Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ
PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


BLOG

Kutya szájszag ellen: fogápolás tippek kutyáknak

 

A kutya szájszag a gazdik több mint fele szerint természetes jelenség és nem próbálják meg elejét venni a problémának. Kevesen tudják, hogy kedvencünk bűzös lehelete sajnos a fogak rossz egészségügyi állapotáról árulkodik és a helyzet mielőbbi kezelést igényel.
 

A kutyák esetében ritka a fogszuvasodás, de annál gyakoribb a fogkövesség, ami a jellegzetes halszagú szájszagot okozza a négylábúaknál. Cikkünkben három olyan módszer előnyeit és hátrányait mutatjuk be, melyekkel hatékonyan lehet fellépni a kutya szájszag ellen.


A kutya szájszag megelőzése teljesértékű eledellel

A kutya fogkövet és a vele járó szagos leheletet sokkal könnyebb megelőzni, mint kezelni. Általánosságban elmondható, hogy a nem megfelelő etetés okozza ennek a gyakori betegségnek a kialakulását. Íme, első tippjeink, miként lehet elébe menni a bajoknak, illetve elkerülni a kialakult plakk súlyosbodását:
  1. Rágófalatok: a kutyák imádnak rágni és a gazdi feladata, hogy jó minőségű jutalomfalatokat biztosítson kedvence számára. A legjobbak a különféle szárított nasik, mint például a rágócsontok, őzlábak, felezett agancsok időszakos rágcsálásra való felajánlása; természetesen szigorúan felügyelet alatt.
  2.  

  3. Jó minőségű táp: kedvencünk etetésekor prémium minőségű kutyatápot kell biztosítanunk, amit vegyíthetünk néha nedves eledellel. Azonban, ha kizárólag nedves kutyakonzervet vagy alutasakosat adunk az ebnek, akkor elősegítjük a fogkő megjelenését, hiszen azt nem szükséges rágni.
     
kutya szájszag elleni rágócsont

A rendszeres rágás, a legjobb kutyaszájszag ellenKutya szájszag ellen:

otthoni fogkőeltávolító készítmény


A kutyák fogkövességét érdemes tehát még a folyamat elején elcsípni és megelőzni a komoly következményeit. A kellemetlen lehelet megjelenésekor természetesen először jobb orvoshoz fordulni és meggyőződni a betegség hátterében megbúvó okairól, körülményeiről.
 

Ha viszont már kialakult a baj, vagy kutyánk hajlamos a fogkövesedésre kiválóan lehet otthon használatos termékekkel is kezelni, illetve megelőzni a problémát. A PLATINUM Natural Oral Clean+Care az egyik leghatásosabb készítmény, ami citrusmag kivonattal és gyógynövény olajokkal tisztítja a fogakat és pusztítja el a kutya szájszagának okozóit -a baktériumokat-, ám a meglévő lepedék eltávolításában és a fogkő szerkezetének fellazításában is részt vesz.
 

Fogápoló készítményeink használata nagyon egyszerű: napi szinten kezelnünk kell vele kutyusunk fogait, de emellett arra is oda kell figyelnünk, hogy betartsuk a fogbarát etetés szabályait. Azaz minél több rágható eledelt kínáljunk kedvencünknek.


 

PLATINUM OralClean+Care Classic Fogápoló gél PLATINUM OralClean+Care Classic Fogápoló spray PLATINUM OralClean+Care Wild Salmon - Lazacos Fogápoló gél PLATINUM OralClean+Care Forte Fogápoló gél PLATINUM OralClean+Care Forte Fogápoló spray

 

Fogmosás kutyáknak?


A kutyáknak kitalált fogkefék félig-meddig a megelőzésben remekelnek, de nagyszerűek a fogkövesség meggátlásában is. Nem állítjuk, hogy könnyű dolog rávenni kedvencünket a rendszeres fogmosásra, de nem lehetetlen! Ráadásul kutyáknak való fogkefét manapság már nem túl ördöngös dolog beszerezni.

Ha sikerül megtanítanunk kutyánkat arra, hogy elviselje a szájában való turkálást, akkor amellett, hogy jót teszünk neki még magunkat is megóvhatjuk a nemkívánatos állatorvosi költségektől. A kezeletlen fogkő ugyanis hosszútávon súlyos orvosi problémává alakulhat.


kutya szájszag fogkövességtől

A kutyák szájhigiéniája kiemelt figyelmet érdemel

Ultrahangos fogkőeltávolítás az állatorvosnál

Az erőteljes, visszatérő fogkövességet rendelői módszerekkel is meg lehet szüntetni. Sajnos az ulrahangos fogkőeltávolítás hátránya, hogy csak altatásban végezhető, ami nagy rizikófaktornak számít például idős kutyák esetében.
 

Kutya szájszag: milyen módszereket érdemes elkerülni?


10-ből 7 gazdi sajnos nem jár utána megfelelően a témának és csupán mentás ízesítésű jutalomfalatokkal, és népszerű rágósnackekkel és szájspray-vel próbál tenni a kutya szájszaga ellen. A menta (illetve különböző társai, mint a petrezselyem, zsálya) ugyan rövid időre felfrissíti kedvencünk leheletét, de csak a tünetet szünteti meg időlegesen, nem a problémát, így pedig hosszútávú alkalmazása nem jelent megoldást.


 

Érdekesnek találtad a kutyák szájápolásával kapcsolatos bejegyzésünket? Akkor egy másik cikkünkből tudd meg, hogy melyik a legjobb minőségű kutyatáp! 

 

« Vissza a cikkekhez


Oldaltérkép
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista