PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


BLOG

Kerüljön a fa alá kézzel készített kutyajáték! – Karácsonyi ajándék tipp a család négylábú tagjának

Itt egy labda, ott egy kötél, amott egy sípoló kacsa, mellette egy kong. Négylábú kedvencünk játékokban valószínűleg nem szenved hiányt, így talán nincs szüksége még egy milliomodik darabra. Ha azonban a gazdi által készített játékról van szó, egész más a helyzet. Számunkra is kiváló elfoglaltság egy-egy kutyajáték házi elkészítése az ünnepi időszakra hangolódva!

 

Kerüljön a fa alá kézzel készített kutyajáték! – Karácsonyi ajándék tipp a család négylábú tagjának

 

Találd meg a finom falatokat!

A játék „elkészítéséhez” egy muffinsütő tepsire, néhány labdára és sok-sok finom egészséges jutalomfalatra lesz szükségünk. Nincs más dolgunk, mint a muffin formákba rejteni a nyalánkságokat, azokra pedig egy-egy labdát helyezni. Hogy izgalmasabbá tegyük kedvencünk számára a jutalomfalatokért folytatott harcot, csak bizonyos labdák alá rejtsünk rágcsálnivalókat.

 

A régi farmer újrahasznosítása

Mindannyiunk szekrényében lapul egy-két használaton kívüli farmer, ami az „egyszer még jó lesz valamire” kategóriába esik, de valójában hónapok vagy évek óta nem vettük fel őket. Itt az idő, hogy felhasználjuk őket kézzel készített ajándékunkhoz. Fonhatunk belőle vastag játékot az apportírozást és huzakodást imádó kedvencünk számára, megtölthetjük szintén használaton kívüli textíliákkal, és varrhatunk belőle egy csont alakú játékot vagy párnát.

 

Ki ne imádná a műanyag palack hangját?

A pet palackok újrahasznosításának egyik nagyszerű alternatívája! Felhasználásának csupán képzeletünk szabhat határt. Körbetekerhetjük bármilyen anyaggal, hogy aztán annak jellegzetes hangja szórakoztassa el kedvencünket, miközben rágcsálja azt, de készíthetünk belőle billenő jutalomfalat adagolót is, ha szeretünk barkácsolni. Szúrjuk fel egymás mellé a palackokat egy hosszú és vékony fadarabra, töltsük meg őket jutalomfalatokkal és szedjük le a palackok kupakják. A fadarabra merőleges oldalelemekkel rögzíthetjük kedvencünk magasságának megfelelően. A kutya a palackokat megbillentve (és fejjel lefelé fordítva) megszerezheti a finom falatokat.

 

Ki ne imádná a műanyag palack hangját?

 

A finomságoknál nincs jobb ajándék

A kézzel készített játékokat egészítsük ki mennyei házi kutyakeksszel! Számtalan nagyszerű receptet találhatunk, de ez esetben is ügyeljünk az egészséges hozzávalókra!

 

Sütőtökös házi kutyakeksz recept

Hozzávalók:

Elkészítése:
Pucoljuk meg a sütőtököt és puhára főzve, vagy nyersen pürésítsük. Nyomkodjuk szét a PLATINUM nedvestápot egy villával, adjuk hozzá a tojást és a sütőtököt, majd az így készült masszához a lisztet is. Kilisztezett deszkán nyújtsuk vékonyra, és formázzunk belőle kekszet – az ünnepek apropóján akár mézeskalács kiszúróformával. Sütőpapírral bélelt tepsiben tegyük előmelegített sütőbe, majd süssük 180 fokon 25-30 percen át!

 

 
« Vissza a cikkekhez

 


Oldaltérkép
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista