PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


BLOG

Extrudáció vagy egyedi eljárás, friss hús vagy húsliszt – Avagy az igazság, amit a macskaeledel csomagolása elárul

Extrudált macskaeledel vagy egyedi eljárás - Hús vagy húsliszt

Doromboló bundás családtagjaink igazi ínyencek. Mikor éppen sikerül megtalálnunk azt az eledelt, amit cicánk elfogad, egyik napról a másikra azon kapjuk magunkat, hogy az addig bevált finomságot már nem hajlandó megenni. Amellett persze, hogy kifinomult ízlése által felállított elvárásainak is eleget kell tennünk, nem feledkezhetünk meg egészségének támogatásáról sem. Húsevő mivoltát szem előtt tartva kell alaposan megválogatnunk, mi kerül nap mint nap az etetőtálba, ezt pedig nem tehetjük meg anélkül, hogy alaposan megvizsgálnánk a választott eledel csomagolását!

Mit árul el számunkra a macskaeledel csomagolása?


Első sorban a márka marketing és grafikai munkatársainak rátermettségét, már ha az a csomagolás elejét nézzük, és természetesen számunkra ez a legkevésbé fontos információ. Ha azonban megfordítjuk a zsákot vagy a konzervet, fény derül a titokra, avagy az összetevői listára.

Minél több található meg egy alapanyagból az eldeleben, annál előkelőbb helyet foglal el a listában, értelemszerűen a legelső összetevő található meg abban a legnagyobb arányban. Itt érhet minket a felismerés, hogy például a csomagoláson feltüntetett 75%-os hústartalom valójában 60% húslisztet, és mindössze 15% hústartalmat jelent. A húsliszt tápanyagtartalma és hasznosulása lényegesen alacsonyabb, mint a friss húsé, így kevésbé megfelelő macskánk számára is.


De miért kerül hús helyett húsliszt a macskaeledelekbe?


A költséghatékonyság „nyomós érve” mellett az ok az elkészítési eljárásban rejlik. A legtöbb kereskedelmi forgalomban kapható macskaeledel extrudációval készül. Az extrudált eledelek tápszemei a magas friss hústartalom miatt szétesnének, ezért a húst gyakran húsliszttel „helyettesítik”. Az extrudáció magas hőfokot és nyomást feltételez, amely során a természetes vitaminok és aminosavak elbomlanak, így ezeket később szükséges pótolni. Bár az extrudált, hús helyett húslisztet (is) tartalmazó macskaeledelek ára kedvezőbbnek tűnhet, cicánk etetőtáljába bizony nem minden esetben kerülnek valóban minőségi, táplálkozásuknak megfelelő, egészséges, teljes értékű falatok.


Extrudáció helyett egyedi eljárás és kimagasló friss hústartalom új termékcsaládunkban


Most először, a Freshmeatdryer lehetővé tette, hogy teljesértékű száraz macskaeledelt állítsunk elő friss húsból. A Freshmeatdryer rendkívüli tulajdonsága, hogy megőrzi a friss húsban lévő természetes mikroelemeket és aminosavakat.

Ennek köszönhetően új termékcsaládunk, azaz a MeatCrisp macskaeledelek jobban helyettesítik a macskák zsákmányát, mint bármilyen másik, kereskedelemben kapható macskaeledel. Így a MeatCrisp kiegyensúlyozott, egészségesebb táplálkozást biztosít kedvenceinknek.

A Freshmeatdryer alacsony hőmérsékleten, légkeveréssel szárítja a friss húst a macskák egészséges táplálásához elengedhetetlen egyéb összetevőkkel együtt. A lassú, egyenletes szárítási folyamat a macskák egészségét szolgáló megfelelő tápanyagtartalom mellett a hús természetes ízét is megőrzi. Ezáltal a MeatCrisp még ízfokozók nélkül is hihetetlenül vonzó csemege macskája számára.

A Freshmeatdryer-el készült MeatCrisp előnyei dióhéjban:
✓  83 % friss hús (nem tartalmaz húslisztet vagy állati mellékterméket)
✓  természetes összetevők
✓  ízfokozók nélkül
✓  glutént tartalmazó gabonafélék nélkül
✓  tápanyagban gazdag és könnyen emészthető
✓  optimális taurintartalommal

 
A MeatCrisp kínálatában kölyök, felnőtt és ivartalanított macskák számára is kínálunk egészséges és ínycsiklandó alternatívát.

Oldaltérkép
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista