PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


Kutyaeledel

PLATINUM Tanácsadás - Van-e a kutyámnak  ételintoleranciája vagy allergiája?Allergiás a kutyám? Vagy élelmiszer intolerancia gyötri?

Az ételek bizonyos összevetőivel szemben fennálló összes allergiát vagy intoleranciát az „ételérzékenység“ gyűjtőfogalom foglalja össze. Ételallergia esetén az immunrendszer reagál egy bizonyos összetevőre, míg az intolerancia többnyire valamilyen emésztési problémára vezethető vissza.

Erre példa a laktóz intolerancia, amikor a kutya szervezete nem tudja megfelelően feldolgozni a tejet és bizonyos tejtermékeket. Az intolerancia fő tüneteként hasmenés jelentkezik.

Az allergia a kutyáknál általában 6 hónapos és 2 éves kor között alakul ki. Ismert allergének a gluténtartalmú gabonák, mint az árpa, a rozs és a búza – azonban ide tartozik a szója is.

Javaslatunk számukra a teljességel gluténmentes, gabonamentes kutyatápunk: a Platinum Iberico + Greens 
A húsféleségeket illetően leggyakrabban a csirke húsból származó fehérje okoz allergiát (ezt gyakran halljuk így említve: csirke allergia, baromfi hús allergia, csirke fehérje allergia stb).

Jó választás lehet az ilyen problémával küzdő kutyusok számára a Platinum Lamb and Rice vagy a Platinum Iberico + Greens, mindkettő csirke-, és baromfifehérje mentes.

Az egészséges kutyák gond nélkül megemésztik a normál kutyatápot. Ezzel szemben az allergiás kutyáknál bizonyos táplálék (glutén tartalmú eledel, csirke fehérje alapú táp stb) elfogyasztása után gyakran jelentkezik hasmenés vagy viszketés, de akár a bőr, a fül vagy az anális mirigy gyulladása is. A kutyánál védekezési reakció lép fel az étel valamelyik összetevőjével szemben.

A fenti tünetek, pl. a viszketés oka azonban igen sokféle lehet. Az ételallergia mellett lehet kiváltó ok a környezettel szembeni allergia (pollenallergia, kontaktallergia pl. a pórázra vagy hámra) vagy bolhanyál allergia, de okozhatják paraziták (bolha, atka), bőrgomba vagy fertőzések is, sőt viselkedési problémák is állhatnak a háttérben.

A hasmenésnek is többféle oka lehet, mint például a gyomor-bélrendszeri fertőzések vagy a stressz (utazás, költözés, de a pozitív stressz is), de jelentkezhet gyógyszerek beadása, illetve féregtelenítés után, és élősködők vagy szervi problémák miatt is.

A kutyák esetében viszonylag gyakran feltételezzük, hogy ételallergiájuk van. Azonban igen nehéz megbízhatóan kimutatni a tényleges allergiát. Kizárólag szigorú kizárásos diétával igazolható. Bár gyakran ajánlják fel a vérvizsgálatot, ennek információtartalma legalábbis igen megkérdőjelezhető, ezen kívül nem is tartalmaz az érzékenységekre vonatkozó vizsgálatot.

A kizárásos diétánál a kutyát 4-6 hétig egy bizonyos húsfajtával (pl. ibériai félvad sertéssel) és egy bizonyos szénhidrátfajtával (pl. burgonyával) etetjük, hogy következtetni lehessen az ezekkel szembeni érzékenységre.

Ez idő alatt a kutyának egyáltalán semmi mást nem szabad ennie, sem jutalomfalatot, sem rágókát, sem az asztalról kapott falatokat vagy hasonlókat, mert csak így kaphatunk a valóságnak megfelelő eredményt.
Ha az allergiás kutya egy bizonyos fajta teljes értékű tápra jól reagál, érdemes tartósan ezt a fajta tápot adni neki.

A jutalomfalatok esetében is gondosan ügyelni kell az összetevőkre, hogy elkerüljük az ételérzékenység miatt jelentkező reakciókat.

Bármely probléma is áll fenn, allergia vagy intolerancia, a kutyánk táplálásán változtatnunk kell!
A gazdik visszajelzése alapján mondhatjuk, hogy sokuknak megoldódtak a problémái, miután Platinumra váltottak. Olvasd el a gazdik visszajelzését itt.

Tapasztald meg te magad is, miért más a Platinum!Korábbi témáink:

30. Milyen a kutyák ízérzékelése?
29. Milyen a kutyák hallása?
28. Tudod, hogy működik a kutyád orra? Szaglása?
27. Tudod, hogy látnak a kutyák?
26. Mi a közös a kutyában és a farkasban?
25. A kutya energiaszükséglete - kedvencünk ideális súlya
24. Hűsítő tippek a kutyameleg napokra
23. Hasznos tippek a kutyás nyaraláshoz
22. Figyelem odakint: Mérgező növények a kertben
21. Hogyan készüljek fel egy kölyök beköltözésére
20. Van-e a kutyámnak  ételintoleranciája vagy allergiája?
19. Minden fehérje egyforma?
18. A szőr az egészség tükre
17. Zöldkagyló kivonat - Egészséges izületek, életerős kutyák
16. Mennyi friss hús van 1 kg PLATINUM száraztápban?
15. Szakkifejezések egyszerűen
14. Jó tudni, mi van benne
13. Ötletek benti játékokhoz
12. Mérgező szobanövények kutyák és macskák számára
11. A tél veszélyei - tippek az elkerülésére
10. Helyes táplálkozás a téli időszakban
9. Szilveszteri tűzijáték és petárdázás - Tippek kutyásoknak pánik ellen
8. A kutya számára mérgező élelmiszerek
7. A retteget gyomorcsavarodás - miért kisebb a kockázat a PLATINUM-mal?
6. Segítség, atka! Hogyan kerülhető el, hogy a tápba kerüljön?
5. A kutya csakúgy mint a farkas, nem igényel időskori tápot
4. A szénhidrátok szerepe a kutya táplálkozásában
3. K1 vitamin a kutya egészséges táplálkozásáért
2. Ha nem eszik a kutya...
1. Tippek a szép szőrzet eléréséhez 

OldaltérképKutyatáp webáruházMinőségi kutyatápKutyaeledel rendelés prémium minőségbenPrémium kutyatápHogyan etessük a kutyát?Kutya etetése, táplálása helyesenSpeciális kutyatápA kiskutya etetéseKutya egészséges táplálása, de hogyan?
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista