PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


Kutyaeledel

PLATINUM Tanácsadás - Minden fehérje egyforma?Nem minden fehérje egyforma -
a kutyatápok esetében az emészthetőség és a hasznosíthatóság a fő!

A természetben a fehérjék (proteinek) sok különböző fajtája fordul elő: a táplálékban megtalálható fehérjéket származásuk szerint állati és növényi fehérjékre osztjuk fel. Mindkét fajta aminosavakból épül fel.

A legfontosabbak az esszenciális aminosavak, mert ezek szükségesek a test anyagának felépítéséhez és fenntartásához, és ezeket a kutya saját maga nem tudja felépíteni.

Az aminosavak a szervek és a szövetek legfőbb szerkezeti elemei. A fehérjék ezen kívül enzimek, hormonok és antitestek is lehetnek.

Nem csak a fehérje mennyisége, hanem a minősége, ezáltal az aminosavak összetétele, is fontos szerepet játszik. Egy cipőtalp például nyers proteinből áll, a kutya azonban nemigen tudná táplálékként hasznosítani.

A csontok esetében a hasznosítható fehérje aránya 33%, ezzel szemben a friss hús (amely a Platinum kutyatápok fő alkotórésze) 98% hasznosítható fehérjét tartalmaz.

Minél jobb minőségű egy fehérje, annál kevesebbet szükséges adni belőle a kutya részére. Ezen kívül a magas minőségű fehérjék lebontása az anyagcserét sem terheli meg olyan nagymértékben salakanyagokkal (anyagcsere-melléktermékek), mivel az esszenciális aminosavak már kis mennyiségű fehérjével is megfelelő mennyiségben jutnak a szervezetbe.

A magas minőségű fehérjék esetében az emésztés nagyrészt már a vékonybélben lezajlik, és az egyes alkotóelemek a bélből a véráramba kerülnek.

A kevésbé jól hasznosítható fehérjék igen nagy része továbbhalad a vastagbélbe, ahol az ott élő mikroorganizmusok bontják le azokat. Eközben gyakran gázok keletkeznek, amelyek emésztési problémákat és puffadást okozhatnak.

A kutya számára az állati fehérje jobban hasznosítható, mint a növényi proteinek, mivel annak aminosav-összetétele jobban hasonlít a szervezet saját fehérjéinek összetételére.

Minél jobban hasonlít a táp aminosav-mintázata az állat szervezetében jelen lévő fehérjék mintázatához, annál hatékonyabban tudja azt hasznosítani az izmok felépítéséhez és más fontos feladatokhoz – és annál magasabb azok biológiai hasznossága.

A táplálékban fellelhető fehérjék minőségét 2 fontos tényező alapján értékeljük:
  1. Emészthetőség: Az etetés szempontjából mindenekelőtt a bélcsatornában történő minőségi átalakulás fontos, azaz, hogy a felvett táplálék mekkora része tud a bél falán keresztül felszívódni.
  2. Biológia hasznosság: a fehérje annál magasabb minőségű, minél több saját anyagot tud belőle felépíteni a szervezet.

Az első osztályú és fajtának megfelelő kutyatáp előállításának művészete abban rejlik, hogy a kutya részére a lehető legjobb minőségű fehérjeforrást biztosítsuk az optimális tápanyagfelvétel és hasznosítás érdekében.

A tápnak aminosav-szerkezetüket tekintve magas biológiai hasznosságú, ideális fehérjéket kell biztosítania, melyek úgy egészítik ki egymást, mint egy mozaik darabkái.

Az egyedi gyártási eljárás, valamint a kiváló minőségű alapanyagok segítségével a PLATINUM-nak sikerült olyan kutyatápot kifejlesztenie, amely optimálisan megfelel ezeknek az elvárásoknak.

Korábbi témáink:

30. Milyen a kutyák ízérzékelése?
29. Milyen a kutyák hallása?
28. Tudod, hogy működik a kutyád orra? Szaglása?
27. Tudod, hogy látnak a kutyák?
26. Mi a közös a kutyában és a farkasban?
25. A kutya energiaszükséglete - kedvencünk ideális súlya
24. Hűsítő tippek a kutyameleg napokra
23. Hasznos tippek a kutyás nyaraláshoz
22. Figyelem odakint: Mérgező növények a kertben
21. Hogyan készüljek fel egy kölyök beköltözésére
20. Van-e a kutyámnak  ételintoleranciája vagy allergiája?
19. Minden fehérje egyforma?
18. A szőr az egészség tükre
17. Zöldkagyló kivonat - Egészséges izületek, életerős kutyák
16. Mennyi friss hús van 1 kg PLATINUM száraztápban?
15. Szakkifejezések egyszerűen
14. Jó tudni, mi van benne
13. Ötletek benti játékokhoz
12. Mérgező szobanövények kutyák és macskák számára
11. A tél veszélyei - tippek az elkerülésére
10. Helyes táplálkozás a téli időszakban
9. Szilveszteri tűzijáték és petárdázás - Tippek kutyásoknak pánik ellen
8. A kutya számára mérgező élelmiszerek
7. A retteget gyomorcsavarodás - miért kisebb a kockázat a PLATINUM-mal?
6. Segítség, atka! Hogyan kerülhető el, hogy a tápba kerüljön?
5. A kutya csakúgy mint a farkas, nem igényel időskori tápot
4. A szénhidrátok szerepe a kutya táplálkozásában
3. K1 vitamin a kutya egészséges táplálkozásáért
2. Ha nem eszik a kutya...
1. Tippek a szép szőrzet eléréséhez 

OldaltérképKutyatáp webáruházMinőségi kutyatápKutyaeledel rendelés prémium minőségbenPrémium kutyatápHogyan etessük a kutyát?Kutya etetése, táplálása helyesenSpeciális kutyatápA kiskutya etetéseKutya egészséges táplálása, de hogyan?
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista