Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ
PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


BLOG

Vizes játékok kutyáknak: hűsítő elfoglaltságok a forró nyári napokra

Hűsítő vizes játékok a kutyáknak

Nem kell feltétlenül megúsztatnunk kedvencünket a közeli patakban vagy tóban ahhoz, hogy lehűtsük kicsit a nyári forróságban. Otthon, saját kertünkben vagy egy közeli parkban is rengeteg lehetőségünk adódhat a játékos pancsolásra. Csokorba szedtünk néhány izgalmas vizes játékötletet, amik amellett, hogy aktivizálják bundásunkat, gondoskodnak a felfrissüléséről is.


Vakkantó horgász a vízben

Nincs másra szükségünk, mint egy kutyamedencére vagy vödörre, amibe a hűs víz mellett néhány finom jutalomfalatot is teszünk. A kutya feladata, hogy orrát a vízbe mártva kihalássza a rágcsálnivalókat. Ha kedvencünk nem szívesen dugja az orrát a vízbe, és helyette inkább mancsával igyekszik kilapátolni a jutalomfalatokat abból, a foglalkozás akkor is elérte a célját. Ebben az esetben ügyeljünk rá, hogy ha nem is sikerül kihalásznia a finomságokat, akkor is jutalmazzuk meg őt.

Hűsítő tréningezés

Ha már elővettük a kutyamedencét, a szokásos közös tréningünket a vízben is elvégezhetjük. Kérjük meg a medencében álló bundásunkat, hogy végezzen el egy trükköt, üljön vagy feküdjön le, adjon pacsit. Mielőtt nekivágunk a vízi tréningnek, győződjünk meg róla, hogy a parancsok biztonságosan végrehajthatón a vízben is!

Lebegő játékot ide

Különösen izgalmas azoknak a kutyáknak, akik imádnak apportírozni. Ha pedig kedvencünk a víz szerelmese, valósággal odáig lesz ezért! Válasszunk olyan játékot, ami lebeg a vízen, és dobjuk a kutyamedencébe - vagy a tóba -, és várjuk meg, amíg bundásunk visszahozza azt. Patakparton is nagyszerű elfoglaltság: hajítsuk a patak túlpartjára a játékot, és hagyjuk, hogy a kutya átgázoljon érte a vízen.

Nedves mancsok

A kutyusok egy része ódzkodik a víztől, és nem szereti, ha a testét víz éri, de általában még őket sem zavarja, ha mancsaik lesznek nedvesek. Számukra egy rugalmas műanyagot, vagy az etető- és itatótálakhoz használt alátétet helyezhetünk el a kertben, amire egy kevés vizet locsolhatunk. Az alátétre különféle jutalomfalatokat helyezhetünk, amiket kedvencünk úgy fogyaszt majd el, hogy közben mancsát éri a hűsítő víz. Különösen bizonytalan vagy félő kutyákat érdemes már akkor megjutalmazni, ahogy a műanyagra lépnek.

Labda medence

Helyezzünk labdákat vagy különféle játékokat egy vízzel megtöltött kutyamedencébe. Hagyjuk, hogy kedvencünk a vízben kösse le magát a játékokkal. Még ha ki is hordja őket onnan, akkor is több kört kell megtennie, hiszen többféle játékot tettünk a medencébe. Időközben alaposan bevizezi magát, és szórakozás közben hűl le. Ha mindezt egy nagyobb medencében vagy szabadtéri vízben teszi, azzal az izmait is nagy mértékben erősíti és átmozgatja.

Közös vízipisztolyozás

Sok bundás kifejezetten szórakoztatónak tartja a spriccelő vizet önmagában is, jöjjön az a kerti csapról, a locsolórendszerből vagy egy vízipisztolyból. Ha kedvencünk előszeretettel játszik a víz alatt, miközben a levegőbe harapdál (ezzel igyekezve elkapni a vízcseppeket), a közös vízipisztolyos játékra is garantáltan vevő lesz. Ma már nagyobb pisztolyokat is beszerezhetünk, amikkel egészen messzire lőhetünk, aminek köszönhetően mancsosunk is több méteres távot tesz meg a vízcsóvák után, miközben a spriccelő víz le is hűti őt. Természetesen ügyeljünk rá, hogy a nagy melegben ne futtassuk túl sokat a kutyát. Árnyékban, ideális hőmérséklet mellett azonban kiváló elfoglaltság lehet egy kellemes nyári napon.

Oldaltérkép
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista