PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


Kutyaeledelek

PLATINUM tanácsadás - Tippek a téli veszélyek elkerülésére

A tél veszélyei

Télen a hideg és a nedves időjárás mellett számos más veszély is leselkedhet a kutyákra:

Ami télen jó az autónak, az bizonyos esetekben halálos következményekkel járhat kutyája számára: ilyen az ablakmosó tartályba töltött fagyálló folyadék. Az etilén-glikol szagtalan és édes ízű, ezért a háziállatok szívesen nyalogatják fel a betöltés során melléfolyt vagy a műanyag flakonról lecseppenő cseppeket. Sajnos már néhány milliliter etilén-glikol elég ahhoz, hogy kiváltsa a gyakran halálos kimenetelű mérgezést. A fagyállót ezért soha ne tartsa a kutya által elérhető helyen!

Szintén veszélyt jelentenek a sóval felszórt utak. A talppárnák legkisebb repedéseibe is behatoló útszóró só igen fájdalmas lehet. Ezért fontos a folyamatos talpápolás valamilyen zsíros krémmel, például tejzsíros krémmel vagy vazelinnel. Az a legjobb, ha a krémet röviddel a séta előtt visszük fel a lábakra. A zsír nem csak az útszóró só és a hideg ellen véd, de megakadályozza az összetapadt hó lerakódását is. A séta végeztével alaposan tisztítsuk meg kedvencük tappancsait vízzel, majd gondosan szárítsuk meg, hogy megelőzzük például az élesztőgombák által okozott gyulladást a lábujjak közötti nedves és meleg közegben.

Különösen hosszúszőrű kutyák esetében fordul elő az erős lábujjközi szőrnövekedés miatt, hogy az apró, összetapadt jégdarabok a lábujjak közé ragadnak. Ez gátolja az állatot a járásban, és kellemetlen bőrsérülésekhez vezethet. Ennek elkerülésére tartsuk röviden a szőrt ezen a területen. Ez megkönnyíti a séta utáni ápolást és szárítást is.

Kihűlés: Rövid és ritka szőrzettel rendelkező kedvenceink számára, különösen akkor, ha huzamosabb ideig tartózkodnak a szabadban, szükség lehet védőruházatra is. A betegségtől legyengült vagy az idős kutyák igen hamar kihűlhetnek. A ruha kiválasztásakor ügyeljünk arra, hogy az légáteresztő, lélegző anyagból legyen.

Alapvetően azt is meg kell akadályoznunk, hogy a kutya túlzott mennyiségű havat egyen. Ez a gyomor nyálkahártyájának gyulladását, az pedig hasmenést és hányást okozhat.

A kutya nem megfelelő láthatósága: A téli időszakban nem tart sokáig a nappali világosság. A reggeli és az esti séták gyakran sötétben zajlanak. De a szürke és ködös idő is ronthatja a látási viszonyokat. Könnyen előfordulhat, hogy a közlekedésben részt vevők nem látják meg a kutyát, így nemcsak kedvencünk, de mások is veszélybe kerülhetnek. Világító nyakörv, fényvisszaverő csíkkal ellátott kutyakabát, hám, nyakörv vagy póráz használatával kutyánk már messziről jól látható lesz, így nemcsak kedvencünket, de másokat is megóvhatunk. A világító nyakörvnél ügyeljünk arra, hogy az ne villogjon, hanem folyamatosan világítson, mivel a villogás megzavarhatja és elbizonytalaníthatja a kutyát.
 

OldaltérképKarrier
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista