PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


BLOG

5 hasznos tipp a kutyameleg napokra – Így óvjuk kedvencünket a hőségtől


Bár olykor-olykor futózáporok párásítják a kellemesen meleg levegőt, a tomboló nyár visszavonhatatlanul közeleg! Miközben előszedjük a lenge ruháinkat, és magasabb faktorú naptejre váltunk, gondoljunk kedvencünkre is, hiszen neki is melege van! Íme 5 gyakorlati tanács a legforróbb hónapok átvészelésére!

5 hűsítő tipp a kutyameleg napokra - Így óvjuk a kutyát a hőségtől


Gondoskodjunk a hűtésről


Előfordulhat, hogy a család négylábú tagja némi extra segítséget igényel a nyári hűtéshez. Egyszerűen bevizezhetjük bundáját a kerti csap alatt, de biztosíthatunk számára egy nedves törölközőt, vagy akár egy kutyamedencét is, amiben pancsolhat. Bizonyosodjunk meg róla, hogy folyamatosan rendelkezésére áll valamilyen árnyékos hely a kertben, ahova behúzódhat, ha szükséges.

Alakítsuk a sétákat az időjáráshoz mérten


Ezzel bundásunk és saját magunk számára is kellemesebbé tehetjük a kint eltöltött órákat. Az aktív programokat, szaladgálásokat, közös játékokat és nagy sétákat ejtsük meg a reggeli vagy esti hűs órákban, igyekezzünk kerülni a déli forróságot és a napos helyeket.

Ha lehet, váltsunk nyári frizurára


A hosszú szőr és a vastag aljszőrzet bizony igencsak melegít. Mielőtt azonban nekiesnénk kedvencünk bundájának, konzultáljunk egy kutyakozmetikussal, hiszen számos kutyafajta szőrzetét nem tanácsos, vagy egyenesen káros lenyírni. Ha mancsosunk esetében ez mégsem így van, egy kutyakozmetikus nem csak csinos, de kellemesen hűs nyári frizurát varázsolhat neki.

Hidratálás, hidratálás, hirdatálás


Nem lehet eleget beszélni a hidratálás fontosságáról. Mindig biztosítsunk a kutya számára friss, hűs vizet! Ügyeljünk a párolgásra: a nyári melegben hamarabb „elillanhat” a folyadék az itatótálakból. Próbáljuk fél szemmel figyelni, hogy kedvencünk rendszeresen iszik-e, és soha ne induljunk el víz nélkül otthonról. A kutya vízigénye napi 40-50 milliliter testsúlyának kilogrammjaiként, és csupán 10% vízveszteség iselegendő ahhoz, hogy akár visszafordíthatatlan egészségügyi problémák üssék fel a fejüket.

Óvjuk a mancsokat és figyeljünk a csípésekre


Ha odakint 30°C -ot mutat a hőmérő, az aszfalt hőmérséklete ezt jócskán meghaladja, ugyanis az könnyedén elérheti 55°C-ot!Kedvenceink mancspárnái könnyedén megsérülhetnek a forró talajon, akár komoly fájdalmat is okozva ezzel bundásunknak. Válasszunk inkább füves, árnyékos helyet a sétákhoz, és ellenőrizzük rendszeresen a mancsok épségét.

A nyári kalandok során elkerülhetetlenül összefutunk egy-két vérszívóval is. Teljesen természetes, ha a kutya begyűjt egy-két csípést egy kellemes nyári estén, vagy szerez néhány apró karcolást a kutyastrandon való rohangálás során. Vizsgáljuk át minden nap tüzetesen a bőrt, a bundát és a mancsokat, és ha szükséges, segítsük a természetes gyógyulást! A PLATINUM Skin Care bőrápoló balzsamantibakteriális és hidratáló hatásának köszönhetően éppen ebben segít. Csökkenti a gyulladást, a fájdalmat és csillapítja a viszketést, ráadásul teszi ezt 100%-ig természetes összetevőkkel. Nyáron is érdemes helyet biztosítani neki a házi állatpatikában!
Oldaltérkép
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista