PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


Kutyaeledelek
PLATINUM tanácsadás - Hűsítő tippek a kutya meleg napokra

Hűsítő tippek a kutya meleg napokra

A nyár idén ismét a legjobb arcát mutatja, és nem fukarkodik a napsütéssel. A sok napsütés persze ennek megfelelő hőmérsékletet is jelent, amely bundás barátainknál - az emberhez hasonlóan - olykor étvágytalanságot, máskor egyéb problémákat okozhat. Számos módja van azonban annak, hogyan könnyíthetjük meg kutyánk számára a hőség elviselését.

A hőség ellenére sem kell lemondani a kutya szellemi és testi terheléséről, mivel a legtöbb kutya igényli a napi elfoglaltságot jó közérzete megtartásához. Ajánlatos azonban a nagy sétákat, komolyabb edzéseket vagy a kiadós játékot a hűvösebb reggeli vagy esti órákra időzíteni, és a déli forróságban csak a „szükséges” dolgokra korlátozni az aktivitást.

Egyes kutyák maguk is jól ismerik a határaikat, így a forró napokon nem szabad őket több mozgásra kényszeríteni, mint amennyire maguktól hajlandóak. Jobban kell vigyázni az aktívabb, élénkebb kutyák esetében. Egyes kutyák olyannyira csak a kedvenc labdájukra, vagy más hasonló dologra koncentrálnak, ha hatalmukba keríti őket a vadász- vagy a játékösztön, hogy a teljes kimerülésig és túlhevülésig képesek futni.

A nap legmelegebb időszakában a kutyának legyen lehetősége arra, hogy egy hűvös és árnyékos helyen, a házban, a hideg padlón vagy hasonlón pihenhessen. A hőmérsékletre érzékeny kutyák számára ez azonban gyakran nem is elég. Ilyen esetben a következő módokon biztosíthatjuk kedvencünk hűsölését: ha egy nedves törölközővel takarjuk be a kutyát, az kellemesen hűsítő párás környezetet biztosít, amelyet sok kutya szívesen vesz. Hasonló hatást érhetünk el azzal, ha a kutya bundáját a zuhany vagy a kerti csap alatt bevizezzük. Alternatív megoldásként a kereskedelemben is kaphatók hűtőtakarók, hűtő nyakörvek és hasonlók, amelyek szintén kellemesen hűsítenek, így jótékony hatással lehetnek a kutya vérkeringésére.

Az igazi vízimádók számára a legnagyobb örömet és a legjobb hűsítő hatást az okozza, ha bele is ugorhatnak a vízbe. Ha nincs a környékünkön úszásra vagy pancsolásra alkalmas természetes víz, egy pancsoló medencével, egy nagy dézsa vízzel, vagy hasonlóval is megörvendeztethetjük kutyánkat a nyári napokon. Az ilyen kutyamedencék használatakor mindig ügyelni kell a higiéniára és a víz tisztaságára.

Kézenfekvő ötlet lehet a hosszú szőrű és a vastag aljszőrel rendelkező kutyák esetében, hogy rövidre nyírjuk a szőrüket. Azonban nem minden kutyafajta szőrét tanácsos lenyírni, vannak fajták, amelyek esetében kifejezetten kárt okozhatunk a fodrászkodással. Azt tanácsoljuk, hogy mielőtt ilyen akcióba kezdenénk, mindenképpen konzultáljunk kutyakozmetikussal. 

A fenti tippekkel kívánunk Önnek és négylábú kedvencének további kellemes kutya meleg nyarat!


OldaltérképKarrier
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista