PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


BLOG

Szilveszterezzen kutyájával biztonságosan! Tippek a megelőzéshez.

Bár még alig hevertük ki a karácsonyi élményeket; lassan itt a Szilveszter, ami bizony sok esetben hangos petárdázással és harsány ünnepléssel telik. Egyszerű odafigyeléssel, néhány tipp betartásával nagyon sok baj megelőzhető. 


Szilveszteri tippek megelőzéshez - SzökésSzerencsésebb esetben kutyusunk nem érzékeny az intenzív hangerejű dínom-dánomra, ám ne feledjük el, hogy sokuknak viszont nagyon rémisztő és félelmetes lehet az év utolsó éjszakája. Mi történhet ilyenkor? Kétségbe esett, hűséges kutyánk fejvesztve ragadhat meg minden lehetőséget arra, hogy megszökjön a ház udvaráról; egyes esetekben pedig akár a pórázt is elrántva menekülnhetnek el egy csendesebb, nyugodtabb hely reményében.


Mit tehet ilyenkor a gazdi? Felkészül!

Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, ami segítséget nyújthat a Szilveszter közeledtével. A felkészülés pedig minden gazdinak szól; akár ijedős kutyusuk, akár nem!

Az ördög nem alszik; lehet, hogy kedvencünk eddig füle botját sem mozdította a kinti durranásokra, de a váratlan helyzetek kimenetelét még mi sem tudjuk megjósolni.

KINTI KUTYA? ZÁRJUK KI A SZÖKÉS LEHETŐSÉGÉT!

Kedvencünk a legjobb házörző a világon? Ne rizikózzunk az új év közeledtével. Vigyük be magunk mellé a házba -erre az egy éjszakára- vagy gondoskodjunk arról, hogy kerítésünk minden esetben szökésbiztos legyen.
 

MIKROCHIP ELLENŐRZÉS! CSAK NÉHÁNY PERC!

Megtörtént a baj? Tegyük fel, hogy kutyusunk nyakörvvel veszett el. Gyakran viszont a menekülés során letörik vagy rongálódik a biléta, így megtaláláskor sajnos nehéz megszerezni a gazdi elérhetőségeit.

Szerencsére 2013 óa minden, 4 hónapnál idősebb kutyust kötelezően meg kell jelölni mikrochippel, ami többek között az ilyen esetekben is rendkívül fontos szereppel bír!

Viszont kedvencünkbe helyezett mikrochip semmit sem ér, ha az nincs regisztrálva! Mit jelent ez?

Azt, hogy bár hiába rendelkezik kutyusunk egyedi azonosítóval, az semmihez és senkihez nincs regisztrálva; tehát elvesztése esetén nem fogják tudni, hogy ki is a gazdája.

Legtöbb esetben a mikrochip beültetésekor, az állatorvos be is regisztrálja azt a PetVetData - Magyar Állatorvosi Kamara kisállat nyilvántartó rendszerébe.

Hogy valóban így történt-e; ellenőrizzük! A PetVetData oldalán kedvencünk mikrochip számát megadva nyílvános keresést futtathatunk le.

Ha a rendszer kiadja kutyusunk adatait, akkor megnyugodhatunk. Viszont ha az oldal azt írja, hogy a "keresett adat nem található", érdemes riadóztatni állatorvosunkat, hogy minél hamarabb végezze el ezt az apró korrigációt.
 

SÉTÁRA INDUL? VIGYEN MAGÁVAL MÉG EGY PÓRÁZT!

Ha kedvencével Szilveszter napján vagy másnapján sétára indul, vigyen magával még egy pórázt. Ha véletlenül elkóborolt, magányos kutyus keresztezné útjukat -aki hívásra és kedveskedésre szívesen közeledik- lehetőség szerint tegyük pórázra és keressünk közelünkben egy mikrochip leolvasóval rendelkező helyet.

Ne hagyjuk az utcán a rémült bundás barátokat, hiszen egy szerencsétlen esemény folytán akár gázolás áldozatai is lehetnek. 

 

Szilveszteri tippek - elveszett kutya

 

A KÓBORLÓT NEM LEHET MEGFOGNI? MINDEN RÉSZLET SZÁMÍT!

Az elkóborolt kutyusok gyakran annyira meg vannak rémülve, hogy sem hívásra, sem felkínált ennivalóra nem reagálnak; így közeledésünkkel csak arra sarkaljuk, hogy még messzebb szaladjanak. Ilyenkor viszont gyorsan kell cselekednünk!

Mérjük fel a kis kedvencet; milyen fajtára hasonlít, milyen színű, hosszú vagy rövid szőrű, kan vagy szuka. Egyedi azonosító jeleket is kereshetünk; van-e rajta nyakörv vagy különleges szőrfolt; ha pedig lehetőségünk engedi; készítsünk fotót.

A közösségi média világában számtalan Facebook csoport áll rendelkezésünkre, melyekbe ezeket az információkat, valamint a kutyus legutolsó felbukkanási helyét megosztva segíthetünk a gazdinak, hogy minél hamarabb megtalálják kedvencüket. 

Néhány apró tipp; de életet menthet! Járjunk nyitott szemmel és legyünk elővigyázatosak! 


« Vissza a cikkekhez

Oldaltérkép
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista