PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


Kutyaeledel

PLATINUM tanácsadás - Tippek a téli veszélyek elkerülésére

A tél veszélyei

Télen a hideg és a nedves időjárás mellett számos más veszély is leselkedhet a kutyákra:

Ami télen jó az autónak, az bizonyos esetekben halálos következményekkel járhat kutyája számára: ilyen az ablakmosó tartályba töltött fagyálló folyadék.

Az etilén-glikol szagtalan és édes ízű, ezért a háziállatok szívesen nyalogatják fel a betöltés során melléfolyt vagy a műanyag flakonról lecseppenő cseppeket.

Sajnos már néhány milliliter etilén-glikol elég ahhoz, hogy kiváltsa a gyakran halálos kimenetelű mérgezést. A fagyállót ezért soha ne tartsa a kutya által elérhető helyen!

Szintén veszélyt jelentenek a sóval felszórt utak. A talppárnák legkisebb repedéseibe is behatoló útszóró só igen fájdalmas lehet.

Ezért fontos a folyamatos talpápolás valamilyen zsíros krémmel, például tejzsíros krémmel vagy vazelinnel. Az a legjobb, ha a krémet röviddel a séta előtt visszük fel a lábakra.

A zsír nem csak az útszóró só és a hideg ellen véd, de megakadályozza az összetapadt hó lerakódását is. A séta végeztével alaposan tisztítsuk meg kedvencük tappancsait vízzel, majd gondosan szárítsuk meg, hogy megelőzzük például az élesztőgombák által okozott gyulladást a lábujjak közötti nedves és meleg közegben.

Különösen hosszúszőrű kutyák esetében fordul elő az erős lábujjközi szőrnövekedés miatt, hogy az apró, összetapadt jégdarabok a lábujjak közé ragadnak.

Ez gátolja az állatot a járásban, és kellemetlen bőrsérülésekhez vezethet. Ennek elkerülésére tartsuk röviden a szőrt ezen a területen. Ez megkönnyíti a séta utáni ápolást és szárítást is.

Kihűlés: Rövid és ritka szőrzettel rendelkező kedvenceink számára, különösen akkor, ha huzamosabb ideig tartózkodnak a szabadban, szükség lehet védőruházatra is.

A betegségtől legyengült vagy az idős kutyák igen hamar kihűlhetnek. A ruha kiválasztásakor ügyeljünk arra, hogy az légáteresztő, lélegző anyagból legyen.

Alapvetően azt is meg kell akadályoznunk, hogy a kutya túlzott mennyiségű havat egyen. Ez a gyomor nyálkahártyájának gyulladását, az pedig hasmenést és hányást okozhat.

A kutya nem megfelelő láthatósága: A téli időszakban nem tart sokáig a nappali világosság. A reggeli és az esti séták gyakran sötétben zajlanak.

De a szürke és ködös idő is ronthatja a látási viszonyokat. Könnyen előfordulhat, hogy a közlekedésben részt vevők nem látják meg a kutyát, így nemcsak kedvencünk, de mások is veszélybe kerülhetnek.

Világító nyakörv, fényvisszaverő csíkkal ellátott kutyakabát, hám, nyakörv vagy póráz használatával kutyánk már messziről jól látható lesz, így nemcsak kedvencünket, de másokat is megóvhatunk.

A világító nyakörvnél ügyeljünk arra, hogy az ne villogjon, hanem folyamatosan világítson, mivel a villogás megzavarhatja és elbizonytalaníthatja a kutyát.


 

Korábbi témáink:

30. Milyen a kutyák ízérzékelése?
29. Milyen a kutyák hallása?
28. Tudod, hogy működik a kutyád orra? Szaglása?
27. Tudod, hogy látnak a kutyák?
26. Mi a közös a kutyában és a farkasban?
25. A kutya energiaszükséglete - kedvencünk ideális súlya
24. Hűsítő tippek a kutyameleg napokra
23. Hasznos tippek a kutyás nyaraláshoz
22. Figyelem odakint: Mérgező növények a kertben
21. Hogyan készüljek fel egy kölyök beköltözésére
20. Van-e a kutyámnak  ételintoleranciája vagy allergiája?
19. Minden fehérje egyforma?
18. A szőr az egészség tükre
17. Zöldkagyló kivonat - Egészséges izületek, életerős kutyák
16. Mennyi friss hús van 1 kg PLATINUM száraztápban?
15. Szakkifejezések egyszerűen
14. Jó tudni, mi van benne
13. Ötletek benti játékokhoz
12. Mérgező szobanövények kutyák és macskák számára
11. A tél veszélyei - tippek az elkerülésére
10. Helyes táplálkozás a téli időszakban
9. Szilveszteri tűzijáték és petárdázás - Tippek kutyásoknak pánik ellen
8. A kutya számára mérgező élelmiszerek
7. A retteget gyomorcsavarodás - miért kisebb a kockázat a PLATINUM-mal?
6. Segítség, atka! Hogyan kerülhető el, hogy a tápba kerüljön?
5. A kutya csakúgy mint a farkas, nem igényel időskori tápot
4. A szénhidrátok szerepe a kutya táplálkozásában
3. K1 vitamin a kutya egészséges táplálkozásáért
2. Ha nem eszik a kutya...
1. Tippek a szép szőrzet eléréséhez 

OldaltérképKutyatáp webáruházMinőségi kutyatápKutyaeledel rendelés prémium minőségbenPrémium kutyatápHogyan etessük a kutyát?Kutya etetése, táplálása helyesenSpeciális kutyatápA kiskutya etetéseKutya egészséges táplálása, de hogyan?
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista