Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ
PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


BLOG

Immunerősítés a kutyánál - Így gondoskodjunk kedvencünk egészségéről a hidegebb hónapokban

A felhőtlen kalandokhoz és az izgalmas őszi-téli élmények begyűjtéséhez erős immunrendszer szükségeltetik. A csípős reggelek és a hűs nappalok nem csak a gazdik, de négylábúik szervezetére is hatással van, ahogy az évszakváltás önmagában is.

 

Immunerősítés a kutyánál

 

Miért szükséges fokozott figyelmet fordítanunk a kutya immunerősítésére ősszel és télen?

A válasz értelemszerűen a megváltozott időjárási körülményekben keresendő. A hirtelen fagyok, a hideg csapadék, a nyirkos fű és a hűs szél pillanatok alatt okozhatnak megbetegedéseket a felfázástól a torokgyulladáson át a kennelköhögésig. Érdemes hát időben elkezdenünk a kutya immunerősítését, méghozzá az alapoktól!

 

A kutya immunerősítése a mindennapokban

Nem csupán a hideg hónapokban kell extra támogatást biztosítanunk a kutya immunrendszerének (például különféle készítményekkel). A szervezet egészséges működését mindennapi szokásainkkal alapozzuk meg, az aktuális időjárástól vagy évszaktól függetlenül.

 

Immunerősítés a kutyánál: kiegyensúlyozott táplálkozással

Az egészséges, teljes értékű és a kutya igényeire szabott táplálkozás az erős immunrendszer alapköve, enélkül egyéb törekvéseink is hiábavalóak lehetnek. A friss húsban gazdag, összetevőiben is kedvencünk egészségét szolgáló eledel megtalálása alapvető.

 

Immunerősítés a kutyánál: megfelelő testmozgással

A rendszeres testmozgás gondoskodik a fizikai és mentális egészség megőrzéséről, az ideális testsúly megtartásáról. Bár bundásaink mozgásigénye eltérő, ha rendszeresen aktivizáljuk őket – figyelembe véve igényeiket és terhelhetőségüket – azzal máris rengeteget tettünk szervezetük megfelelő működéséért.

 

Immunerősítés a kutyánál: hidratálással és némi plusz támogatással

A rendszeres hidratálásról a kutya ideális esetben maga gondoskodik, de gazdiként nem árt fél szemmel figyelnünk, hogy mancsosunk milyen gyakran látogatja meg itatótálját. Az egészséges immunrendszer és szervezet megőrzéséhez elengedhetetlen az elővigyázatosság. Figyeljük négylábúnk viselkedését, ellenőrizzük szőrét és bőrét rendszeresen, hogy az esetleges megbetegedéseket és egészségügyi problémákat még idejében nyakon csípjük. Ha ez sikerül, azzal lényegesen lerövidíthetjük a gyógyulási folyamatot. Ha állatorvosunk szükségesnek látja, gondoskodjunk immunerősítő készítményekkel mancsosunk egészségéről.

 

A PLATINUM eledelekkel a kutya erős immunrendszeréért

 

A PLATINUM eledelekkel a kutya erős immunrendszeréért

Nem túlzás azt állítani, hogy a PLATINUM eledelek minden összetevőikkel az egészségmegőrzést segítik. A rengeteg friss hús, a kimagasló minőségű alapanyagok, az értékes gyógynövények, hidegen sajtolt olajok és egyéb kiegészítők természetes módon segítik az immunrendszer felkészítését a hidegebb hónapokra.

 

Íme néhány összetevő és azok pozitív tulajdonságai kedvencünk szervezetére:

  • Szárított vörösáfonya: Kiváló vitamin- és ásványianyag forrás, vitamintartalma kiemelkedő. Antioxidáns, természetes baktériumölő, erősíti az immunrendszert, a sejtek és az erek falát.
  • Szárított tengeri alga: Az immunrendszer általános erősítése mellett részt vesz a vérképzésben, a megfelelő bélflóra és bélmozgás kialakításában. Természetes antioxidáns, méreganyag megkötő tulajdonsággal bír.
  • Kamilla: Egy igazi tradicionális növény az egészségmegőrzésben, kedvenceinknél is. Antibakteriális, gombaölő tulajdonsággal bír, gyulladáscsökkentő hatású.

 

 
« Vissza a cikkekhez

 


Oldaltérkép
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista