PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


BLOG

Melyik a legjobb kutyatáp? Avagy milyen kutyatápot vegyünk 2022-ben?


A gazdik fejében bizony gyakran felmerül a kérdés: Melyik a legjobb kutyatáp? Mit adjunk kedvencünknek, ha a lehető legjobbat szeretnénk neki, gondoskodva boldogságáról és jólétéről? Ha a legjobb kutyatápok listája az, amit keres, a legjobb helyen jár! Cikkünkben minden lényeges szempontot összegyűjtöttünk, amire feltétlenül figyelmet kell fordítania a legjobb kutyatáp kiválasztása során.

Léteznek mindenevő kutyák?

Ahhoz, hogy A-tól Z-ig ismerjük házőrzőnk táplálkozási szokásait, először a farkasok életmódját kell megvizsgálnunk röviden. A farkas a préda elejtésekor a belsőségeket - és ezzel együtt a szarvas, őz, egyéb vadállatok növényi táplálékát - is elfogyasztja. A teljesértékű nedves vagy száraz kutyatápokba ezért kerülnek zöldségek, gyümölcsök és olykor még szénhidrátok is. A PLATINUM Natural termékeket például gyakran szárított almavelővel, sárgarépával, brokkolival dúsítjuk a megfelelő mennyiségű vitaminbevitel érdekében.

melyik a legjobb kutyatáp?
A házikoszt nem kielégítő eleség a kutyáknak


 

Öntsünk hát tiszta vizet a pohárba: Melyik a legjobb kutyatáp? Mire kell ügyelnünk a kutyatáp kiválasztásakor?

Tisztában vagyunk vele, hogy minden kutyus más. Míg az egyikük odáig van a csirkés falatokért, másikuk inkább a marhára esküszik. Míg egyikük súlyából és aktivitásából adódóan nagyobb mennyiségű eledelt igényel (akár napi több alkalommal), másikuknak jóval kevesebb is elegendő. Léteznek azonban olyan alapvető szempontok, amik nem hiányozhatnak a „Melyik a legjobb kutyatáp?” kérdésre adott válaszból! Lássuk, melyek ezek!
 
 legjobb kutyatápok listája
A legjobb kutyatápok kis részben növényi összetevőket is tartalmaznak
 
 

A legjobb kutyatáp soook friss húst tartalmaz

A legjobb kutyatápok összetevőinek élén biztosan a rengeteg friss hús áll! Minden kutyatáp vásárlása során alaposan vizsgáljuk meg a termék hátoldalán leírtakat, amiből egyértelműen kiderül, megfelelő-e az kedvencünknek. Ha az összetevőket búza, kukorica, vagy más gabonaféle vezeti, sajnos biztosak lehetünk benne, hogy nem a legjobb kutyatáppal van dolgunk.

Hiszen a kutya a farkastól származik, emésztőrendszere egyértelműen egy húsevő táplálkozási szokásait tükrözi, számára a hús a legkönnyebben megemészthető tápanyagforrás, így eledelének a lehető legmagasabb hústartalommal kell rendelkeznie. Ha kedvencünknek feltennénk a kérdést: „Melyik a legjobb kutyatáp?”, garantáltan a leghúsosabbat választaná!

A legjobb kutyatáp teljes értékű eledel, és gondoskodik kedvencünk egészségéről

A hústartalom sem minden! Ha azt sok-sok felesleges szénhidráttal dúsítják, vagy a táp nem tartalmaz elegendő vitamint és antioxidánst, sajnos ismét tovább kell keresnünk a választ a „Melyik a legjobb kutyatáp?” kérdésünkre. A legjobb kutyatáp tartalmaz természetes vitaminokat (gyümölcsöket, zöldségeket), antioxidánsokat, nyomelemeket, hidegen sajtolt olajat, de nem tartalmaz illat- és színezőanyagokat, adalékanyagokat, ízfokozókat.

A legjobb kutyatáp kíméletes eljárás során őrzi meg a tápanyagokat

Amikor a legjobb kutyatápot keressük kedvencünk számára, könnyedén találkozhatunk olyan, minőséginek titulált eledelekkel, amelyek a nem megfelelő elkészítési folyamat okán sajnos legkevésbé sem azok. A száraztápok többsége extrudált, víz hozzáadásával, magas hőfokon és nyomás alatt készül, aminek köszönhetően elbomlanak belőle a természetes vitaminok, aminosavak és zsírsavak, melyeket később mesterségesen pótolják. A kíméletes, alacsony hőfokon történő párolással és víz hozzáadása nélkül készült prémium kutyatápok ezzel szemben megőrzik a szükséges tápanyagokat. Ennek köszönhetően könnyedén emészthetőek, nem okoznak puffadást és nem duzzadnak meg a kutya gyomrában, ezzel minimálisra csökkentve a bélcsavarodás esélyét.

Melyik a legjobb kutyatáp? Ha speciálisak az igények...

Melyik a legjobb kutyatáp kölyökkutyáknak?

Ha kölyökkutyánk számára keressük a legjobb kutyatápot, elengedhetetlen, hogy magas hús-  és tápanyagtartalmú, minőségi eledelt válasszunk. A megfelelő táplálással biztosítjuk kedvencünk egészséges fejlődését, kiegyensúlyozottságát és nyughatatlan játékkedvét.

Melyik a legjobb kutyatáp felnőtt kutyáknak?

Melyik a legjobb kutyatáp? Egyértelműen az, ami leginkább megfelel a fenti szempontoknak. Minél több friss hús, minél több természetes vitamin, nyomelem, antioxidáns, kíméletes eljárás a könnyű emészthetőségért. Így kerülhet kedvencünk táljába minden etetés alkalmával sok-sok ínycsiklandó, egészséges falat.

Melyik a legjobb kutyatáp allergiás kutyáknak?

Ha kedvencünk valamilyen érzékenységgel küzd, fokozottan nagy figyelmet kell fordítanunk a számára legjobb kutyatáp megtalálására. Előfordul, hogy a kutyák szervezete érzékenyebben reagál bizonyos fehérjékre. Leggyakrabban a csirkehús és a glutén allergizál kedvencünknél, így ha allergiára és/vagy intoleranciára utaló tünetekkel találkozunk, akkor érdemes kikérnünk az állatorvos véleményét a kutyatáppal kapcsolatban.

Melyik a legjobb kutyatáp válogatós kutyáknak?

Kedvencünk tényleg csupán válogatós, vagy semmit sem hajlandó megenni? Legelőször ezt a kérdést kell tisztáznunk! Zárjuk ki betegség, egészségügyi probléma lehetőségét! Másodjára nem árt ideig-óráig kitartani egy-egy eledel mellett, (ha megbizonyosodtunk róla, hogy valóban prémium minőségű kutyatápot kínálunk kedvencünknek), hiszen a tápok folyamatos cseréjével csupán arra neveljük a kutyát, hogy nyugodt szívvel tagadhatja meg a felkínált eledelt, hiszen ezesetben úgyis előállunk valami újjal. Válasszunk minőségi, magas hústartalmú, egészséges tápot, és ha minden kötél szakad, az adott táp különböző ízeit váltogassuk.

A válogatós kutyust az eledel lecserélése nélkül is meggyőzhetjük! Tegyük az etetőtálat a kutyus elé, hagyjuk előtte maximum 30 percig, majd tegyük el, ha az eledelt nem fogyasztotta el. A következő étkezés alkalmával ugyanígy járjunk el. Ha a kutya valóban éhes lesz, el fogja fogyasztani a tápot!


A legjobb kutyatápok listája a PLATINUM Natural kínálatában

PLATINUM Iberico+Greens prémium kutyaeledel PLATINUM Beef+Potato prémium kutyaeledel PLATINUM Lamb+Rice prémium kutyaeledel
PLATINUM Iberico+Greens
kutyatáp ibériai sertéből
PLATINUM Beef+Potato
kutyatáp marhából
PLATINUM Lamb+Rice
kutyatáp bárányból


Tetszett a legjobb Platinum kutyatápokat bemutató bejegyzésünk? Akkor olvassa el a kutyák étvágytalanságáról szóló írásunkat is!« Vissza a cikkekhez

Oldaltérkép
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista