PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


BLOG

Kutyabiztonság az autóban 1x1 – Így óvjuk bundásunkat az autós utazások során

Ahogy saját magunk biztonságáról, úgy négylábú kedvencünk épségéről is gondoskodnunk kell az utazások alkalmával. Cikkünkben az elővigyázatosság mellett kényelmi szempontokat is összegyűjtöttünk, hogy az idei autós kalandok már biztosan problémamentesen, számunkra, illetve mancsosaink számára is kellemesen teljenek!

 

Kutyabiztonság az autóban 1x1 – Így óvjuk bundásunkat az autós utazások során

 

Kutya-autó barátság

Kétségtelen, hogy nem minden bundás rajong az autózásért. A biztonságos utazás érdekében még a kiruccanások előtt érdemes gondoskodnunk róla, hogy kedvencünk magabiztosan és nyugodtan kezelje a helyzetet. Fokozatosan szoktassuk a kutyát, először az álló autóhoz, majd induljunk néhány perces utakra, végül növeljük a távot. Vessük be kedvenc játékát, szórakoztassuk kicsit az autóban – ha van lehetőségünk másra bízni a vezetést -, hogy pozitív élményekkel gazdagodjon az egyébként ijesztőnek tűnő szituációban.

 

Kutyaszállító boxban vagy a hátsó ülésen

Bármelyik alternatívát is választjuk, győződjünk meg róla, hogy kedvencünket megfelelően rögzítettük az autóban! Szerezzünk be specális biztonsági övet bundásunknak, ami fixálja őt egy nagyobb fékezés, vagy egy esetleges baleset alkalmával is.

A kutyaketrec nem csak biztonságos, de kényelmes megoldást is nyújthat, a megfelelő méret kiválasztásával kedvencünk komfortosan elhelyezkedhet, ráadásul nézelődhet is. Számoljunk vele, hogy a boxban való utaztatás külön hozzászoktatást igényelhet!

 

autós utazás a kutyával

 

A séta nem maradhat el

Kalkuláljunk hosszabb menetidővel, ha bundásunk is velünk tart az autós utazásra. Tartsunk hosszabb szüneteket, amikor mi is kifújhatjuk magunkat, és a kutya is szaladgálhat, elvégezheti a dolgát. Járjunk utána előre a lehetséges megállóhelyeknek, ez esetben is tartsuk szem előtt a biztonsági szempontokat. Jobb, egy nyugodt pihenőövezet, mint egy forgalmas útvonal melletti gyors megálló. Ügyeljünk a biztonságra az autóból való ki- és beszállás során is!

 

Jobb félni, mint megijedni

Jobb alaposan felkészülni, még ha csak egy rövid útra, ismerőseink vagy családtagjaink meglátogatására is indulunk útnak. Mindig legyen nálunk elegendő friss víz és eledel – még akkor is, ha nem több napra tervezünk! Ha kedvencünk gyakran allergiával, esetleg az autós utazás okozta gyomorproblémával küzdd, keressük fel állatorvosunkat, és szerezzük be a szükséges készítményeket!

A különféle új hatások különféle reakciókat válthatnak ki bundásunkból. Bár jópofa látvány, amikor kedvencünk az ablakon kidugott fejjel élvezi a menetszelet és a látványt, az egyrészt igen veszélyes, másrészt az erős szél könnyedén okozhat kötőhártya- vagy hallójárat-gyulladást.

 

A kutyának nincs helye egyedül az autóban

Alapvető, hogy kedvencünket soha ne hagyjuk az autóban őrizetlenül, még rövid időre sem! Vigyük magunkkal négylábú családtagunkat, vagy gondoskodjunk róla, hogy valaki mellette maradjon az autóban, ügyeljen a megfelelő légmozgásra és hőmérsékletre!

 

 
« Vissza a cikkekhez

 


Oldaltérkép
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista