PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


Kutya etetése, táplálása helyesen

Kutya etetése, táplálása helyesen

A kutya etetése és táplálása nem csupán a kezdő gazdiknak okoz olykor-olykor fejtörést, hiszen a tapasztalt kutyatartók számára is merülhetnek fel kérdések, megoldandó problémák ezzel kapcsolatban. Minden eb más, így ízlésük, emésztésük és esetleges allergiás reakciók is eltérhetnek. A kutya etetése tehát a kutyatartás egyik alapvető témaköre, amiről soha nem lehet eleget tudni. Ezúttal összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat a kutya etetésével kapcsolatban, amelyeket felelős gazdiként bizony szem előtt kell tartanunk.

 

Kutya etetése: Amiről felelős gazdiként tudnunk kell

 

A kutya etetése okosan, kedvencünk igényeire szabva

Ahhoz, hogy helyesen táplálhassunk kedvencünket, nem árt megismerni a kutya emésztőrendszerének és igényeinek alapvetéseit. A kutya emésztőrendszere egy húsevő táplálkozási szokásait és igényeit tükrözi, melyet ősétől, a farkastól örökölt. Az eledel gyomor-bél traktuson történő áthaladása annak lebomlásától és a tápanyagok felszívódásától függ, amíg a könnyedén emészthető tápanyagok rövidebb, úgy a nehezen emészthetők hosszabb emésztőrendszert igényelnek. A különféle állatfajtáknál különböző arányok figyelhetők meg, amelyekből következtethetünk azok táplálkozási szokásaira. A kutya tápcsatorna-testhossz aránya 6:1, míg a növényevő tehén esetében ez az arány 21:1. Kedvencünk számára tehát a legfontosabb és legkönnyebben emészthető tápanyagforrás nem más, mint a hús.
 

Kutya etetése magas hústartalmú eledelekkel

A kutya már kölyökkorában is az állati fehérjéből nyeri a szükséges energiát, amely elengedhetetlen az egészséges fejlődéshez, és természetesen nincs ez másként a felnőtt ebek esetében sem. Amikor tehát kiválasztjuk négylábú családtagunk eledelét, törekednünk kell rá, hogy az a lehető legmagasabb hústartalommal rendelkezzen. A PLATINUM száraztápok legalább 70%, míg a nedves eledelek legalább 83% friss, emberi fogyasztásra is alkalmas színhúsból készülnek, vágóhídi hulladék és nyesedék nélkül. Minden összetevőjük a bundások egészségét és hosszantartó életerejét támogatja.

 

PLATINUM kutyatápok

 

Kutya etetése egészséges kutyatáppal

1 kg PLATINUM száraz kutyatáp 1,27 kg friss húsból készül – nem csupán ebben rejlik azonban az eledelek különlegessége, hiszen azokat a legkiválóbb alapanyagok egészítik ki, méghozzá hidegen sajtolt olajok, nyomelemek, vitaminok, friss gyümölcsök és zöldségek – hozzáadott felesleges adalékanyag, illat- vagy ízfokozó nélkül! Éppen ezért nem meglepő, hogy világszerte oly sok kutyus rajong a PLATINUM húsos, szaftos, ínycsiklandóan finom eledeleiért, és oly sok gazdi számára a kutya etetése a nap valódi fénypontja, hiszen jól tudják, hogy kedvencük egészséggel és kicsattanó energiával hálálja meg a finomságokat.

 

Kutya etetése kíméletes eljárással készült eledellel

A legtöbb, akár minőségi, prémium kutyatápként fémjelzett eledel magas hőfokon és magas nyomás alatt, úgynevezett extrudálással készül, amely során az értékes és természetes vitaminok, zsírsavak és aminosavak lebomlanak, amelyeket utólag szükséges pótolni. A PLATINUM kutyatápok ezzel szemben csupán 95 °C-on történő párolással készülnek, nem tartalmaznak hozzáadott vizet, így megőrizve a hidegen sajtolt olajok, gyógynövények, vitaminok értékes tápanyagait. Az elkészítési eljárásnak köszönhetően az eledel nem duzzad meg a kutya gyomrában, így nem okoz kellemetlen puffadást, ráadásul a gyomorcsavarodás esélye is minimálisra csökken.

 

A PLATINUM eledelek elkészítési eljárása

 

A kutya etetése, ha kedvencünk allergiával küzd

A különféle allergiás reakciók nem csupán a kutyák, de gazdáik hétköznapjait is megkeserítik. Ugyanakkor az, hogy kedvencünk valamilyen érzékenységgel küzd, nem jelenti azt, hogy ne fogyaszthatna valóban egészséges, ínycsiklandóan finom és mindemellett prémium minőségű kutyatápot. A PLATINUM eledelek mindegyike gluténmentes, azonban kínálatunkban gabona-, illetve csirkementes eledeleket is talál.

 

Gabonamentes PLATINUM eledelek

 

A PLATINUM száraz kutyatápokat bármely korú és fajtájú kedvenc bátran fogyaszthatja. A Puppy Chicken prémium kölyök kutyatáp maximálisan gondoskodik kedvencünk egészséges fejlődéséhez és növekedéséhez szükséges minőségi táplálásról, azonban felnőtt eledeleink is bátran adhatók mancsos családtagunknak már 4 hónapos korától. Ha a PLATINUM felnőtt eledelei közül választunk, szem előtt kell tartanunk, hogy kedvencünk 12 hónapos koráig a Puppy eledel adagolási útmutatója alapján szükséges kimérni számára a napi adagot!

 

 

prémium kutyatápok - PLATINUM Iberico+Greens prémium kutyaeledel
PLATINUM Chicken
kutyatáp csirkéből

prémium kutyatápok - PLATINUM Iberico+Greens prémium kutyaeledelPLATINUM Iberico+Greens
kutyatáp ibériai sertésből

minőségi száraz kutyatáp - PLATINUM Beef+Potato prémium kutyaeledel
PLATINUM Beef+Potato
kutyatáp marhából

szuperprémium száraz kutyatáp - PLATINUM Lamb+Rice prémium kutyaeledel
PLATINUM Lamb+Rice
kutyatáp bárányból

PLATINUM jó minőségű kutyatáp - PLATINUM Puppy Chicken
PLATINUM Puppy Chicken
kölyök kutyatáp csirkéből

 

 

Menu Puppy Chicken
MENU Puppy Chicken
Csirkés
kölyök nedvestáp

Menu Iberico Turkey
Menu Iberico + Turkey
Ibériai sertés + Pulyka
felnőtt nedvestáp

Menu Turkey + Salmon
Menu Turkey + Salmon
Pulyka + Lazac
felnőtt nedvestáp

Menu Pure Fish
Menu Pure Fish
Tiszta Hal
felnőtt nedvestáp

Menu Beef Chicken
Menu Beef + Chicken
Marha + Csirke
felnőtt nedvestáp

Menu Duck Turkey
Menu Duck + Turkey
Kacsa + Pulyka
felnőtt nedvestáp

Menu Fish Chicken
Menu Fish + Chicken
Hal + Csirke
felnőtt nedvestáp

 

prémium kutya jutalomfalat csirke és nyúl húsos
Jutalomfalat Fit-Sticks
Chicken+Rabbit / Csirke+Nyúl

prémium kutya jutalomfalat csirke és bárány húsos
Jutalomfalat Click-Bits
Chicken+Lamb / Csirke+Bárány

prémium kutya jutalomfalat csirke és bárány hússal
Jutalomfalat Fit-Sticks
Chicken+Lamb / Csirke+Bárány

OldaltérképKutyatáp webáruházMinőségi kutyatápKutyaeledel rendelés prémium minőségbenPrémium kutyatápHogyan etessük a kutyát?Kutya etetése, táplálása helyesenSpeciális kutyatápA kiskutya etetéseKutya egészséges táplálása, de hogyan?
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista