PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


BLOG

„Csak egy falatot kééééérek!” – Hogyan szoktathatjuk le kedvencünket a kunyerálásról?

A legtöbb négylábú bizony imádja a hasát, és bármit megtenne néhány ínycsiklandó falatért. Míg némelyikük csupán árgus szemekkel pillant a gazdi tányérja felé miközben az eszik, addig egyik-másik eb akár mérges vakkantásra is vetemedik, csak hogy kizsaroljon némi finomságot. Az erőszakos kunyerálás nem csak számunkra, de a hozzánk vendégségbe érkezők számára is igen kellemetlen lehet. Lássuk, hogyan szoktathatjuk le bundásunkat e bosszantó viselkedési formáról!

 

Miért kunyerál a kutya?

 

Miért kunyerál a kutya?

A legtöbb esetben nem azért, mert valóban szüksége lenne arra a falatkára, vagy mert annyira éhes lenne. A dolog mögött a pocak szeretete áll, és a bizonyosság, hogy a gazdi némi könyörgés árán bizony megadja számára, amire vágyik. Szem előtt kell tartanunk, hogy nem azzal teszünk jót, ha minden étkezésünk alkalmával nasiztatjuk bundásunkat, hiszen az könnyedén túletetéshez, majd hízáshoz vezethez. Nem beszélve arról, hogy számos, általunk elfogyasztott étel a táplálkozási szokások között fellelhető különbségek miatt legkevésbé sem megfelelő négylábú családtagunk számára!

 

Előzzük meg a kunyerálást már kölyökkorban

A legkézenfekvőbb megoldás az, ha már kölyökkorban hozzászoktatjuk kedvencünket, hogy nem ácsoroghat a lábunknál az étkezések alkalmával, és legkevésbé sem akaratoskodhat más módon (vakkantással, a fejét a combunkra helyezve, stb.).
 

Ez a taktika akkor működik, ha nem teszünk kivételt! Kérjük meg a hozzánk érkező családtagokat és barátokat, hogy semmi esetre se etessék saját ételükkel, a tányérból a kutyát, bármilyen szívbemarkoló tekintettel is igyekszik az manipulálni vendégeinket.
 

Mi magunk is legyünk következetesek! Ha olykor-olykor megszánjuk pár falattal, csak azt üzenjük bundásunknak, hogy mindig van rá némi esély, hogy lepottyan számára egy-két finom falat. Az étkezések alkalmával küldjük a kutyát a helyére!

 

Ha a kutya kunyerál

 

Ha a kutya kunyerál: mit tegyünk felnőtt korban?

A következetesség fontosságát ezúttal is hangsúlyoznunk kell. A kunyerálásról való leszoktatás valószínűleg nem lesz gyerekjáték, de ha egyszer nekifutunk, tartsunk ki elhatározásunk mellett!
 

Ez esetben is küldjük a kutyát a helyére, amikor a család eszik, és kérjük meg rá, hogy maradjon is ott. Kedvencünknek ettől függetlenül esze ágában sem lesz lemondani a kunyerálásról, de ne adjuk be a derekunkat! Ne nézzünk a kutyára, ne foglalkozzunk a kérleléssel! Ha túl rámenősen próbálkozik, és elhagyja a helyét, küldjük oda vissza.
 

Ez a szabály akkor is él, ha nem egy-egy főétkezésről van szó, csupán bekapunk néhány falatot. A kutyát minden esetben küldjük a helyére!

 

Ne feledkezzünk meg a jutalmazásról

Ahhoz, hogy kedvencünk megszokja az új szabályrendszert, a jutalmazás nem maradhat el! Ha kitartóan a helyén marad, dicsérjük meg! Az étkezések alkalmával figyelmét játékkal, rágcsálnivalókkal köthetjük le, így élvezetesebbé téve számára az időt, amit mi magunk is falatozással töltünk.
« Vissza a cikkekhez

 


Oldaltérkép
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista