PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


BLOG

Ajjajj, perzsel az aszfalt! – Így óvjuk és gyógyítsuk kedvencünk mancsát a nyári hőségben

A nyári kánikula bizony nem csak a gazdikat, de a család négylábú tagjait is igencsak megviselheti. Ekkor fel kell készülnünk a kánikula velejáróira, bundásunk hűtésétől a megjelenő élősködőktől való védelmen át egészen a perzselő aszfalt okozta fájdalmas sérülésekig. Lássuk, hogyan óvhatjuk meg kedvencünk mancsait és bőrét az év legmelegebb hónapjaiban!

 

Így óvjuk és gyógyítsuk kedvencünk mancsát a nyári hőségben

 

Amikor a hőmérő 35°C-ot mutat, az aszfalt hőmérséklete az 55°C-ot is elérheti

Bizony, ekkor az aszfalt még árnyékban is túl forró lehet a kutyának, és komoly sérüléseket okozhat a talppárnákon. Az első és legfontosabb dolgunk tehát, hogy ellenőrizzük a hőmérsékletet, mielőtt útnak indulunk bundásunkkal, és lehetőleg válasszuk a kora reggeli vagy késő esti órákat a közös kimozduláshoz, sétához. Ahogy a legtöbb esetben, a mancsvédelem kérdéskörében is a megelőzéssel tehetünk a legtöbbet!

 

Biztosítsuk a hűsölés lehetőségét a kertben is

Ha kedvencünk odakint tölti ideje nagy részét, minden esetben gondoskodjunk a hűsölés lehetőségéről. Egy kutyamedence, egy hűtőtakaró, vagy egy hideg vízzel lehűtött törölköző is sokat segíthet a felfrissülésben, a forró mancsok lehűtésében és a hőségérzet megszüntetésében.

 

A víz hűsít, de nem óv meg a sérülésektől

Ügyeljünk rá, hogy egy alapos csobbanás után bundásunk elkerülje a forró aszfaltot! Bár a víz lehűti az ebet, ezzel együtt felpuhítja a mancsokat, amik ezáltal meg inkább fogékonyak a sérülésekre. Ha a kutyastrand füvesített is, akkor is érdemes alaposan átvizsgálni a mancsokat fürdés után, hiszen a vízben található kövek és kavicsok esetlegesen felsérthetik azokat!

 

Ismerjük fel a tüneteket, figyeljük a kutyát

A sérülések nem minden esetben járnak szemmel látható sebekkel, vagy karcolásokkal. A hólyagok, sebek és bőrelváltozások mellett kevésbé „észrevehető”, vagy aggodalomra okot adó tünetek is bajt jelezhetnek. Égésre, sérülésre utalhat, ha kedvencünk sántikálva jár, ha folyton nyalogatja és rágja a lábát, ha a tappancsok elszíneződnek. A sérülés ezekben az esetekben is fájdalommal, kellemetlenségekkel járhat, így a lehető legrövidebb időn belül kezelnünk kell azt!

 

Ismerjük fel a tüneteket, figyeljük a kutyát

 

Legyen kéznél a gyógyító segítség, ha beütne a baj

Ha időben felfedezzük a sérüléseket, sokkal hatékonyabban és gyorsabban vehetjük fel azokkal a harcot, megszüntetve a kellemetlen tüneteket. Ahogy a nyári hónapokban kalandok tömkelegére indulunk négylábúnkkal, úgy nő az esélye a sérülések, kellemetlen csípések, karcolások vagy égések esélyének is.
Éppen ezért kell jó előre gondolkodnunk, és bérelt helyet biztosítanunk az utazótáskában a gyógyító segítségnek!
 

A PLATINUM Skin Care bőrápoló balzsam a nyári időszakban is a gazdik megbízható társa a sebgyógyítás területén! Csupa természetes összetevővel, hidegen sajtolt olívaolajjal, természetes méhviasszal és gyógynövény kivonatokkal siet a bundások segítségére!
 

Nyugtató, antibakteriális és hidratáló hatású, támogatja a bőr természetes gyógyulási folyamatait, csökkenti a gyulladást, a fájdalmat, a viszketést. A sérülésekkel, gyulladt bőrrel, hotspotokkal, hegekkel, égésekkel és egyéb bőrproblémákkal is felveszi a harcot, gondoskodik a talppárnák védelméről.

 

A PLATINUM Skin Care bőrápoló balzsam használata

A balzsam használata egyszerű, éppen ezért olyan nagyszerű útitárs a nyári hónapokban is!
 

Mielőtt kezelnénk a sérült területet, mossunk alaposan kezet, vagy használjunk eldobható kesztyűt. Távolítsunk el a kutya bőréről, mancsáról minden szennyeződést, óvatosan tisztítsuk meg a sebet, és fertőtlenítsük azt. Vékonyan kenjük be a seb teljes területét a PLATINUM Skin Care bőrápoló balzsammal. Ismételjük meg a kezelést naponta 2-4 alkalommal, vagy szükség esetén akár gyakrabban.
 

Ne engedjük az állatnak, hogy nyalogassa a sebet, sérült területet! Szükség esetén használjunk védőgallért!
 

A PLATINUM Skin Care bőrápoló balzsam beszerezhető a PLATINUM Webáruházban.

 
« Vissza a cikkekhez

 


Oldaltérkép
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista