Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ
PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


BLOG

Lessen be a kulisszák mögé!


Mindig is csodáltuk a szolgálati és munkakutyákat. Őket, kiképzőiket valamint kétlábú kollégáikat, akik emberfeletti munkát végeznek és bevetésre készek az év 365 napján.

A tavalyi évben pedig a Kulcsár Kutató-Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány négylábú munkatársai hatalmas farokcsóvával fogadhatták a hírt, miszerint legalább 1 éven keresztül biztosítunk PLATINUM vacsorát, nem másnak, mint Landonnak és Floydnak!


A szolgálati munkateljesítményhez nélkülözhetetlen a megfelelő tápláltság; legyen ez hát a mi gondunk! Így segítünk mi, hogy nekik már csak a bevetésekre kelljen koncentrálniuk.

Kulcsár Józseffel
-az Alapítvány vezetőjével- készült interjúnk remek hangulatban telt, és sok-sok érdekes kulisszatitkot tudhattunk meg a bundás apa-fia párosról, ugyanis 7 éves, tapasztalt Landon és a közel 3 éves Floyd családi köteléket ápolnak.

 

Munkakutya bevetésen


A kereskutyák karrierje már nagyon fiatalon elkezdődik, és a tanulás bizony egy életen át tart. Landon és Floyd Kulcsár József saját kutyái, így a kiképzésüket is ő végzi, 40 évnyi szolgálati kutyás tapasztalattal a háta mögött. A személykereső kutyák forró nyomon dolgoznak; az eltűnés bejelentése után, közvetlen életveszély lehetősége esetében riasztják a Szolgálatot, ők pedig a helyszínre kiérkezve felállítják koordinációs központjukat. Egy-egy bevetés sok ember összetett munkáját igényli, így ilyenkor civil szervezetek is közreműködnek a keresésben.

Míg Landonnak a területkeresés, addig Floydnak a nyomkövetés a szakterülete. És bár a feladatuk azonos - megtalálni az eltűnt személyt - azt eltérő módon valósítják meg, ezáltal a képzésük és felkészítésük is más. Landon adott területen keresi a kérdéses személyt, míg Floyd bemutatott szagnyom alapján az eltűnt útvonalán mozog. Floyd és gazdája -Kulcsár-Bárdosi Katalin- együtt sajátítják el keresőmunka “tudományát" és kiképzésük is közösen zajlik. Kutyáikkal pedig már több sikeres keresésen vannak túl!


Landon és Floyd és a PLATINUM

És, hogy miképp jelzik a kutyák, ha sikerrel jártak? Egyedenként eltérő lehet! Van, aki ugatással adja a kétlábú kollégák tudtára, hogy megtalálta az eltűnt személyt, míg mások apport tárggyal a szájukban térnek vissza.

Tréningek, bevetések...már csak a vacsora hiányzik! Abban pedig biztosak lehetünk, hogy a komoly fizikai és szellemi munkát végző kedvencek megfelelő táplálása elsődleges! És ki látná jobban a PLATINUM csodát, ha nem József, aki minden nap együtt dolgozik a kutyákkal! Beszámolója pedig zene füleinknek! A változást átállás után szépen, fokozatosan lehetett látni; hála a magas, legalább 70% friss hústartalomnak, az értékes kiegészítőknek, gyógynövényeknek és a kiméletes párolási eljárásnak köszönhető. A kutyusok erős izomzatúak, fittek és a terepmunkában megfáradt ízületekért sem kell aggódniuk a hozzáadott zöldkagyló kivonatnak köszönhetően!

Reméljük, hogy hallunk még izgalmas történeteket Landon és Floyd munkájáról és sok visszajelzést arról, mit jelent számukra a PLATINUM. Addig is, jó munkát kívánunk nekik és kétlábú kollégáiknak!

 
 

 

« Vissza a cikkekhez
Oldaltérkép
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista