PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


Kutyaeledelek

PLATINUM táplálkozási tanácsok - Helyes táplálkozás kutyák számára a téli időszakbanTéli táplálkozás

A helyes táplálkozás természetesen télen is alapvetően fontos ahhoz, hogy a kutya jól átvészelje a hideg és nedves időszakot.
A sok friss húst tartalmazó étrend magas energiaszintet és könnyű emésztést biztosít a kutya számára. A természetes antioxidánsokat tartalmazó zöldségek, valamint a táplálkozási szempontból értékes gyógynövények és vitaminok erősítik az immunrendszert. Ugyanis a kutyák is megfázhatnak, különösen, ha a belső és külső hőmérséklet között igen nagy az eltérés.

A táplálékban található esszenciális olajok és megfelelő mennyiségű B vitamin elősegítik a bőr egészségének fenntartását, és ellensúlyozzák a fűtés szárító hatását. A szőrápoló kesztyűvel történő mindennapos fésülés ezen felül eltávolítja az elhalt szőrt és fokozza a vérkeringést.

Sok kutya esetében célszerű télen megfelelően módosítani a napi adagot. Ha a külső hőmérséklet csökken, nő az energiaigény. Azoknak a kutyáknak, amelyek a hideg időszakban sok időt töltenek kint, vagy amelyeket a szabadban tartanak, több táplálékra van szükségük.

Másrészt sok kutyánál a sötét és hideg időszakban a szokásosnál rövidebb ideig tart a napi séta. Ennek megfelelően fontos, hogy szükség esetén csökkentsük a napi táplálék adagot, hogy kutyánk ne szedjen fel plusz kilókat a tél alatt.

  A kutya mozgásigényének kielégítésére a téli időszakban igen jól beváltak a benti táplálék-kereső játékok. Ahelyett, hogy a tápot egyszerűen kitesszük az etetőtálba, el lehet rejteni azt a ház különböző részein, a kutya pedig lelkesen fogja kiszagolni a finom falatokat. Szintén nagyon jó lehetőséget nyújtanak erre az etető-labdák és gondolkodó játékok. A kutya gyorsan megérti ezek működési elvét, és örömmel vesz részt a játékban.


OldaltérképKarrier
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista