Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ
PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


BLOG

Francia bulldog, boston terrier, mopsz? – A nyomott orrú kutyafajtáknál (is) alapos ápolást igényel a bőrredő

Ha nyomott orrú kutyafajtát választunk magunk mellé társnak, mint a francia bulldog, a boston terrier, vagy a mopsz, bizony nem feledkezhetünk meg „védjegyük”, avagy bőrredőik megfelelő ápolásáról. Ha egy sharpei, vagy egy masztiff gazdái vagyunk, éppúgy igazak ránk a leírtak: a bőrredők és ráncok nem megfelelő karbantartása nagy kellemetlenségeket okozhat mancsosunknak!

 

kutya bőrredő ápolás

 

A bőrredők ápolás: miért van rá szükség?

A ráncos, nyomott orrú fajták bája többek között a bőr redőinek köszönhető, de ha nem gondoskodunk megfelelően azok tisztaságáról, pillanatok alatt a baktériumok melegágyává válhatnak. Nem csupán a szabadban kerülhetnek közéjük szennyeződések, hanem a lakásban is! Az egyszerű por, és az etetések során hátramaradt eledeldarabok is megtapadhatnak közöttük. A rendszeres tisztítás és ápolás tehát elengedhetetlen!

 

A bőrredők ápolása: mi történik, ha a kutya ráncai nincsenek karbantartva?

Ha nem gondoskodunk rendszeresen ápolásukról, a ráncok kellemetlen egészségügyi panaszokat, akár súlyos bőrbetegségeket okozhatnak. Ha a dolog idáig fajul, ne próbáljuk otthoni körülmények között megtisztítani kedvencünk bőrét, helyette forduljunk azonnal állatorvosunkhoz!

 

A bőrredők ápolása: mikor érdemes rá időt szakítani?

Egyrészt rendszeresen, másrészt akkor, amikor a kutya is „készen áll” arra. Érdemes a tisztítást egy kiadó sétát vagy játékot követően elvégezni: ekkorra kedvencünk is elfárad, és előfordulhat, hogy az említett kalandok során egyébként is jutott némi plusz szennyeződés a redőkbe. A kutya habitusától és életvitelétől függően célszerű heti rendszerességgel elvégeznünk a redők megtisztítását.

 

A bőrredők ápolása: lépésről lépésre az egészséges bőrért és szőrért!

Ahogy az általános szőr- és bőrápolásnál, és a fürdetésnél, úgy a kutya ráncainak, redőinek megtisztításánál is érdemes a kedvencünk számára biztonságot sugárzó légkörben elvégeznünk a műveletet.

Meleg vízzel, esetleg bőrredő tisztító folyadékkal, és egy puha kendővel tisztítsuk meg óvatosan a ráncokat, ügyeljünk a kényes területekre, mint az orr és a szemek! Lassan, türelmesen tisztítsuk meg kedvencünk bőrét, majd a puha és még száraz kendővel töröljük át azt.

Ne feledkezzünk meg a jutalmazásról! Kínáljuk mancsosunkat finom falatokkal, hogy a következő tisztítás során se ellenkezzen túlzottan! A heti alkalmak között is érdemes naponta szemügyre vennünk a bőrredőket, hogy a lehető leghamarabb rátaláljunk egy esetleges, problémákat okozó szennyeződésre!

 

 
« Vissza a cikkekhez

 


Oldaltérkép
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista