PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


Kutyaeledelek
PLATINUM Tanácsadás - K1 vitamin a kutya egészséges táplálkozásáért

K1 – egy alulértékelt vitamin

A PLATINUM az egyetlen olyan száraztáp, amelyben megtalálható a természetes és értékes K1 vitamin.

A K vitaminok zsírban oldódó anyagok, amelyeknek három fajtája létezik:
  • A K1 vitamint növények állítják elő, és elsősorban a zöld színű zöldségekben fordul elő. A K1 vitamin még nagy mennyiségben sem ártalmas.
  • A K2 vitamint bélbaktériumok állítják elő, ezért a beteg kutyák ezt gyakran nem tudják saját maguk előállítani.
  • A K3 vitaminnak önmagában nincs vitaminhatása, ez a K vitamin egy szintetikusan előállított, vízben oldódó formája, amelyet a szervezetnek először át kell alakítania aktív formába.
A K3 vitaminnak a többi vegyülettel ellentétben nemkívánatos hatásai is vannak – ezért alkalmazása Németországban már nem engedélyezett az élelmiszeriparban és a humán gyógyászatban. Nem képes a K1 vitamin minden funkcióját megvalósítani.

De miért is ilyen fontos a K1 vitamin?
Létfontosságú bizonyos fehérjék képzéséhez a szervezetben, valamint különböző véralvadási faktorok képzéséhez a májban – K1 vitamin nélkül nagyon erős lehet a vérzékenység. Ezen felül döntő szerepe van a csontok és a fogak képzésében és egészségének megőrzésében is, mivel mind a csontfehérje képzésekor, mind pedig a kalcium anyagcsere során szükség van rá. A K1 ezen kívül a legfontosabb kiindulási anyag a K2 vitamin képzéséhez is.

Mi jelent a K1 vitaminhiány?
Egy zsírban oldódó vitamin esetében viszonylag könnyen megvalósul a hiány, mivel a tárolási kapacitás nem túl nagy. Ez a hiány például a gyomor- és bélrendszer megbetegedései, vagy gyengesége esetén (pl. antibiotikumok szedésekor) fordul elő, károsítja a májat, és véralvadási zavarokat okoz, valamint lassítja a sebgyógyulást és a csontok mineralizációját. Ha a hiányzó K1 vitamin miatt fontos fehérjék képződése nem történik meg, a kutya esetében ez akadályozhatja az anyagcsere folyamatokat, és károsíthatja a belső szerveket. Gyengül az immunrendszer.

Miért csak a PLATINUM ad a tápokhoz K1 vitamint?
A klasszikus krokett száraztápok gyártása során a fizikai hatások, mint például a magas hőmérséklet, vagy a nagy nyomás, lehetetlenné teszi a természetes K1 vitamin alkalmazását. A vitamin tönkremenne, és a kutya számára hasznosíthatatlanná válna. A hagyományos száraztápok gyártói ezért kénytelenek a kémiai úton előállított alternatívát, a K3 vitamint használni.

 

A PLATINUM más utat választ:

A hidegen sajtolt olajak, gyógynövények és vitaminok szobahőmérsékleten történő hozzáadásával a létfontosságú alkotórészek megőrzik természetes felépítésüket, így a kutya optimálisan tudja hasznosítani ezeket. A négylábú kedvencek pedig jókedvvel és egészséggel hálálják meg a gondoskodást.


OldaltérképKarrier
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista