PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


BLOG

5 kulcsfontosságú szempont, amire nagy figyelmet kell fordítanunk, mielőtt hipoallergén kutyatápot választunk allergiás kedvencünknek

Sok, és egyre több kutya-gazdi páros hétköznapjait keserítik meg az allergia és intolerancia bosszantó tünetei. Kellemetlen és viszkető bőrpanaszok, hulló szőr, mancsrágás, gyomorproblémák, puffadás, és még sorolhatnánk. A tünetek általában 6 hónapos és 2 éves kor között alakulnak ki, és sok esetben akár egy életen át fennállhatnak, még ha időnként enyhülnek is. A kizárásos diéta, és a valóban megbízható allergiatesztek segíthetnek kialakítani egy olyan, személyre szabott táplálást, ami ideális esetben megszabadítja kedvencünket a tünetegyüttes okozta problémáktól.

Természetesen nem mindegy, milyen hipoallergén eledel kerül nap mint nap az etetőtálba. Csokorba szedtük a legfontosabb szempontokat, amik segítenek kiválasztani a számunkra legmegfelelőbb eledelt!

 

Hipoalergén kutyatáp választása

 

A hipoallergén kutyaeledel legyen a főbb allergénektől mentes!

Legyen gluténmentes, GMO-mentes, esetleg gabonamentes, ha kedvencünk kellemetlen tünetekkel válaszol arra. Ne tartalmazzon felesleges adalékanyagokat, illat- vagy ízfokozót, színezőanyagokat. Ha szükséges, legyen csirkementes, vagy zárjunk ki minden olyan összetevőt, ami fenntarthatja, vagy éppen súlyosbíthatja a megjelenő tüneteket.

 

A hipoallergén kutyatáp legyen a zsírok szintjén is megfelelő!

A tápválasztás örök igazsága, hogy a csomagoláson feltüntetett összetevők alapos vizsgálata elengedhetetlen! Mindig tartsuk szem előtt, hogy az összetevői lista a felhasznált alapanyagok mennyiségére is utal: minél több található meg egy bizonyos hozzávalóból az eledelben, annál előkelőbb helyet foglal el a listában.

Számos hipoallergénnek fémjelzett kutyatáp mégsem az, aminek látszik, és erre bizony kizárólag az összetevői lista elolvasása után ébredhetünk rá.

Előfordulhat, hogy a csomagoláson óriási felirattal tündököl egy nem allergizáló húsfajta (például bárány), de az összetevői listát közelebbről vizsgálva láthatjuk, hogy bizony a zsírok szintjén nincs minden rendben. Még ha a legfőbb fehérjeforrás ebben az esetben valóban a bárány, sok esetben tartalmaznak az eledelek például csirkezsírt, ami miatt az további allergiás tüneteket generálhat.

A PLATINUM hipoallergén kutyatápjai kizárólag egyfajta húsból (bárányhúsból, marhahúsból vagy ibériai sertéshúsból) készülnek, zsírok szintjén is teljesen csirke- és szárnyasmentesek! Gluténmentesek, GMO mentesek, illatanyagoktól, színezőanyagoktól és ízfokozóktól mentesek. Legalább 70% friss, emberi fogyasztásra is alkalmas húsból készülnek, kizárólag egész hússzeletekből, melyek emészthetősége kimagasló!

 

PLATINUM Iberico+Greens hipoallergén kutyatáp intoleranciára PLATINUM Beef+Potato hipoallergén kutyatáp intoleranciára PLATINUM Lamb+Rice hipoallergén kutyatáp

 

A hipoallergén kutyatáp legyen a kutya táplálkozási igényeire szabott!

Apropó, friss hús! A kutya húsevő, számára a legfőbb tápanyagforrás az állati eredetű fehérje, azaz a friss hús! Nem megoldás olyan, szénhidrátokban gazdag, hipoallergénnek fémjelzett eledelt választani, ami nem tartalmaz olyan húsfajtát/húsfajtákat, amire kedvencünk allergiával vagy ételintoleranciával reagál. Keressünk számára olyan eledelt, amelyek fehérjeforrása megfelelő számára. Ügyeljünk rá, hogy a fehérjét a valódi friss hús biztosítsa nyesedékek és vágóhídi hulladékok helyett.

 

A hipoallergén kutyaeledel esetében sem mindegy az elkészítési eljárás!

Az összetevők mellett nem elhanyagolható tényező a hipoallergén kutyatáp elkészítési eljárása sem. A kutyatápok nagy része úgynevezett extrudációval készül, ami igen magas hőfokot (akár 200 °C) és nyomást igényel. A folyamat során a hasznos és természetes vitaminok, aminosavak és zsírsavak elbomlanak, melyeket utólag adnak az eledelhez. Az extrudáció ráadásul nem teszi lehetővé a magas friss hústartalmat, hiszen ellenkező esetben a szemek szétesnének.

Hipoallergén kutyatápjaink elkészítése során is teljesen egyedi, úgynevezett FSG eljárást alkalmazunk, ami tulajdonképpen olyan speciális húsfőzési módokból áll, amelyeket a sztárséfek gyakran azért alkalmaznak, hogy a húst a húslé felhasználásával ízletesebben és egészségesebben tudják elkészíteni. Ezért az FSG végeredményben az emberi táplálék egyik elkészítési módja, ami a kutyatápot is a kiváló minőségű emberi étel szintjére emeli. Ennek köszönhetően a hipoallergén kutyatápok tápanyagtartalma kimagasló, emészthetőségük kiváló. Valódi kulináris élményt biztosítanak kedvenceink számára, jól rághatók és puhák. Víz hozzáadása nélkül készülnek, így az extrudált tápokkal ellentétben nem duzzadnak meg a gyomorban és nem okoznak puffadást, amivel lényegesen lerövidül az evés utáni pihenőidő, és csökken a gyomorcsavarodás esélye is. Csökkentik a fogkőképződés és a túlsúly kockázatát.

 

hipoallergén kutyaeledel

 

A hipoallergén kutyatáp legyen teljes értékű és egészséges!

Erről az összetevői lista és az elkészítési eljárás megismerése után bizonyosodhatunk meg, de reklámoktól hangos világunkban mindezek mellett sincsen könnyű dolgunk.

A PLATINUM hipoallergén eledelei is TÜV SÜD ELAB minőségbiztosítással rendelkeznek! A németországi független vizsgáló szervezet rendszeresen ellenőrzi kutyaeledeleinket, és közzéteszi az eredményeket és vizsgálati szempontokat, hogy azok bárki számára elérhetőek legyenek. Ellenőrzi a friss hús arányát, a feltüntetett összetevőket és a káros anyagoktól való mentességet.

 

Még több információt szeretnék a PLATINUM hipoallergén kutyatápokról!

 

 
« Vissza a cikkekhez

 


Oldaltérkép
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista