PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


Kutyaeledelek
PLATINUM táplálkozási tanácsadás: Jó tudni, mi van benne!

Jó tudni, mi van benne.

Természetesen mindannyian a legjobbat akarjuk kedvencünk számára. Első látásra sok táp igen jó benyomást is kelt: a friss húsról készült képek és a reklámszlogenek csalogatóak. Azonban a csomagolás sok esetben többet ígér, mint amit ténylegesen tartalmaz. Ha biztosra akarunk menni, milyen tápot adunk kutyánknak, pontosan el kell olvasnunk a hátoldalon feltüntetett információkat. De még itt is számos trükköt alkalmaznak az összetevők és a minőség elkendőzésére.

 

Alapvetően két módja van az összetevők feltüntetésének: az összevont és a nyílt.
Mindkét típus esetében közös az, hogy az összetevőket tömegük szerinti csökkenő sorrendben tüntetik fel.

 

Összevont feltüntetés/deklaráció:

Az összetevőket ebben az esetben csoportosítva tüntetik fel. Így például a búzát és más gabonákat a gabonafélék gyűjtőnév alatt foglalják össze. Ha sikér és utólisztek is kerülnek bele, akkor a csoport neve „gabona és növényi melléktermékek”.
Ugyanez a helyzet a húsok esetében is. Az itt használatos csoportos megnevezések: „hús“ vagy „hús és állati melléktermékek“. A deklarációnak ez a fajtája csak a mennyiségi arányokról közöl információt, a felhasznált hús fajtájáról és minőségéről azonban nem.

Nyílt feltüntetés/deklaráció:
A nyílt deklaráció esetén minden egyes összetevőt egyenként felsorolnak. Ez valóban jól hangzik, azonban itt is van mód a trükközésre. A gyártók egy bizonyos anyag különböző formáit külön tüntethetik fel. Ez azt jelenti, hogy például a hús kerülhet az első helyre abban az esetben is, ha a külön feltüntetett különböző gabonafélék (például darált kukorica, kukoricasikér, búzatápliszt, búza) összesített aránya sokkal nagyobb mennyiséget képvisel, mint a hústartalom.
Azonban egyéb meglepetés is érhet bennünket kutyatáp vásárlásakor: Bár az elülső oldalon található címke még azt hirdeti „finom csirkehússal“, a hátoldalon az összetevők feltüntetésénél már ez áll: „hús és állati melléktermékek (közte min. 4% csirke), gabona és növényi melléktermékek, cukor, olajok és zsírok, ásványi anyagok”.
Ez valójában a következőt jelenti: az összetevők 96%-a rejtve marad előttünk, és a dobozban valójában csak 4% csirke van. És még erről sem lehet megállapítani, hogy vajon minőségi húsról van-e szó, vagy olyan melléktermékekről, mint a karom vagy a csőr.
Ha a termék 4% csirkét, 4% marhát, és 4% bárányt tartalmaz, akkor a gyártó 3 különböző fajta tápot gyárthat ugyanazoknak az összetevőknek a felhasználásával: „csirkéset“, „marhásat“ és „bárányosat“.
Tehát gyakran megéri pontosabban elolvasni a címkék szövegét, hogy csak az kerüljön az etetőtálba, aminek ott a helye.
Mi, a PLATINUM-nál, a nyílt, őszinte és egyszerű deklaráció hívei vagyunk: a mi PLATINUM termékeinkben csak az van, ami fel van tüntetve rajtuk. Például a PLATINUM MENU esetén: legalább 83% friss hús vagy friss hal, állati melléktermékek nélkül.

OldaltérképKarrier
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista