PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


Kutyaeledelek
A kutya húsevő! PLATINUM teljes értékű kutyaeledelek

A magas hústartalmú kutyaeledel előnyei

Természeténél fogva vad: miért van szüksége a kutyáknak húsra? - Avagy röviden a kutyák táplálkozásáról

Mindegy, hogy Jack Russel terrier vagy Golden retriever: az etetőtál előtt minden kutya egyforma.

Habár manapság már mi szolgáljuk fel nekik a „zsákmányt” – az ösztön még él. A kutya a farkasoktól származik, és valahol legbelül még ma is közéjük tartozik. 

Egy kutya pontosan tudja, mit akar: hús legyen, minél frissebb és természetesebb állapotú. Csakúgy mint amikor, amikor ősei még zsákmány után kutattak az erdőkben.

A kutya emésztőrendszere egy húsevő táplálkozási szokásait tükrözi. Az ételnek a gyomor-bél traktuson történő áthaladása a lebomlástól és a tápanyagok felszívódásától függ.

Ezért a nehezen emészthető táplálékok hosszabb emésztőrendszert igényelnek.

A különböző állatfajtáknál különböző arányok figyelhetők meg a tápcsatorna hossza és a testhossz között. Ezekből az arányokból lehet következtetni a táplálkozási szokásokra.

A kutya számára a legkönnyebben hasznosítható táplálék a hús, ezért esetében a tápcsatorna és a testhossz aránya csak kb. 6:1.(a tehén esetében ez az arány 21:1) 

 • A PLATINUMTÓL a kutyák azt kapják, amit a bennük lakozó farkas kíván:  minimum 70% friss húsból származó kiválló minőségű fehérjét.
 • Ez teszi a PLATINUMOT nagyszerű táplálékká bármilyen korú és fajtájú kutya számára.

A kutya tápcsatornája

A kutya tápcsatornája, miért szükséges a prémium kutyaeledel


A tápcsatorna hossza és a testhossz közötti arányok

A tápcsatorna hossza és a testhossz közötti arányok

HúsevőkHúsevők
NövényevőkNövényevőkKutyaeledel adagolása - PLATINUM Natural kutyaeledelek

Egészséges táplálkozás kutyáknak


A PLATINUM a farkas táplálkozását veszi alapul: természetes összetétel és természetes állapotú alapanyagok, melyek megfelelnek a kutya igényeinek.
» tovább

Milyen a megfelelő kutyaeledel a kutyámnak?

 1. Teljes értékű: mindig ellenőrizni kell, hogy valóban teljes értékű kutyaeledelt választottunk-e. Nagyon sok kutyatáp és konzerv csomagolásán láthatjuk ezt a feliratot, miközben alig tartalmaznak valódi húst és értékes összetevőket, melyek hozzájárulnak a kutyánk kiegyensúlyozott táplálkozásához.
 2. Magas hústartalmú kutyaeledel: minél magasabb hús tartalmú kutyaeledelt érdemes választani. A Platinum Natural száraz kutyatáp verziói minimum 70%-ban friss húsból készülnek, míg a nedves tápok 83 %-ban tartalmaznak húst illetve halat.
 3. Extrák a kutyaeledelben: a kutyaeledel tartalmazzon továbbá zöldségeket vagy gyümölcsöket, antioxidánsokat, vitaminokat és nyomelemeket az immunrendszer kifogástalan működéséhez. A teljes értékű jelzőhöz ezek a kiegészítők is nagyban hozzájárulnak a minőségi húsalapon kívül.
 4. Ha ételallergiás a kutyám: az állatoknál - csakúgy, mint az emberek esetében - is megjelenhet ételallergia, összeférhetetlenség. Az allergének száma végtelen, de leggyakrabban a tejtermékek, csirke, marha, hal, gabona és a tojás okoznak tüneteket. Az elsődleges jelek a fül gyulladása, a vakaródzás és a lábnyalogatás. Ha ezeket észleljük kutyánkon, akkor érdemes hipoallergén kutyaeledelre váltani, hogy kedvencünk egészséges maradjon.
 5. Minden kutya más: Azt is figyelembe kell venni, hogy nem minden kutya egyforma. Amíg az egyik szereti a bárányos száraz tápot, addig egy másik nem biztos, hogy oda és vissza lesz tőle. Kísérletezni kell a kutyaeledelekkel és törekedni a változatosságra, mintha saját étrendünket állítanánk össze. 

PLATINUM Natural teljes értékű kutyaeledelek

Minden kutya számára a húsban gazdag kutyaeledel a megfelelő 


A kutyák helyes táplálása kutyaeledelekkel 

A kutyák etetése esetében csak az első lépés a prémium kutyaeledel kiválasztása. A következő, hogy kedvencünk igényeihez alakítsuk az etetés menetét:
 • Ütemezés: általában naponta kétszer, reggel és este érdemes a mennyiséget szétosztani. Egyes fajtáknál, például nagytestű ebek esetében azonban lehetnek specifikus esetek, amikor elegendő egyszer etetni kedvencünket a jobb emésztés érdekében.
 • Ösztönök: a kutyát az ember a farkasból háziasította, így a zsákmányszerző ösztönei még élnek. Ezért mindig séta, tréning vagy játék után etessük meg a kutyánkat, hogy a "zsákmány" öröme megmaradjon.
 • Kutyaeledel adagolás: kutyánk mérete, súlya, aktivitása, fajtája és kora alapján is más-más mennyiségű eledelt kíván meg. Egy közepes termetű (15 kiló), aktív (napi minimum 3 óra mozgás) és fiatal felnőtt kutya táplálékigénye körülbelül 200-250 gramm kutyaeledel (Platinum Natural száraz kutyatáp esetében). Mindig vegyük figyelembe, milyen előírások szerepelnek a porciózásra vonatkozóan a választott táp hátoldalán.
 • Jutalmazás: ha tréningeljük és jutalomfalattal tanítjuk a kutyánkat, akkor a jutalomfalatok is beleszámítanak a napi kimért adagba.
Minél jobb minőségű kutyaeledelt teszünk kedvencünk elé, annál jobban fogja érezni magát és egészsége is sokkal hosszabb ideig megmarad. Látogasson el a PLATINUM Natural webshopba és rendelje meg online kedvence PLATINUM kutyaeledelét!

 

 
 

 Népszerű PLATINUM Natural kutyatápok

PLATINUM Iberico+Greens prémium kutyaeledel PLATINUM Beef+Potato prémium kutyaeledel PLATINUM Lamb+Rice prémium kutyaeledel
OldaltérképKarrier
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista