PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


BLOG

Majd, ha fagy! – 3+1 fontos dolog, amikre oda kell figyelnünk a hideg, csapadékos séták során

Téli séta a kutyával

Nincs is szebb és lélekmelengetőbb annál, mint az ünnepi időszak közeledtével lassan hulló hópelyhek alatt sétálni bundásunkkal, és gyönyörködni a fehér hótakaró fedte tájban, miközben kedvencünk lelkesen rohangál fel-alá. A tél persze nem mindig ilyen idilli, sokszor inkább havas eső, erős szél és latyak kíséri az utunkat. Hogy mancsosunk egészségéről és komfortérzetéről gondoskodjunk, ebben az időszakban némi extra odafigyelésre lesz szükség. Íme a 3+1 legfontosabb dolog, amikről nem feledkezhetünk meg a hideg, csapadékos séták során.


Ne legyünk restek felhúzni a nagykabátot


A lakásban tartott kedvencünk számára szerezzünk be megfelelő öltözetet a téli időszakra. Válasszunk vízálló és meleg alternatívát, de ügyeljünk rá, hogy a kutya megfelelően tudjon mozogni benne. Hiba lenne azt hinni, hogy csupán a rövid szőrű négylábúak igényelnek téli gúnyát. Idős, kölyök, érzékeny, vagy valamilyen egészségügyi problémával küzdő vakkantó pajtásunk még több elővigyázatosságot igényel, ráadásul esetükben különösen fontos szempont lehet a komfortérzet. A kutyakabát vásárlásakor próbáljuk fel azt kedvencünkre, és hagyjuk, hogy néhány percig mozogjon benne, hogy biztosan az ideális darabot szerezzük be.

A jég, a hó és a leszórt só a mancspárnák ellenségei


A szőrbe ragadt hó, a jég és a sózott utak mind-mind kellemetlenségeket okozhatnak bundásunk szőrének/bőrének és mancspárnáinak. Igyekezzünk elkerülni a frissen sózott utat, mert az nagy fájdalmat jelenthet neki, és ha szükséges, olvasszuk le a bundáról a havat, miután hazaértünk és vizsgáljuk meg négylábúnkat, hogy biztosan nem ragadt-e be a mancsokba vagy a bundába jeges hó vagy só. Egy megbízható mancs- és bőrápoló krém igazi jóbarát ebben az időszakban. A PLATINUM SkinCare gyógybalzsam természetes összetevőkkel támogatja a természetes sebgyógyulást. Antibakteriális és hidratáló hatású, csökkenti a gyulladást, a fájdalmat és csillapítja a viszketést.

A PLATINUM SkinCare a természet erejét használva gyors segítséget nyújt a következő problémák kezelésében:
-    Horzsolások
-    Felfekvéses sebek
-    Vágások
-    Mancs sérülések
-    Rovarcsípések
-    Karcolások
-    Égések és fertőzések


Figyeljünk kedvencünkre fokozottan a séták során


A sötét és a csapadék kétségtelenül megnehezítheti a dolgunkat, mégis igyekezzünk fél szemünket mindig a kutyán tartani, hogy mihamarabb észrevegyük, ha mancsosunk nem érzi jól magát, túlságosan fázik vagy nem szeretne tovább menni. Biztonságosabb ilyenkor pórázon vezetni a kutyát – még ha nem is tesszük azt a tavaszi vagy nyári időszakban -, így elkerülhetjük a veszélyeket. Kerüljük a rizikós helyeket: befagyott pocsolyákat, tavakat, túl sötét, hó borította területeket.

+1: Ha szükséges, toljunk kicsit a napirenden


Kétségtelen, hogy a kutya és a gazdi számára is fontos a következetes menetrend, de ha a téli időszak úgy kívánja, ne ragaszkodjunk a késő esti sétákhoz. Vigyük ki inkább kicsit hamarabb az ebet, amikor még nem erős a fagy, illetve nem szakad az eső vagy a hó. Gyakran akár fél-1 órás átütemezések is sokat segíthetnek az ideális időpontok megtalálásához, ha téli sétáról van szó.

Oldaltérkép
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista