PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


Speciális kutyatáp: mikor van szüksége rá kedvencünknek?

Ahhoz, hogy kiválaszthassuk négylábú családtagunk számára az ideális kutyatápot, nem árt közelebbről megismernünk az igényeit és emésztőrendszerét, hiszen a kutya első sorban nem speciális, hanem szervezetének működésére szabott eledelt igényel. Természetesen adódhatnak olyan rendhagyó esetek (például allergiával, egészségügyi problémával vagy túlsúllyal küzdő ebek esetében), amely során egyéb szempontokat is figyelembe kell vennünk, ugyanakkor a legalapvetőbb tényezőkről ekkor se feledkezzünk meg!

 

speciális kutyatáp, speciális kutyaeledel

 

A kutya a farkastól származik, amelyre emésztőrendszere is utal, hiszen az egyértelműen egy húsevő táplálkozási szokásait tükrözi. Az eledel gyomor-bél traktuson történő áthaladása ugyanis annak lebomlásától, illetve a tápanyagok felszívódásától függ. Vagyis, amíg a könnyedén emészthető tápanyagok rövidebb, úgy a nehezen emészthetők hosszabb tápcsatornát igényelnek, tehát a különféle állatfajoknál eltérő arányok figyelhetők meg, amelyekből következtethetünk azok táplálkozási szokásaira is. Míg a kutya esetében a tápcsatorna és testhossz aránya 6:1, addig a növényevő tehén esetében ez az arány 21:1. Nem kérdés tehát, hogy a kutya számára legfontosabb és legkönnyebben emészthető tápanyagforrás a hús.

Amire a speciális kutyatáp kiválasztása során is ügyelnünk kell

A PLATINUM Natural száraz és nedves eledelek specialitása a kimagasló hústartalom: a száraztápok legalább 70%, míg a nedves eledelek legalább 83% friss, emberi fogyasztásra is alkalmas húst tartalmaznak vágóhídi hulladék és nyesedék nélkül. Kedvencünk táljába így napról napra éppen az kerül, amire valóban szüksége van: rengeteg friss hús. A magas tápanyagtartalomnak köszönhetően minden falata négylábú családtagunk hosszan tartó egészségét és aktivitását szolgálja.

 

 

Szükséges speciális kutyatápot vásárolnunk kedvencünk korának és fajtájának megfelelően?

A PLATINUM száraz és nedves eledeleket bármely korú és fajtájú kutya bátran fogyaszthatja. A PLATINUM Puppy Chicken kölyök kutyatáp 73% friss, emberi fogyasztásra is alkalmas csirkehúsból készül, tartalmaz minden szükséges összetevőt a legkiválóbb minőségben, amelyek szükségesek a kölyökkutya egészséges fejlődéséhez. 4 hónapos kortól azonban bármelyik felnőtt kutyatápunk bátran adható a mancsos családtagoknak, csupán arra kell ügyelnünk, hogy 12 hónapos korukig a Puppy Chicken adagolási útmutatója alapján mérjük ki számára a napi adagot!
 

A PLATINUM kínálatában időskori kutyatápot nem talál, hiszen arra a négylábúaknak nincs is szükségük: az igen elterjedt nézettel szemben az idősebb kutyáknak nem kisebb a fehérjeszükségletük fiatalabb társaikénál. A koros ebek emésztése gyakran rosszabb, az immunrendszer, a hasnyálmirigy és a máj esetleg nem működik teljes intenzitással. Az idős kutyusoknak szánt, csökkentett fehérjetartalmú speciális kutyatáp az izomtömeg leépülését okozhatja, amely következtében radikálisan csökkenhet az aktivitás.
 

Természetesen elengedhetetlen, hogy a kutyatáp optimálisan hasznosítható fehérjéket tartalmazzon, amelyek nem csupán könnyedén emészthetőek, de a lehető legkisebb mértékben terhelik a májat, vesét. Éppen ezért tartalmaznak a PLATINUM eledelek kizárólag jól emészthető fehérjéket, amelyek legalább 70% friss, emberi fogyasztásra is alkalmas húsból származnak, és amelyek magas biológiai értékükkel döntően tudnak hozzájárulni az izomtömeg felépítéséhez és megőrzéséhez.

Speciális kutyatáp, ha a kutya allergiás

Ha kedvencünk allergiával vagy intoleranciával küzd, az nem csupán a kutyus, de a gazdi hétköznapjait is igencsak megkeserítheti. A viszkető börtünetek, a mancsok szüntelen nyalogatása és a puffadás is allergiára utalhat – hogy csak néhány tünetet említsünk. Elsődleges feladatunk ekkor az allergének kiszűrése egy allergia vizsgálat segítségével, amelynek köszönhetően pontosan tisztában leszünk vele, milyen összetevőket kell elhagynunk a kutya etetése során. A PLATINUM eledelek egytől egyig génmanipulációtól mentesek és gluténmentesek, nem tartalmaznak illat- vagy ízfokozót, sem felesleges adalékanyagot. Eledeleink között csirke- és gabonamentes alternatívákat is talál, így nem szükséges egyéb speciális kutyatáp megvásárlása kedvencünk számára, ha az említett hozzávalókra reagál allergiás tünetekkel.

 

 

Speciális kutyatáp speciális elkészítési eljárással

Ahogy arra már korábban is kitértünk, a PLATINUM eledelek specialitása nem más, mint a rengeteg friss hús. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy 1 kg PLATINUM száraz kutyatáp 1,27 kg friss, emberi fogyasztásra is alkalmas húsból készül. A kimagasló hústartalom mellé természetesen kizárólag a legkiválóbb minőségű alapanyagok kerülhetnek: hidegen sajtolt olajok, nyomelemek, vitaminok, friss gyümölcsök és zöldségek. A PLATINUM speciális elkészítési eljárásának köszönhetően marad a tápok minden falata igazán húsos és szaftos, hiszen a kutyatápok csupán 95 °C-on történő párolással készülnek, nem tartalmaznak hozzáadott vizet. Nem duzzadnak meg a kutya gyomrában, így nem okoznak puffadást, ezzel minimálisra csökkentve a gyomorcsavarodás esélyét is.

 

prémium kutyatápok - PLATINUM Iberico+Greens prémium kutyaeledel prémium kutyatápok - PLATINUM Iberico+Greens prémium kutyaeledel minőségi száraz kutyatáp - PLATINUM Beef+Potato prémium kutyaeledel szuperprémium száraz kutyatáp - PLATINUM Lamb+Rice prémium kutyaeledel PLATINUM jó minőségű kutyatáp - PLATINUM Puppy Chicken
OldaltérképKutyatáp webáruházMinőségi kutyatápKutyaeledel rendelés prémium minőségbenPrémium kutyatápHogyan etessük a kutyát?Kutya etetése, táplálása helyesenSpeciális kutyatápA kiskutya etetéseKutya egészséges táplálása, de hogyan?
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista