Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ
PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


Kutyaeledel
A kutyatáp tesztek eredményei

Kutyaeledel teszt: segítség a vásárláskor?

A különböző termékekre vonatkozó terméktesztek manapság nagyon elterjedtek – függetlenül attól, hogy egy tesztlabor vagy maguk a vásárlók teszik ezeket közzé. A kutyaeledeleket is rendszeresen vizsgálják különböző intézetek – mint például a Stiftung Warentest –, hogy az eredmények segítsenek tájékozódni a termék kiválasztásakor.
Azonban ezek a vizsgálatok a kutyaeledelekre vonatkozóan is tényleges segítséget jelentenek a vásárlási döntésnél és a termék értékelésekor? Ahhoz, hogy a kutyaeledel teszteket és azok eredményeit helyesen tudjuk értelmezni, pontosan meg kell ismernünk és értenünk a tesztelési eljárást.
Alapvetően azt mondhatjuk: a legtöbb teszteredmény felvilágosítást ad az egyes kutyaeledel termékek egészségre vonatkozó ártalmatlanságáról; ez eddig többé-kevésbé megállapítható. A legtöbb kutyaeledel teszt azt is feltárja, hogy a vizsgált termékek esetében betartják a nyilatkozattételre vonatkozó törvényi előírásokat. Ezen felül a vizsgálatok általában még azt is kimutatják, hogy a tesztelt kutyaeledel az általános táplálkozástudományi javaslatok szerint megfelelő egy kutya napi minimum tápanyag-szükségletének biztosításához.
Tehát egy olyan kutyaeledellel, amely a teszt során „jó” minősítést kapott, etethetjük kutyánkat anélkül, hogy fennállna a veszélye a létfontosságú tápanyagok hiányának.
Sajnos azonban a leginkább elterjedt kutyaeledel tesztek során néhány döntő kritériumot nem értékelnek: így az összetevők hasznosíthatóságának és emészthetőségének kérdése legtöbbször ugyanúgy elsikkad, mint a feldolgozott alapanyagok minőségének kérdése.
Például az, hogy húsliszt kerül-e feldolgozásra (és ha igen, milyen minőségű) vagy pedig friss húst használnak-e fel. Szintén nem kérdeznek rá a hústartalomra és a fehérjék eredetére. Az olyan kiegészítő táplálék-összetevőket, melyek az általános tudományos ajánlásokon kívül esnek, szintén gyakran nem veszik figyelembe a teszt kritériumai között. Ezek lehetnek például értékes gyógynövények vagy zöldhéjú kagyló kivonat, melyek kifejezetten elősegítik az állat kiegyensúlyozott táplálkozását.
Ezen felül a legtöbb teszt során a „húsra és állati melléktermékekre” vonatkozó csoportos nyilatkozattal rendelkező kutyaeledeleket hibásan egy kaptafa alá veszik az egyedi nyilatkozattal rendelkező termékekkel. A csoportos nyilatkozattal ellentétben, mely a fogyasztót nem világosítja fel a pontos összetételről, az egyedi nyilatkozat esetében minden táplálék-összetevő fel van sorolva. Továbbá a kutyaeledel tesztek a legritkább esetben tájékoztatnak arról, hogy a gyártás során használtak-e például ízfokozót és/vagy színezőanyagokat, vagy hogy milyen formában történik a tartósítás.
Tanácsunk: vevőként legyen a maga ura a vásárlási döntései során, és mindig alaposan olvassa el a kutyaeledelek nyilatkozatát! A kutyaeledel tesztek a mai (sajnos) elterjedt formájukban bár segítenek a tájékozódásban, de korántsem adnak teljes körű tájékoztatást arról, melyik az Ön kedvencének hosszú távon leginkább megfelelő termék.

PLATINUM száraztápok kutyáknakPLATINUM száraz kutyatápok

Ismerje meg választékunkat. Kattintson ide a termék áttekintéshez.» további információk a száraz kutyatápokról


 

PLATINUM nedves kutyatápokPLATINUM nedves kutyatápok

Ismerje meg nedves kutyatápunkat, a MENU-t. Kattintson ide a termék áttekintéshez.

» további információk a nedves kutyatápokrólOldaltérképKutyatáp webáruházMinőségi kutyatápKutyaeledel rendelés prémium minőségbenPrémium kutyatápHogyan etessük a kutyát?Kutya etetése, táplálása helyesenSpeciális kutyatápA kiskutya etetéseKutya egészséges táplálása, de hogyan?
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista