PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


BLOG

Ezért a fülem botját sem mozdítom! – Mit tegyünk, ha a macska válogatós?

Válogatós macska
A bársonytalpú bundások igen nagy része válogatós, amivel roppantul feladják a leckét gazdijaiknak nap mint nap, azok pedig nem győznek válogatni az eledelek színes-szagos csomagolásai között, legyen az ropogtatnivaló száraz-, vagy illatos nedvestáp.

Miért válogatós a cica?

Gyakorlatilag bármi – a szó legszorosabb értelmében – befolyásolhatja doromboló bundásunk étvágyát, azaz a neki szánt eledellel való viszonyát. Annak hőmérséklete, illata, frissessége, összetevőinek listája és cica, illetve az etetőtál környezet, avagy az esetleges zavaró tényezők.

Ráadásul az is előfordulhat, hogy egyszerűen ráun a meglévő, addig szeretett eledelére, és egyik napról a másikra már nem szívesen fogyasztja azt. Persze mi magunk is befolyásolhatjuk a cicánk ízlését azzal, ha a macska kedve szerint váltogatjuk az eledeleket egészen addig, amíg meg nem kapja, amit akar – csak hogy végre hajlandó legyen elfogyasztani néhány falatot.

Ne hagyjuk a macskát éhezni!

Fontos, hogy cicánkat semmi esetre se hagyjuk éhezni, számukra – táplálkozási szokásaik és emésztőrendszerük miatt - kritikusan fontos a rendszeres táplálkozás. Biztosítsunk a cica számára nyugodt, zavartalan, a macskaalomtól távol eső helyet a táplálkozáshoz.

Bizonyosodjunk meg róla, hogy finnyáskodó kedvencünk hóbortjai miatt mögött nem egészségügyi probléma áll. Ha kedvencünknél bármilyen aggodalomra okot adó tünetet vagy jelet tapasztalunk, keressük fel állatorvosunkat mihamarabb!

Mi kerüljön a cicánk etetőtáljába?

A vadászösztön alapjaiban határozza meg kedvenceink mindennapjait és táplálkozását – máig megfigyelhető ez játék közben is, amikor a cica valódi zsákmányként kezeli kedvenc „csilingelő elfoglaltságát”.

A húsevő macskát nem tölti el elégedettséggel, ha a tápláléka nem felel meg az általa és ösztönei által felállított elvárásoknak, vagyis ha a táp nagy részét a friss hús helyett felesleges adalékanyagok és a hús helyettesítését szolgáló összetevők alkotják, még akkor sem, ha alapvetően az eledel tartalmazza a cica számára szükséges tápanyagok egy részét.

A húsliszt - amely számos, kereskedelmi forgalomban megtalálható macskaeledel alkotóeleme - nem hús, és nem is helyettesíti azt a macska táplálkozásában. A húslisztből hiányzik a friss húsban megtalálható húslé, ami fehérjét, kreatint és vasat tartalmazó tápanyagdús folyadék. A húslisztet azt követően állítják elő, hogy a húsipari állati melléktermékek többszöri, nagy gyomáson történő hevítésen mennek keresztül. A friss húshoz képest a húsliszt tápanyagtartalma lényegesen alacsonyabb, a benne található fehérjék kevésbé emészthetőek.

A PLATINUM kutyatápoktól jól megszokott minőség nem hiányozhat új termékcsaládunk, a MeatCrisp macskaeledelek esetében sem. MeatCrisp macskatápok 83% friss húsból az úgynevezett Freshmeatdry-errel készülnek, ami lehetővé teszi a friss húsban rejlő természetes mikrotápanyagok és aminosavak megőrzését a cicatápokban. A húsban található bizonyos mikrotápanyagok és aminosavak boldogságérzetet váltanak ki a macskákban a táplálék elfogyasztása közben, ezek a vadászat sikerességét jelentik a macskák számára. A MeatCrispben a cicák legnagyobb örömére megtalálhatóak ezek a természetes mikrotápanyagok és aminosavak, amelyek által macskája hosszú távon elégedettebb és boldogabb lesz. Így a MeatCrisp a macskák fizikai és mentális egészségét egyaránt szolgálja.

Ízfokozók nélkül is ellenállhatatlan

A macskatápok gyakran ízfokozókat tartalmaznak, hogy a csökkentett tápanyagtartalom, a ízetlenebb húsliszt felhasználás, vagy a nagy mennyiségű szénhidráttartalom (mint fő alapanyag) ellenére is elfogadják azt a macskák. A MeatCrisp esetében nincs szükség ízfokozóra, hiszen az alacsony hőmérsékleten történő lassú szárítás és a Freshmeatdryer-ben folyamatosan keringetett levegő megőrzi a hús ízét. A MeatCrisp macskaeledelek megvásárolhatók a PLATINUM Shopban!
Oldaltérkép
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista