PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


Kutyaeledel
PLATINUM tanácsok: Ötletek benti játékhoz

 

 

Ötletek benti játékhoz

Az unalom a kutya legnagyobb ellensége. Ötleteink abban segítenek, hogyan tehetjük változatosabbá a házban eltöltött időt.

 

A kutyák otthon is vágynak a feladatokra és a foglalkoztatásra. A keresőjátékokat, valamint a különböző kunsztokat rossz idő esetén bent is lehet gyakorolni. A gondolkodó játékok is elfárasztják négylábú kedvenceinket. A háztartásban fellelhető dolgok közül igen sok hasznosítható akár kutyajátékként is. Kitűnő játékszerek lehetnek például a régi zsebkendők, pólók vagy farmerek (távolítsuk el a gombokat és egyéb apró részeket). A zoknikból pedig készíthetünk bábokat a visszahozós játékhoz.

 

Derítsük ki, mely játékokat kedveli négylábú kedvencünk a legjobban

Természetesen nem minden kutya egyforma. Ezért először is azt kell megtudnunk, mi is tetszik a miénknek. Elvégre az a célunk, hogy jól szórakozzunk együtt. A megfelelő jutalomfalattal pedig majd minden kutya motiválható.

Segítségként összegyűjtöttünk néhány ötletet. Persze rengeteg egyéb játékot is ki lehet találni, csak el kell engednünk a fantáziánkat.
 

Keresgélő játék

Rejtsen el egy jutalomfalatot a szobában (először akár a kutyával együtt is), és kerestesse meg a kutyával. Amikor a kutya már érti a játék lényegét, kint is várhat. A rejtekhelyeket természetesen érdemes váltogatni, hogy ne rutinszerű legyen a keresgélés.
 

Itt a piros, hol a piros

Első feladatunk, hogy megtanítsuk a kutyának, hogyan vehet ki egy játékot vagy egy jutalomfalatot valamilyen tárgy alól. Ehhez megmutatjuk, amint elhelyezünk valamit egy pohár alatt (ez lehet valamilyen tál, műanyag pohár, átlátszó doboz vagy hasonló is), és megkérjük, hogy hozza elő a tárgyat.

Tartózkodóbb kutyák esetén alkalmazhatjuk a klikker-tréning kondicionáló módszert: először a pohár megközelítését, majd a megbökését, végül pedig a felborítását erősítjük meg. Ha ez már jól működik, emelhetjük a poharak számát, de csak az egyik alá rejtsünk el valamit.
 

Trükkös helyek

Ennél a játéknál a kutya által nehezen elérhető helyre rejtjük el a jutalomfalatot. Most nem a keresés a lényeg, sokkal inkább a jutalomfalat megszerzése.

Számos hely alkalmas lehet rejtekhelynek. Az a fontos, hogy a kutya ne tudja egyszerűen a szájával elérni azt a helyet, hanem használnia kelljen a lábát is. Ha nincs megfelelő bútordarabunk, kartonokból is építhetünk rejtekhelyet, vagy csak töltsünk meg egy műanyag zacskót összegyűrt papírdarabokkal, és rejtsük azok közé a jutalomfalatot.
 

Akadálypálya

Némi fantáziával akár akadálypályát is építhetünk a négy fal között. Megfelelő akadály például egy "szlalom pálya" félig megtöltött nagy műanyag zsákok között, vagy egy "alagút", amelyet két szék közé kifeszített lepedő vagy törülköző segítségével készíthetünk el. Ugratónak megfelel egy seprűnyél, kifutóként pedig egy könyvekre fektetett létra vagy deszka szolgálhat.

Fontos: Mindig győződjünk meg róla, hogy nincs útban semmilyen éles szél vagy egyéb kiálló tárgy, amely megsérthetni a kutyát.
 

Kutyatánc

Ez igazán jó szórakozás a kutya és a gazdi számára is. Kedvenc zenénkre végeztessünk különböző gyakorlatokat a kutyával egy jutalomfalat segítségével. Ez lehet szlalom a lábak között, hátrafelé járás, forgás vagy pitizés. Az egymás után végzett gyakorlatokból áll össze a koreográfia.
 

Bang

Nem kell, hogy minden mutatványnak értelme is legyen. Vannak olyanok is, amelyekkel csak az ismerősöket és a barátokat szeretnénk szórakoztatni. A "bang" parancsszóra a kutya lefekszik, és ott marad mozdulatlanul a földön fekve, halottnak tetteti magát.

Ehhez először használjuk az "ül" parancsszót, majd egy jutalomfalat segítségével csalogassuk a kutyát oldalt fekvő helyzetbe. A közvetkező lépés annak elérése, hogy a kutya mozdulatlanul fekve maradjon. Ha a kutya tudja a "marad" parancsot, akkor azt is lehet alkalmazni, egyéb esetben a kutyát mindig meg kell jutalmazni, amikor nyugodtan fekszik.

Ha a kutya már nyugodtan fekszik, elvehetjük a kezünket. Ha a következő lépésben kimondjuk a parancsszót, a kézmozdulatot is végezzük hozzá, hogy a kutyában ez összekapcsolódjon.
 

Korábbi témáink:

30. Milyen a kutyák ízérzékelése?
29. Milyen a kutyák hallása?
28. Tudod, hogy működik a kutyád orra? Szaglása?
27. Tudod, hogy látnak a kutyák?
26. Mi a közös a kutyában és a farkasban?
25. A kutya energiaszükséglete - kedvencünk ideális súlya
24. Hűsítő tippek a kutyameleg napokra
23. Hasznos tippek a kutyás nyaraláshoz
22. Figyelem odakint: Mérgező növények a kertben
21. Hogyan készüljek fel egy kölyök beköltözésére
20. Van-e a kutyámnak  ételintoleranciája vagy allergiája?
19. Minden fehérje egyforma?
18. A szőr az egészség tükre
17. Zöldkagyló kivonat - Egészséges izületek, életerős kutyák
16. Mennyi friss hús van 1 kg PLATINUM száraztápban?
15. Szakkifejezések egyszerűen
14. Jó tudni, mi van benne
13. Ötletek benti játékokhoz
12. Mérgező szobanövények kutyák és macskák számára
11. A tél veszélyei - tippek az elkerülésére
10. Helyes táplálkozás a téli időszakban
9. Szilveszteri tűzijáték és petárdázás - Tippek kutyásoknak pánik ellen
8. A kutya számára mérgező élelmiszerek
7. A retteget gyomorcsavarodás - miért kisebb a kockázat a PLATINUM-mal?
6. Segítség, atka! Hogyan kerülhető el, hogy a tápba kerüljön?
5. A kutya csakúgy mint a farkas, nem igényel időskori tápot
4. A szénhidrátok szerepe a kutya táplálkozásában
3. K1 vitamin a kutya egészséges táplálkozásáért
2. Ha nem eszik a kutya...
1. Tippek a szép szőrzet eléréséhez 

OldaltérképKutyatáp webáruházMinőségi kutyatápKutyaeledel rendelés prémium minőségbenPrémium kutyatápHogyan etessük a kutyát?Kutya etetése, táplálása helyesenSpeciális kutyatápA kiskutya etetéseKutya egészséges táplálása, de hogyan?
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista