszta Hal
felnőtt nedvestáp

Menu Beef Chicken
Menu Beef + Chicken
Marha + Csirke
felnőtt nedvestáp

Menu Duck Turkey
Menu Duck + Turkey
Kacsa + Pulyka
felnőtt nedvestáp

Menu Fish Chicken
Menu Fish + Chicken
Hal + Csirke
felnőtt nedvestáp

 

prémium kutya jutalomfalat csirke és nyúl húsos
Jutalomfalat Fit-Sticks
Chicken+Rabbit / Csirke+Nyúl

prémium kutya jutalomfalat csirke és bárány húsos
Jutalomfalat Click-Bits
Chicken+Lamb / Csirke+Bárány

prémium kutya jutalomfalat csirke és bárány hússal
Jutalomfalat Fit-Sticks
Chicken+Lamb / Csirke+Bárány

 

 


OldaltérképKutyatáp webáruházMinőségi kutyatápKutyaeledel rendelés prémium minőségbenPrémium kutyatápHogyan etessük a kutyát?Kutya etetése, táplálása helyesenSpeciális kutyatápA kiskutya etetéseKutya egészséges táplálása, de hogyan?
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista