PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


BLOG

Mielőtt egy négylábúval bővül a család – Hogyan készüljünk fel egy kölyökkutya érkezésére?

Egy bundás érkezése rengeteg örömmel és izgatottsággal jár, legyen szó az első mancsosunkról, vagy egy új családtagról a már meglévő négylábúnk mellé. Bármelyik alternatíva is legyen igaz ránk, egy biztos: a felelősség nagy, és egy új jövevény mindig előkészületeket igényel. Lássuk, mire kell ügyelnünk, mielőtt egy kutyával bővül a család! A felkészülést a cikkben ellenőrző listával segítjük!

 

Így készüljünk fel egy kölyökkutya érkezésére

 

A szükségletek

Kutyaágy, etető- és itatótál, kutyaeledel, hám/nyakörv, póráz, és még sorolhatnánk... Szerezzük be a szükséges felszereléseket, a játékokat és egyéb kényelmi cikkeket. Érdemes körültekintően vásárolnunk, és nem a kosarunkba dobálni mindent, amit csak meglátunk. A kutyának valószínűleg nem lesz szüksége több tucat játékra, sem három különböző kutyapárnára, vagy a gazdi gardróbját megszégyenítő ruhakollekcióra. A méreteket tekintve ügyeljünk rá, hogy lehetőség szerint ne kelljen mindent lecserélnünk a harmadik hónapban. Míg ezt egy hámnál nem igen tudjuk elkerülni (ott értelemszerűen fontos a megfelelő illeszkedés), a kutyaágy esetében gondolkozhatunk előre, és vásárolhatunk nagyobb méretet.

 

A biztonság

Tegyük kutyabiztossá a kertet és a lakást! Rejtsük el jól az elektromos vezetékeket, ügyeljünk a konnektorokra! Ne legyenek elérhető közelségben a kedvencünk számára mérgező szobanövények, gyógyszerek, tisztítószerek, élelmiszerek, hegyes tárgyak! Kerítsük el a lépcsőt, és ne feledkezzünk meg a számunkra kedves eszközök és lakberendezési tárgyak biztonságos helyre való likvidálásáról sem!

 

Ami a kertet illeti: védjük a kutyát a mérgező kertészeti cikkektől (műtrágya, kártevőírtó szerek, stb.), és ellenőrizzük alaposan a kerítés állapotát! A kutya számára egyetlen apró lyuk is elég lehet a szökéshez! Ügyeljünk rá, hogy elszeparáljuk a kutya számára mérgező növényeket odabent, és a kertben is!

 

Az odafigyelés

Menjünk szabadságra egy vagy több hétre, hogy a kezdeti időszakban minden szükséges figyelmet megkaphasson kedvencünk. Ilyenkor adódhatnak váratlan szituációk, amik teljes embert kívánnak, és bundásunk számára is ideálisabb, ha az ismerkedési időszakot újdonsült gazdija közelében töltheti.

 

Mielőtt egy négylábúval bővül a család

 

Az elővigyázatosság

Szerezzünk be egy kutyák számára kialakított elsősegély felszerelést, válasszuk ki állatorvosunkat, esetleg kutyakozmetikusunkat. Tegyük biztonságossá az autót az utazásokhoz és állatorvosi látogatásokhoz! Tájékozódjunk a lehetséges felelősségbiztosításokról, regisztráljuk mancsosunkat a központi háziállat adatbázisban.

 

Check-list újdonsült gazdiknak

A fentiek alapján összegyűjtöttük hát a legfontosabb szempontokat röviden!

 • Alapvető felszerelések: kutyaágy (takaró, párna), etetőtál, kutyatáp, hám/nyakörv, póráz, kutyapelenka, kutyasampon, kefe vagy fésű, stb.
 • Egyéb felszerelések: játékok, kutyaruha, felszerelés autós utazáshoz, nevelési segédeszközök (pl.: síp),stb.
 • Kölyökkutya-biztos lakás: elektromos kábelek és konnektorok eltakarása, tisztítószerek, gyógyszerek és a kutya számára mérgező szobanövények biztos helyre pakolása, éles és hegyes tárgyak eltüntetése, lépcsők elkerítése, számunkra kedves tárgyak biztonságos helyre való elpakolása.
 • Kölyökkutya-biztos kert: a kerítés ellenőrzése, kártevőírtó szerektől, műtrágyától és mérgező növényektől való távoltartás, stb.
 • Munkahelyi szabadság
 • Állatorvos, kutyakozmetika keresése
 • Kölyökkutya-biztos autó
 • Elsősegély felszerelés
 • Felelősségbiztosítás
 • Központi háziállat adatbázis
 • Az új név: Ha a fentieket egytől egyig kipipáltuk, már tényleg nincs más dolgunk, mint megtalálni újdonsült családtagunkhoz leginkább passzoló nevet. A nagy PLATINUM kutyanév lexikon ebben segít!

 

 
« Vissza a cikkekhez

 


Oldaltérkép
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista