PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


BLOG

3 aranyszabály a tápok tárolásához – Így őrizzük meg frissességüket, zamatukat és állagukat

A nem megfelelően tárolt kutyaeledelek kiszáradhatnak, veszíthetnek minőségükből, állaguk megváltozhat, ráadásul a helytelen raktározással a különféle élősködők számára is ideális „otthont” biztosíthatunk. De vajon tényleg segítenek elkerülni az említett malőröket az ízléses dobozok, mintás tárolók, és a lakás berendezéséhez tökéletesen illeszkedő táptartó ládikák?
Lássuk, mi az igazság!

 

3 aranyszabály a tápok tárolásához – Így őrizzük meg frissességüket, zamatukat és állagukat

 

Milyen kutyaeledelt válasszunk?

A tápválasztás kritériumait már számtalanszor hangsúlyoztuk, így ezúttal csak a legfontosabb szempontokat szögezzük le: a táp legyen magas friss hústartalmú, teljes értékű és egészséges, szolgálja minden összetevőjével – és az elkészítés eljárásával is – kedvencünk hosszan tartó életerejét és kicsattanó energiáját. Ügyeljünk az összetevőkre, és azok sorrendjére, hiszen az mindent elárul: minél előrébb helyezkedik el egy összetevő a listában, annál több található meg abból az eledelben. Felmerül tehát a kérdés, hogy mi álljon a dobogón: természetesen kizárólag a friss hús!

 

Miért érdemes különös figyelmet fordítani a táp tárolására?

Gondoljunk csak bele, mennyi energiát fektetünk saját ételeink megfelelő elhelyezésére, hűtésére, stb. A helyes tárolással hosszú időn át megőrizhetjük a kutyaeledel frissességét és minőségét, így minden etetés alkalmával biztosak lehetünk benne, hogy a finom és egészséges falatok kerülnek kedvencünk táljába.

 

Hogyan és miben?: A PLATINUM eledelek tárolásának 3 aranyszabálya

 

Hogyan és miben?: A PLATINUM eledelek tárolásának 3 aranyszabálya

 

  1. Kutyatáp tárolás helyesen: Tárolóedény helyett a saját zacskóban

 

A PLATINUM eledelek extrudáció helyett csupán 95 fokon történő párolással készülnek, víz hozzáadása nélkül, kizárólag saját húslevükben. A magas friss hústartalomnak és a speciális eljárásnak köszönhetően tápanyagtartalmuk is kimagasló. Ahhoz, hogy az eledelek a lehető legtovább megőrizhessék frissességüket és minőségüket, tárolóedény helyett tartsuk őket saját zacskójukban! Csomagolásuk speciális, nagy szerepet játszik benne, hogy a tápszemek a lehető legtovább ínycsiklandóan húsosak és szaftosak maradjanak. Ha mégis táptartó dobozban szeretnénk tárolni, tegyük a zsákot a dobozba, és ne öntsük ki belőle a szemeket! Ez esetben is ügyeljünk a higiéniára, tisztítsuk rendszeresen a tárolót!

 

  1. Kutyatáp tárolás helyesen: Légmentes tárolás

 

Ügyeljünk rá, hogy a PLATINUM száraztápok zacskóit minden etetés után légmentesen zárjuk le! A PLATINUM zárócsipesze segít ebben! Már önmagában a megfelelő lezárás is rengeteget segít a frissen tartásban, ráadásul megóvja az eledelt az élősködőktől is.

 

A PLATINUM eledelek 1,5 és 5 kg-os kiszerelésekben kerülnek az otthonokba, ezzel is elősegítve frissességük és minőségük megőrzését. Ha tehát kedvencünknek 30 kg PLATINUM száraztápot vásárolunk, akkor sem egy darab 30 kilogrammos zsákból kell akár hosszú időn át adagolnunk az eledelt, hiszen ebben az esetben 6 db 5 kg-os kutyatáp kerül a dobozba.

 

  1. Kutyatáp tárolás helyesen: Száraz, hűvös helyen

 

Mindhiába az említett óvintézkedések, ha meleg vagy nedves helyiségben hagyjuk az eledelt. Tároljuk száraz, hűvös helyen, messziről elkerülve a vizet vagy nedvességet. Válasszunk olyan helyet, ahol saját szárazélelmiszereinket is nyugodt szívvel tárolnánk!

 

Mire ügyeljünk, ha a tálba már kiöntött eledelt szeretnénk tovább tárolni?

Ha a kutya nem fogyasztotta el a kínált eledelt, és az már állt az etetőtálban, érdemes külön légmentesen tárolni tovább, és nem visszaönteni a még „érintetlen” tápszemekhez. Tisztítsuk rendszeresen és alaposan kedvencünk itató- és etetőtáljait.

 

 
« Vissza a cikkekhez

 


Oldaltérkép
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista