PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


Kutyaeledelek
PLATINUM Táplálkozási Tanácsadás - Az időskori tápokkal kapcsolatban

A kutya, csakúgy, mint a farkas, nem igényel 'időskori tápot'

Gyakran halljuk azt a kérdést, hogy a PLATINUM kínálatában miért nincs időskori táp?
Ennek a kérdésnek a megválaszolásához meg kell vizsgálnunk a farkasnak, mint a kutya ősének táplálkozási szokásait: a szabad természetben egy idős farkas is ugyanúgy táplálkozik, mint fiatal társai.
Ez alapján mi úgy véljük, hogy az idősebb négylábúaknak nincs szükségük speciális időskori tápra.
A széles körben elterjedt nézettel szemben az idősebb kutyáknak nem kisebb a fehérjeszükséglete, mint a fiatalabbaknak. Gyakran pont az idős kutyáknak rosszabb az emésztése, amely épphogy kissé megnöveli ezt a szükségletet, mivel az immunrendszer, a hasnyálmirigy és a máj nem működnek már teljes intenzitással. Ezért a csökkentett fehérjetartalmú időskori tápok egy egészséges idős kutyánál az izomtömeg leépülését okozhatják, amellyel együtt jár a csökkent aktivitás, és az életöröm elvesztése is.
A kutyatápok esetében a tiszta fehérjetartalom mellett az is döntő, hogy mindig optimálisan hasznosítható fehérjéket tartalmazzanak. Így megkönnyítik a kutya számára az emésztést, és a lehető legkisebb mértékben terhelik meg a májat és a vesét.
Ezért használunk mi fő alkotórészként mindig kizárólag jól emészthető fehérjéket, amelyek legalább 70% friss húsból származnak, és amelyeket a szervezet az anyagcsere során optimálisan tud átalakítani, így magas biológiai értékükkel döntően tudnak hozzájárulni az izomtömeg felépítéséhez és megtartásához. A mi kutyatápunk ezért bármely életszakaszban kiválóan alkalmas a négylábú kedvencek számára.
Ezt a felfogást azoknak a vevőknek a beszámolói is alátámasztják, akik idős kutyájuknál átálltak a PLATINUM tápokra, és azt tapasztalták, hogy négylábú kedvencüket mintha kicserélték volna – az eddig sokat pihenő 'álomszuszék' újra aktív lett, és élete alkonyán is igazán jól érezte magát.

A témával kapcsolatos az interjú is, amit Nyirfás Juliannával készítettnük, aki egy 13,5 éves husky gazdája.
 

OldaltérképKarrier
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista