PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


BLOG

Nyaralás a kutyával: 7 tipp a biztonságos külföldi családi vakációhoz

Külföldi nyaralás a kutyával

A gazdik számára a családi nyaralás tervezése kihívásokkal járhat, különösen akkor, ha külföldre utaznak. A kutyával való utazásnak önmagában is speciális szempontjai vannak, amelyeket figyelembe kell vennünk annak érdekében, hogy kedvencünk is önfeledten élvezhesse az utazást, miközben biztonságáról is maximálisan gondoskodunk. Cikkünkben csokorba szedtünk 7 tippet, amik segíthetnek abban, hogy gördülékenyen, és mindenki számára kellemesen teljen a külföldi családi nyaralás.

Előkészületek az utazás előtt

Mielőtt útra kelnénk, ellenőrizzük kedvencünk oltásait, és győződjünk meg róla, hogy egészségügyi állapota nem szab gátat az utazásnak. A biztonság kedvéért érdemes felkeresnünk állatorvosunkat, valamint tájékozódjunk az adott ország beutazási feltételeiről és egyéb, kisállatokkal kapcsolatos szabályozásairól.

Utazás közbeni kényelem

Utazás közben legyen elsőrendű szempont bundásunk kényelme. A hosszú utazás mancsosunk számára is okozhat nehézségeket, ezért vigyünk magunkkal minden olyan felszerelést, amire kedvencünknek szüksége lehet az út során. Gondoskodjunk a pihenés lehetőségéről, vigyünk magunkkal utazóágyat vagy egy plédet, és természetesen ne felejtsük el az alapvető eszközöket, mint a póráz, a nyakörv, az etetőtál, kedvenc játékai vagy elővigyázatosságképpen néhány gyógyszer.

Az időzítés kulcsfontosságú

Válasszunk olyan időpontot az utazásra, amikor kutyánk is jól érzi magát. Igyekezzünk elkerülni a legmelegebb napszakokat, amikor kedvencünk könnyen túlhevülhet. Ellenőrizzük az úticél aktuális időjárását is, és tervezzünk ennek megfelelően. Ne tegyük ki mancsosunkat tűző napsütésnek, mancspárnáit égető aszfaltnak vagy homoknak. Mérjük fel a választott szállás lehetőségeit, a kert vagy udvar árnyékos részeit, stb.

Szállás kiválasztása

Győződjünk meg róla, hogy kutyabarát helyet választunk, lehetőleg olyat, aminek a környéke is ideális kedvencünk számára. Ne felejtsük el előzetesen is értesíteni a szállásadót arról, hogy a család négylábú tagja is velünk tart.

Táplálkozás és folyadékbevitel

Nyaralás alatt se változtassunk a kutya étrendjén, hiszen számára éppen elég kihívást jelenthet maga az utazás és a helyváltozás is. Vigyünk magunkkal elegendő mennyiségű kutyaeledelt, vagy előzetesen tájékozódjunk róla, hogy megvásárolhatjuk-e a megszokott finomságokat mancsosunk számára a célországban is. Biztosítsunk a kutya számára mindig elegendő friss, hűs vizet.

Biztonság az utazás közben

Használjunk megfelelő méretű biztonsági övet vagy kutyahámot az autóban. Soha ne hagyjuk felügyelet nélkül a kutyát, és mindig gondoskodjunk róla, hogy az autóban lévő hőmérséklet ideális legyen számára.

Aktivitás és kikapcsolódás

A külföldi nyaralás során adjunk időt a kutyánknak, hogy kikapcsolódhasson és mozoghasson, felfedezhesse az új környezetet. Tájékozódjunk a környéken található kutyabarát helyekről, ahol a kutyánk szabadon futkározhat, vagy fürödhet a tengerben.

Ha megtesszük a szükséges előkészületeket, a családi nyaralás igazán izgalmas és felejthetetlen élmény lehet kedvencünkkel is. Kutyánk biztonsága és kényelme elsődleges, ezért elengedhetetlen, hogy folyamatosan figyeljük mancsosunk reakcióit, hangulatát, hogy négylábúnk is élvezhesse a külföldi nyaralást.


Oldaltérkép
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista