PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


BLOG

Honnan tudod, ha rosszul adagolsz? – PLATINUM tápadagolási kiskokos

Mi az, amivel kedvenceink legszívesebben töltenék napjaik nagy részét? Garantáltan a legfinomabb falatok örökös majszolásával! Hiába imádják a hasukat, egészségük és fittségük megőrzése érdekében nem dőlhetünk be a könyörgő tekinteteknek, alaposan át kell gondolnunk, hogy mit és milyen mennyiségben kínálunk kedvencünknek!A kutya egészsége az etetőtálnál kezdődik

Kedvencünk egészségének megőrzése, általános közérzete és fizikai állapota – összességében tehát jólléte – óriási mértékben függ attól, hogy mi kerül nap mint nap az etetőtálba. A húsevő emésztőrendszerére szabott, sok friss húst tartalmazó, megfelelő étrend önmagában is rengeteget tesz azért, hogy bundásunk a finom falatokat egészséggel és kicsattanó energiával hálálja meg.


A kutyaeledel kiválasztása reklámoktól hangos világunkban nem egyszerű feladat

... és mindezt nem csak a megnyerő csomagolásunk, de négylábú családtagunk „reakciói” sem minden esetben könnyítik meg. Éppen ezért vizsgálja rendszeresen a PLATINUM eledelek minőségét a TÜV SÜD ELAB független németországi minőségbiztosító szervezet, különös tekintettel a friss hús arányára, a feltüntetett összetevőkre és a káros anyagoktól való mentességre.

Az allergiás, vagy gyomorproblémákkal küzdő kutyák gazdái jól tudják, mekkora felelősség és kihívás az ideális eledel megtalálása, és akkor sem járhatunk el kevesebb körültekintéssel, ha egészséges mancsost tudhatunk magunkénak. Az alacsony tápanyagtartalmú, nem megfelelően hasznosuló, vagy esetleg szénhidrátokban túlontúl gazdag eledelek nem csak kedvencünk egészségét, de természetesen ideális testsúlyát is veszélyeztethetik.


A PLATINUM más, és ezt nem csak mi állítjuk

Hiszen a különbség szemmel látható! Eledeleink különlegessége a kimagasló hústartalom mellett az alapanyagok minőségében, valamint az úgynevezett FSG elkészítési eljárásban keresendő.

Az FSG az emberi táplálék szintjére emeli kutyaeledeleinket. Ez valójában a friss hús egyfajta elkészítési módja, amit a sztárséfek azért alkalmaznak, hogy a húst saját húslevében való párolással még ízletesebben és egészségesebben tudják elkészíteni.


Kisebb halom, de több tápanyag az etetőtálban

A PLATINUM eledelekre való átállás során a gazdik azt tapasztalhatják, hogy a javasolt etetési mennyiség kevesebb az addig használt, hagyományos kutyaeledeléhez képest. Mivel a PLATINUM eledelek tápanyagtartalma kimagasló, a tápszemei nehezebbek, ha azt az addig megszokott mennyiség szerint adagoljuk a kutya számára, akkor az akár 20-30%-al is meghaladhatja a javasolt adagot, ami pedig nem jelent mást, mint 20-30%-os túletetést!

Az étel elutasítása, a lazább vagy híg, az átlagosnál több végtermék túletetésre utalhat. Ahogy arra már kitértünk, kedvenceink nem szívesen hagyják abba a finom falatok majszolását így, ha azt látjuk rajta, hogy még enne, az nem feltétlenül utal arra, hogy valóban szüksége is van több táplálékra.


Minden kutya más, igényeik természetesen eltérhetnek

A PLATINUM eledelek etetési útmutatója minden esetben megtalálható a konkrét terméknél kutyatáp webáruházunkban. Érdemes hagyatkozni rá, és az alsó határértékkel kezdeni a táplálást, ugyanakkor tartsuk szem előtt, hogy azok minden esetben javasolt értékek.

Bundásaink igényei eltérhetnek, aktivitásuk, egészségügyi állapotuk, aktuális testsúlyuk mellett számos egyéb tényező is befolyásolhatja tápanyagszükségletüket.

Ha úgy látjuk jónak, korrigálhatjuk az etetési mennyiséget, ugyanakkor csakis maximum 5%-os lépcsőknek. Ha a kutya súlya nő, csökkentsük, ellenkező esetben növeljük az adagot.

Vissza a cikkekhez

Oldaltérkép
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista