PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


BLOG

Az egészséges és boldog kutya nyomában télen is – Kutyaápolási tippek télre

Bár még csak gondolatban hangolódunk a legfagyosabb hónapokra, hogy bundásunk a téli időszakban is kicsattanó energiának és egészségnek örvendhessen, nem árt időben elkezdeni a szükséges téli felkészülést és felkészítést. Lássuk, mire kell fokozott figyelemmel ügyelnünk!

 

Az egészséges és boldog kutya nyomában télen is – Kutyaápolási tippek télre

 

Miért igényel kedvencünk extra odafigyelést a téli időszakban?

Ahogy minket, úgy kutyáinkat is megviselhetik a különféle időjárási viszontagságok, és azok „következményei”. Ha a lakásban tartjuk a kutyát, akkor valamelyest könnyebb a dolgunk, ha a téli felkészítésről van szó, de esetükben sem feledkezhetünk meg az elővigyázatosságról és a megfelelő felszerelésekről (pl. kutyakabát, mancsápoló készítmények, stb.). Azok a négylábúak, akik a szabadban töltik idejüket, vagy annak nagy részét, megfelelően téliesített otthont igényelnek.

 

Az előkészületek természetesen nem csupán kényelmi szempontokra épülnek, segítségükkel megelőzhetjük és elkerülhetjük a különféle fagyási sérüléseket, a hipotermiát, és az időjárás okozta egészségügyi problémákat.

 

Kutyatartási tippek a télre: Téliesítsük kedvencünk kinti birodalmát!

Tegyük meg idejében, mielőtt a nagy fagyok megérkeznek! Biztosítsunk a kutya számára szigetelt, széltől és csapadéktól védett helyet! Fedjük le a kutyaház bejáratát is, béleljük ki megfelelően, de a téli időszakban is takarítsuk rendszeresen, hiszen ekkor is számolnunk kell a párával! Vegyük figyelembe bundásunk aktuális méretét, és ahhoz megfelelő helyet válasszunk, hogy kényelmesen elférjen benne, de kellően fel is tudja azt melegíteni testhőjével. Rendszeresen ellenőrizzük az ivóvizét, hiszen az könnyedén megfagyhat. Tartsuk szem előtt az aktuális időjárást, és megelőzve a bajt, engedjük be a kutyát a házba, ha szükséges!

 

Kutyatartási tippek a télre: Mindig ügyeljünk a hőmérsékletre és a csapadékra!

Télen ne csak a mínuszokra, de az esetleges csapadékra is gondoljunk! Ha kedvencünk igényli, szerelkezzünk fel kutyaruhával/kutyakabáttal! Ne várjuk meg, míg a kutya remegni kezd a séták alkalmával! Fontoljuk meg alaposan, hogy mikor indulunk útnak négylábú családtagunkkal: ha lehetséges, válasszuk a napsütéses, 0 fok feletti napszakokat! Ha erre nincs lehetőségünk, és az időjárás sem kedvez nekünk, tarstuk mozgásban a kutyát a séták során, és ne tartózkodjunk kint vele túl sokáig!

 

Kutyatartási tippek a télre: Ápoljuk a bőrt és a szőrt az évszaknak megfelelően!

A fagyos csapadék, a hó és a sózott utak bizony megviselhetik a bőrt, a bundát és a mancsokat. Ne télen akarjuk rövidre vágatni a kutya bundáját, de bátran rövidítsük le a szőrzetet a mancsokon, hogy elkerüljük a hó csomósodását azokon. A séták és az odakint töltött idő után mindig ellenőrizzük a bundát és a bőrt, távolítsuk el a megtapadt jég- és hódarabokat, mossuk és szárítsuk meg a mancsokat, ha szükséges. Válasszunk természetes bőrápoló balzsamot az esetleges sérülések orvoslására. A PLATINUM Skin Care gyógybalzsam nagyszerű társ a bőr- és sebápolás területén! Természetes összetevőivel támogatja a gyógyulási folyamatokat, antibakteriális és hidratáló hatású, csökkenti a gyulladást, a fájdalmat és csillapítja a viszketést!

 

Kutyatartási tippek a télre: A megfelelő táplálkozásnak ekkor is óriási szerepe van!

 

Kutyatartási tippek a télre: A megfelelő táplálkozásnak ekkor is óriási szerepe van!

A megfelelő és teljes értékű táplálás télen is az egészségmegőrzés alapja. Tartsuk szem előtt, hogy ha kedvencünk a téli időszakban is odakint tartózkodik, megnőhet az energiaigénye, előfordulhat, hogy több tápanyagra van szüksége. A jó egészségnek örvendő bundások esetében a teljes értékű táplálkozásnak köszönhetően a különféle étrendkiegészítők és immunerősítők alkalmazása sem feltétlenül szükséges, hacsak azt állatorvosunk elő nem írja. A PLATINUM legalább 70% friss húsból készült, teljes értékű eledelei minden összetevőjükkel a négylábúak egészségét szolgálják egész évben: hidegen sajtolt olajokkal, természetes antioxidánsokkal, gyógynövényekkel, vitaminokkal, friss gyümölcsökkel és zöldségekkel.

 

 
« Vissza a cikkekhez

 


Oldaltérkép
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista