PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


BLOG

Túrázás kutyával

Itt az ősz. Túrázás kutyával remek szórakozás. Főként, ha azt négylábú barátunk is élvezi. Íme néhány fontos tudnivaló és kutyabarát hely, mielőtt nekiindulunk bundás barátunkkal az őszi erdőbe. 

 

Túrázás kutyával


Nem minden kutyus alkalmas hosszú távok megtételére. Ha kiskedvencünk még nem vett részt hosszabb kiránduláson, akkor érdemes előtte 5-10 kilométeres sétákkal felkészülni, hogy ne érje meglepetésként egy hosszabb táv.  Fontos figyelni az időzítésre is, hiszen horgász- vagy vadászidény idején fokozottan kell figyelnünk, hogy mikor hová mehetünk kutyusunkkal. Az arborétumok és természetvédelmi területek pedig a növények és állatok védelme miatt nem igazán megfelelő célpontok őszi túrázás tekintetében.  Ne csüggedjünk, íme öt kutyabarát hely, mely remek őszi túrázás, kirándulás célpontja lehet kutyussal.
 

Őszi túrázás kutyával


Magyarországon a lakosság több mint egynegyede tart kutyát. És mivel egyre többen tekintenek családtagként kisállatukra, így nem meglepő, hogy majd mindenhová vinnék is magukkal bundás barátjukat. A „kutyabarát hely”  elnevezés 2016. júliusa óta hivatalos formában is létezik. Hivatalos védjegyet kaphatnak azok a szállodák és vendéglátóhelyek, amelyek valóban kutyabarát szolgáltatást nyújtanak. Mi kifejezetten öt olyan kirándulóhelyet kerestünk, ahova magunkkal vihetjük kiskedvencünket.
 

Túrázás kutyával Kővágóörsön

Kővágóörs a honfoglalás kori hét törzs egyikének, Örsnek a szállásterülete volt, innen származik nevének utótagja. Előtag nevét a közvetlen közelben található Kőtengerről kapta.  Ez a hely egy varázslat, mediterrán klímával, a Káli-medence déli kapuja, Révfülöptől három km-re északra fekszik, kedvelt kirándulási célpont gyerekekkel és kutyusokkal is. Érdekessége, hogy a Káli-medence legnagyobb települése, amely Pálköve településrésszel egészen a Balaton-partig nyúlik. Határtalan dombok, gyönyörű táj - tökéletes célpont lehet kisállatunkkal.

Kővágóörs
 

 

Túrázás kutyával Szilvásváradon

Ha lenne egy listám, hogy melyek azok a helyek, amelyeket nem lehet kihagyni, akkor Szilvásvárad biztosan nagyon előkelő helyezést kapna.  Fedezzük fel a Fátyol-vízesést, a Szalajka-völgyet és az Istállóskői barlangot!
Szilvásvárad a Bükk-hegység egyik legszebb területe, dimbes-dombos, vadregényes bükk-vidéki őserdőkkel, Istállós-kő és Tar-kő közöt. A Szalajka-völgy tökéletes kutyabarát kirándulóhely, télen-nyáron szép, minden időszakban megfelelő helyszín a kirándulásra kutyával. A kisvonatra is felmehetnek a kutyák. Szilvásvárad településen örömmel fogadják a kutyusokat.

Szilvásvárad
 
 

Túrázás kutyával a Sümegi várnál

 A Sümegi vár az ország egyik legszebb középkori erődje. Dacolva a történelem viszontagságaival ma is impozáns látványt nyújt, ahogy a magasan kiemelkedő hegytetőről uralja környezetét.
A vár területileg három nagyobb egységből, a külsővárból, a belsővárból és a fellegvárból áll. Építése több korszakra osztható. A várudvar, a kiállítás, a tornyok, a belső terek és a borozó  is látogatható kutyával. Remek kirándulási célpont lehet.

Sümegi vár
 


Túrázás kutyával az Őrségben

Az Őrségi Nemzeti Park dúskál a természeti kincsekben, amik csak arra várnak, hogy felfedezzük őket. Mindezt úgy, hogy bundás barátunk is csatlakozhat hozzánk. Amikor először utánanéztem, hogy mennyire kutyabarát hely az Őrség, egy nagyon érdekes dologra bukkantam. Nemcsak, hogy kutyabarát hely, hanem itt olyan kifejezetten „kutyás” apartmanok várják a kirándulni vágyó gazdit és négylábú barátukat, hogy a kis kedvencek együtt pihenhetnek gazdijukkal. Sőt  kutyastranddal kényeztetik négylábú barátainkat, és az étteremben a jólnevelt kisállatoknak még egy finom falat is jut vacsorára.

Őrség
 


Túrázás kutyával a  Szigligeti várnál

Kutyabarát Balaton - hangzik a mondat a Szigligeti vár hivatalos honlapján.

Csaknem 750 éves múltra tekint vissza Magyarország egyik leglátogatottabb és méltán népszerű vára, a Szigligeti vár. Nem csoda, hiszen a bájos Balaton-parti település fölé magasodó várból, olyan pazar panoráma tárul elénk, amelyet kár lenne kihagyni. A „Balaton vára” megújult és még több látnivalóval várja az oda látogatókat és a kutyusokat egyaránt.  

Egy kirándulás, egy kiadós séta a gyönyörű panorámáért, és még ezernyi élmény. Érdemes körbejárni, felfedezni, és bebarangolni ezt a csodálatos környezetben fekvő látnivalót, hiszen nem mindennapi látvány. Négylábú barátunk is élvezni fogja.

Szigligeti vár
 

Cikkhez felhasznált források: http://www.kovagoors.hu, Szilvásvarad.hu, kutyabarat.hu

 

« Vissza a cikkekhez

Oldaltérkép
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista