PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


BLOG

Kölyökkutya etetése (táblázat segítségével): mikor, mivel és milyen arányban etessük a kölyökkutyát?

Reggeltől estig tartó izgalmas kalandok, hihetetlen iramban való növekedés, a szívünkhöz kedves tárgyak megcsócsálása, és még sorolhatnánk... Gondoljunk csak bele, mennyi energiát igényelnek az említettek a család apró mancsosától. Az életerő utánpótlásáról, az egészséges és kiegyensúlyozott fejlődésről és növekedésről gazdiként első sorban a tápláláson keresztül kell gondoskodnunk. Lássuk, mire kell ügyelnünk egy kölyökkutya etetése során!

 

Kölyökkutya etetése

 

A kölyökkutya is húsevő

A kölyökkutya etetése során is figyelembe kell vennünk kedvencünk táplálkozási szokásait, azaz azt, hogy mindenekelőtt a friss húsból nyeri energiáját, amelyről nemrégiben részletesen is írtunk: A kutya húsevő, de hogyan befolyásolja ez az egészséges táplálását?

 

A legfontosabb tápanyagforrás, vagyis a friss hús mellett speciális igényeit is szem előtt kell tartanunk, és gondoskodnunk kell az egészséges fejlődéshez elengedhetetlen összetevőkről, hidegen sajtolt olajokról, vitaminokról és ásványi anyagokról. Mindezek biztosítják az immunrendszer megfelelő működését, az izmok és ízületek egészséges növekedését, a kifogástalan szőr és bőr meglétét.

 

A kölyökkutya etetése: mikor és mennyit?

Első sorban a kölyökkutya fejlődése határozza meg az etetést, ami az anyatejes időszakot követően, nagyjából egy hónapos korban kezdődik. A folyamat fajtától és kölyökkutyától függően több-kevesebb időt vesz igénybe. Míg az egyik bundás akár már hat hetesen is önállóan eszik, úgy a másik csak 8-9 hetesen búcsúzik el végleg az anyatejtől.

 

Többször kis adagban érdemes etetnünk a kutyát: kezdetben napi 4-5 alkalommal, 5-6 hónapos korig napi 3 alkalommal, 10-12 hónapos korig (vagy tovább) napi kétszer.

 

Kölyökkutya etetése táblázat segítségével

 

Kölyökkutya etetése: milyen kölyök kutyatápot válasszunk a család legkisebb négylábújának?

Válasszunk magas friss hústartalmú, teljes értékű, egészséges kutyaeledelt, ami minden összetevőjével a kölyökkutya megfelelő növekedését és fejlődését támogatja.

A PLATINUM kutyaeledelek maximálisan megfelelnek a fenti szempontoknak.
A Puppy Chicken kölyök kutyatáp

  • legalább 73% friss, emberi fogyasztásra is alkalmas húsból készül
  • víz hozzáadása nélkül, kizárólag saját húslevében készül
  • értékes zöldségeket, vitaminokat, gyógynövényeket, hidegen sajtolt olajokat és ásványi anyagokat tartalmaz
  • a különleges FSG elkészítési eljárásnak köszönhetően kiválóan emészthető, nem duzzad meg a kutya gyomrában és nem okoz puffadást, így drasztikusan csökkentve a gyomorcsavarodás esélyét
  • kimagasló tápanyagtartalmú és különösen ízletes a kutya számára
  • nem tartalmaz mesterséges összetevőket, illat- vagy ízfokozókat, gluténmentes és GMO-mentes.

 

Kölyökkutya etetése táblázat segítségével

A PLATINUM Puppy Chicken etetési útmutatóját az alábbi táblázat ismerteti. Az útmutató a várható felnőttkori súlyra épít. Mivel az eledel tápanyagtartalma magas, a táplálást érdemes a javasolt mennyiség alsó határértékével kezdeni, majd szükség szerint módosítani a mennyiséget!

 

Kölyökkutya etetése táblázat

 

Kölyökkutya etetése: nedves vagy száraz kutyatáp?

A PLATINUM Puppy Chicken száraztápot kis- és nagytestű kölyökkutyák is előszeretettel fogyasztják. Tápszemeit apró négylábúak is könnyedén elrágják, hiszen az elkészítési eljárásnak és a kimagasló friss hústartalomnak köszönhetően a tápszemek puhák, morzsolhatóak. A kölyök kutyatáp bátran kiegészíthető nedves eledellel is: a Menu Puppy Chicken nedves kölyök kutyaeledel 84% friss húsból készül, amit – a száraztáphoz hasonlóan – kiváló minőségű összetevők egészítenek ki. Bátran váltogatható az etetések alkalmával (pl.: reggelente nedvestáp, esténként száraz eledel).

 

Kölyökkutya etetése: mikor térjünk át a kölyök kutyatápról felnőtt eledelre?

A kölyökkutyák részére készült tápokról a felnőtt kutyatápokra történő átállás időpontja többek között függ kutyája várható méretétől és fajtájától is.  A kistestű fajták (pl. a tacskó és a mopsz) 12 hónapos korukig kaphatnak kölyökkutyák részére készült kutyatápot.

A közepes testű kutyafajták (pl. az ausztrál juhászkutya vagy a border collie) esetén legtöbbször már a fogzási időszak lezárulásával (kb. 6 hónapos korban) át lehet állni, míg a nagytestű fajtákat (pl. a berni pásztort vagy az afrikai oroszlánkutyát) már 4 hónapos korától lehet felnőtt kutyatáppal etetni. 12 hónapos korig azonban a Puppy Chicken adagolási útmutatója, azaz a fenti táblázat alapján szükséges kimérni számára a napi adagot!

 

 
« Vissza a cikkekhez

 


Oldaltérkép
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista