PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


BLOG

Költözés kutyával

Egy költözés sosem könnyű. Számos aspektusát figyelembe kell vennünk, mielőtt belevágunk. Különösen akkor, ha egy négylábú is van a családban.  Hogyan költözzünk kutyával? Mire érdemes figyelni? Mennyire viseli meg ez négylábú barátainkat? Ezekre és még sok más kérdésre keressük a választ.

Hogyan költözzünk kutyával?

A kutyák érzékeny lények. Bár azt szokták mondani, hogy négylábú barátaink leginkább a gazdihoz ragaszkodnak, de kétségtelen, hogy oda kell figyelnünk, sőt készüljünk fel, ha költözés előtt állunk. Ne felejtsük el, hogy kis kedvencünk a szagok alapján tájékozódik. A megszokott környezet hiánya okozhat némi bizonytalanságot kisállatunknál. Fontos, hogy vezessük körbe kutyánkat, és jelöljük ki, hogy mettől meddig tart az ő területe. Egy költözés kutyával sokkal könnyebben is átvészelhető, ha képesek vagyunk minden lépést előre előkészíteni.

 

Költözés kutyával

 

Mire érdemes figyelni, ha kutyával költözünk?

Minden kutyus ragaszkodik legalább egy, számára fontos dologhoz. Ez lehet egy labda, egy kedvenc kutyafekhely, vagy bármi, amit a kutyus megszokott. Ezt mindenképp vigyük magunkkal az új lakásba. Sok esetben előfordul, hogy az új élethelyén nem eszik a kutyus. Ettől nem kell megijedni, adjunk időt négylábú barátunknak, hogy megszokja az új környezetét. Segítsük ebben kisállatunkat. Maradjunk ott vele, amíg elfogyasztja a táplálékot. Egy költözés kutyánknak is nagy változás, ezért érdemes előtte felkészítenünk kisállatunkat a változásokra.
 

Mennyire viselheti meg a költözés négylábú barátunkat?

Számos véleményt lehet hallani, hogy vannak bizonyos kutyafajták, melyek rendkívül nehezen viselik a környezetváltozást. Természetesen ennek is érdemes több oldalát megvizsgálni, hiszen egy szobában élő kiskutya sokkal jobban ragaszkodik a kanapéhoz, és a lakáshoz, amiben él, míg a kertben élő kutyusoknak ez nem igazán fontos.
 

Hogyan segítsünk?

Ha a gazdi abban a szerencsés helyzetben van, hogy végleges helyre költözik, mondjuk egy saját lakásba, amivel hosszútávon tervez, akkor érdemes az új környéken több alkalommal elsétálni. Ismerje meg a területet a kutyus.  Ez azért is fontos, mert olykor bizonytalanságot okozhat, ha a kutyust bedobjuk a „mélyvízbe”. Új környék, idegen szagok, idegen lakás, érdemes körbevezetni kisállatunkat.

 

Költözködés kutyával

 

Új környezet

Mikor a kutyus a megszokott sétára indul, ismerős helyek, hangok, ismerős kutyák a szomszédban, és ismerős illatok veszik körül. A gazdi aggodalma két esetben merül fel általában. Amikor szűkebb, emeleti lakásból költözik a család vidékre, és így fordítva. Egy kutya szokásait elsősorban a fajtájának megfelelő tartási körülmények alakítják, és ezekhez ragaszkodik is. A terület nagysága, a sarkon a bokor, ami mellett minden reggel elsétál a gazdival, vagy az emeleti ajtó csapódása, amikor este hazatér a gazdi, pont úgy fontosak, mint nekünk a megszokott dolgaink.  De nem befolyásolják négylábú barátainkat a költözés kapcsán . A kutyának egy fontos kérdés van, hogy a gazdi mindig vele legyen.
« Vissza a cikkekhez

 


Oldaltérkép
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista