PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


BLOG

Kerti partyk és nagy sütögetések: így óvjuk négylábú kedvencünket az esetleges balesetektől!

Kutyabiztonság a kerti partykon


Végre elérkezett: előkerülnek a kerti grillek, rotyognak a bográcsok, a család zsivaja tölti meg az udvart. A kerti partykról természetesen a család bundás tagja sem hiányozhat, aki ekkor kitörő örömmel és izgatottsággal fogadhatja a vendégeinket és a vérpezsdítő nyüzsgést. A fennforgás közepette azonban nem csüggedhet a figyelmünk: kedvencünk számára nem csak a grillről lelopott forró falatok jelenthetnek veszélyt!


Óvatosan a szerszámokkal

Ha fát hasogatunk a bogrács alá, vagy elővesszük éles nyársainkat, esetleg odakint aprítjuk a sütnivaló finomságokat, ügyeljünk rá, hogy kedvencünk ne érje el az éles szerszámokat, eszközöket. Soha ne hagyjuk elől azokat, miután már nincs rá szükségünk, és mindig olyan helyre tegyük őket, ahol a kutya nem kerülhet a közelükbe.


Nem mindegy mit és mennyit

Vendégeink a legnagyobb jóindulattal kínálhatják bundásunkat a grillről lekerült finomságokkal és egyéb rágcsálnivalókkal. Óvatosan a finomságokkal, mert egyrészt mancsosunk nem ehet meg bármit, másrészt könnyedén túletethetjük őt, ha nem figyelünk oda, kitől mennyit kap. Kérjük hát meg családtagjainkat és barátainkat, hogy minden esetben kérdezzék meg tőlünk, adhatnak-e valamit a kutyának. Ezzel a mennyiség mellett arra is ügyelhetünk, hogy kedvencünk véletlenül se falatozzon számára ártalmas ételeket, például nyers burgonyát vagy hagymát.


A szemétnek nem a kutya szájában a helye

Egy kerti partyn keletkezett szemét még akkor is ártalmas lehet négylábúnkra, ha nem jellemző, hogy ellopkod belőle egy-két darabot. Az alkohollal átitatott műanyag poharak vagy egy törött üvegből keletkezett éles szilánk darabok egy óvatlan pillanat alatt okozhatnak problémát.


Vigyázzunk a hangerővel és biztosítsunk kedvencünk számára nyugodt helyet

A sok ember, a hangos zene, a sok új illat és inger egy idő után túlstimulálhatja bundásunkat, akinek szüksége lehet némi pihenésre és elvonulásra. Kérjük meg vendégeinket, hogy a nagy melegben hagyják lazítani a kutyát, ne mozgassák állandóan. Biztosítsunk számára hűvös, pihenésre alkalmas helyet, ahol senki sem zavarhatja.


Gondoskodjunk a hűtésről

A fokozott aktivitás és a nagy meleg miatt soha nem feledkezhetünk meg kedvencünk hűtéséről. Mindig biztosítsunk számára friss, hűvös vizet, és a nap folyamán több alkalommal is ellenőrizzük, töltsük újra itatótálját. Állítsunk fel egy kutya medencét, vagy egy hűtő szőnyeget, esetleg adjunk kedvencünknek egy hideg vizes törölközőt, hogy soha ne melegedjen túl.


Fél szemünket mindig tartsuk a kutyán

Ne feledjük: egyetlen pillanat is elég, hogy beüssön a baj. Igyekezzünk folyamatosan figyelni a kutyát, hiszen gazdiként könnyedén felismerhetjük a jelét, ha nem érzi magát komfortosan. Ekkor bevihetjük a hűvös házba, vagy mellette maradhatunk, hogy javítsunk a kényelmén és hangulatán.

Oldaltérkép
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista