PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


Kutyaeledel

Tanácsok a szilveszteri petárdázás és tűzijáték által okozott pánik ellenSzilveszteri tűzijáték és petárdázás – Tippek kutyásoknak pánik ellen

Segítség, a kutyám fél a szilveszteri hangzavartól!


Hamarosan itt az újév. Az óév búcsúztatásával azonban együtt jár a tűzijáték és a petárda is. Sajnos nem minden kutya viseli jól a szokatlan és hangos zajokat. Biztosan sok gazdi ismeri ezt a problémát. Bár ez a téma most nem az étkezéssel kapcsolatos, összegyűjtöttünk néhány jó tanácsot, amelyek segíthetnek abban, hogy a kutyatulajdonosok számára is a lehető legkellemesebben teljen az év utolsó napja:

 • Mindenekelőtt az a legfontosabb, hogy mi magunk nyugodtak maradjunk.
 • Ne vigasztaljuk a nyugtalan kutyát, mert így csak megerősítést kap arról, hogy jogos a félelme.
 • Ha a kutya keresi a közelségünket, azt mindenképpen engedjük neki. Ha szó nélkül simogatjuk, vagy egyszerűen csak átöleljük, úgy érzi majd, hogy nem hagyjuk magára a félelmével. Ha azonban jobban szeretne elvonulni, biztosítsunk neki egy elsötétített dobozt vagy más nyugalmas helyet.
 • Jutalmazzuk meg a megfelelő viselkedést: ha a kutyánk nyugodtan viselkedik, jutalmazzuk meg érte – például kedvenc jutalomfalatjával.
 • A fülvédő is hasznos lehet. Fontos arra is gondolni, hogy a kutyát már hamarabb szoktassuk hozzá a fülvédő használatához.
 • Esetenként, az állatorvossal egyeztetve, nyugtatót is adhatunk a kutyának. Fontos, hogy részesítsük előnyben a növényi alapú nyugtató készítményeket, amilyen például a macskagyökér szirup. Kémiai alapú nyugtatók esetén nem kívánt mellékhatások, például keringési problémák jelentkezhetnek. Kérjük állatorvos segítségét, hogy megtalálhassuk a kedvencünk számára legmegfelelőbb készítményt.
 • Semmiképpen ne sétáltassuk a kutyát póráz nélkül, és akadályozzuk meg, hogy elfuthasson. Vegyük figyelembe, hogy gyakran már délután is petárdáznak. Az érzékenyebb kutyák az ijedtségtől hanyatt-homlok elrohannak.
 • Jó segítség lehet a felkészülésben, ha CD-ről zajokat játszunk le a kutyának, így kevésbé lesz érzékeny. Már néhány héttel Szilveszter előtt megkezdhetjük az ily módon történő hozzászoktatást.
 • A spray, konnektorba dugható párologtató, vagy nyakörv formájában kapható nyugtató feromonok is eredményesen használhatóak, és általában nincs mellékhatásuk.
 • Thundershirt kutyakabát: nagyon sűrű és félig elasztikus anyagból készült kabát, amely egyenletes és nyugtató hatású nyomást fejt ki a kutya mellkasára és hátára.
 • Sötétítsük be az ablakot, hogy a kutya ne lássa a felvillanó fényeket. Tartsuk zárva az ajtókat és az ablakokat, és szóljon a tévé, vagy valamilyen zene a háttérben, amely elnyomja a durrogó és fütyülő hangokat. Kiválóan alkalmas erre valamilyen dobbal előadott zene, amely egyenletesen elfedi a durranások hangját. Ezt szintén néhány nappal korábban elkezdhetjük lejátszani a kutyának, hogy hozzászokjon a ritmusához.
 • Szilveszter éjszakáján adjuk oda a kutyának az egyik kedvelt rágójátékát, amelyet egy ideje már nem kapott meg, hogy annak rágása hosszabb időre lekösse a figyelmét.
És ha a fenti tippek nem segítenek: utazzunk el a kutyával vidékre pár napra. Az interneten számos kutyabarát panzió és hotel kínál szállást, melyek garantáltan petárdamentesek. Például itt is lehet keresgélni: kutyabarat.hu.

Korábbi témáink:

30. Milyen a kutyák ízérzékelése?
29. Milyen a kutyák hallása?
28. Tudod, hogy működik a kutyád orra? Szaglása?
27. Tudod, hogy látnak a kutyák?
26. Mi a közös a kutyában és a farkasban?
25. A kutya energiaszükséglete - kedvencünk ideális súlya
24. Hűsítő tippek a kutyameleg napokra
23. Hasznos tippek a kutyás nyaraláshoz
22. Figyelem odakint: Mérgező növények a kertben
21. Hogyan készüljek fel egy kölyök beköltözésére
20. Van-e a kutyámnak  ételintoleranciája vagy allergiája?
19. Minden fehérje egyforma?
18. A szőr az egészség tükre
17. Zöldkagyló kivonat - Egészséges izületek, életerős kutyák
16. Mennyi friss hús van 1 kg PLATINUM száraztápban?
15. Szakkifejezések egyszerűen
14. Jó tudni, mi van benne
13. Ötletek benti játékokhoz
12. Mérgező szobanövények kutyák és macskák számára
11. A tél veszélyei - tippek az elkerülésére
10. Helyes táplálkozás a téli időszakban
9. Szilveszteri tűzijáték és petárdázás - Tippek kutyásoknak pánik ellen
8. A kutya számára mérgező élelmiszerek
7. A retteget gyomorcsavarodás - miért kisebb a kockázat a PLATINUM-mal?
6. Segítség, atka! Hogyan kerülhető el, hogy a tápba kerüljön?
5. A kutya csakúgy mint a farkas, nem igényel időskori tápot
4. A szénhidrátok szerepe a kutya táplálkozásában
3. K1 vitamin a kutya egészséges táplálkozásáért
2. Ha nem eszik a kutya...
1. Tippek a szép szőrzet eléréséhez 

OldaltérképKutyatáp webáruházMinőségi kutyatápKutyaeledel rendelés prémium minőségbenPrémium kutyatápHogyan etessük a kutyát?Kutya etetése, táplálása helyesenSpeciális kutyatápA kiskutya etetéseKutya egészséges táplálása, de hogyan?
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista