PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


Kutyaeledelek
Milyen a kutyák hallása? Hogy működik?

Tudod, milyen a kutyák hallása?

Hosszú, rövid, hegyes vagy bundás? 

Bár elsőre talán nem hinnénk; kutyák fülének anatómiai felépítése nem sokban különbözik a miénktől. Fülük külső-, közép- és belsőfülre osztható. És habár a struktúrális különbségek minimálisak, mégis van néhány jellegzetesség, mely csak a kutyákra igaz.

Először is, a kutyák képesek magasabb frekvenciatartományban (15-50 000 Hz) is hallani, ahol az emberek (20-20 000 Hz) már nem. Ezt a képességet használja ki például a tréningezésben is gyakran alkalmazott kutyasíp.

Külön-külön tudják mozgatni fülkagylóikat, ezáltal úgy használják, mint egy radart. Ezzel a módszerrel egészen pontosan képesek meghatározni, hogy egy-egy hang milyen irányból érkezik. Az olyan kutyák, akiknek felálló fülük van, tökéletesítették ezt a folyamatot. A farkasok óriási, hegyes füle precíziós fegyver, ha a préda lokalizációjáról van szó.

A kutyák számára sem ismeretlen a szelektív hallás fogalma; vagyis szándékosan képesek egyes hangokat figyelmen kívül hagyni, míg másokra kifejezetten érzékenyen reagálnak. Kutyusunk minden gond nélkül elszundikál egy durrogtatós akciófilm alatt is, de mi történik, ha a konyhában babrálni kezdünk kedvencünk vacsorájával? Szinte biztos, hogy azonnal a sarkunkban lesz.

Külső hallójáratuk hosszabb, mint a miénk és 90o-ban megtörik, tehát oldalról nézve L alakú. A hallójárat aljában olyan mirigyek ülnek, melyek a fülzsír termeléséért felelősek.

Bár a kutyák füle öntisztulásra képes; figyeljünk oda kedvencünkre füleinek egészségére. Ha azon kapnánk, hogy gyakran vakarja, rázza, vagy ha változás figyelhető meg a fülek természetes váladéktermelésében, esetleg annak szaga gyanússá válik mindenképp látogassuk meg állatorvosunkat.
  


OldaltérképKarrier
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista