PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


BLOG

Ha eljött a pancsolás ideje - Mikor, mivel és hogyan fürdessük a kutyát?

Néhány bundás odáig van a nyári lubickolásért, míg mások egyenesen irtóznak a víztől, és inkább a szárazföldi kalandokat preferálják. A legtöbb esetben azonban az igazi „búvárok” sem fogadják előszeretettel, amikor elérkezik a fürdés ideje. Csokorba szedtünk most néhány szempontot, amelyekkel hatékonyabbá varázsolhatjuk a tisztálkodást, és megkönnyíthetjük kedvencünk számára a procedúrát.

 

Ha eljött a pancsolás ideje - Mikor, mivel és hogyan fürdessük a kutyát?

 

Miért fontos a rendszeres fürdetés?

A kutya fürdetését nem csupán az esztétikai szempontok kívánják meg. Egy egészséges, megfelelően karbantartott bunda (legyen az bármilyen típusú is) kedvencünk számára is komfortosabbá teszi a mindennapokat, ráadásul nagy szerepet játszik az élősködők elleni harcban is.

 

Mikor és milyen gyakran érdemes fürdetni a kutyát?

Ügyeljünk rá, hogy ne vigyük túlzásba a kutya fürdetését, hiszen azzal károsíthatjuk a bőr természetes védőrétegét (olajrétegét), előidézhetjük a kiszáradást és a hámlást, ami egyenes út az érzékeny, sérült bőrfelülethez. A lakásban tartott kutyákat sem feltétlenül szükséges havi rendszerességgel fürdetni, erre a sáros, esős őszi időjárás sem ad okot. Ha egy séta alkalmával a kutya begyűjt némi piszkot a mancsaira, esetleg a hasára, tisztítsuk kizárólag ezeket a területeket a teljes fürdetés helyett.

Minden esetben olyan napszakot válasszunk a fürdetéshez, amikor még van elég idő a bunda és a bőr megszáradásához. Semmi esetre se engedjük ki kedvencünket hűvös időjárásban a szabadba, ha nem teljesen száraz! Ne engedjük a kertbe, ne induljunk sétára!

 

Mivel fürdessük a kutyát?

Ha kedvencünk alapvetően nem küzd különféle érzékenységgel vagy allergiával, samponválasztáskor a természetes összetevőket, és a bundájának megfelelő terméktípust érdemes szem előtt tartanunk. A kemikáliákkal és illatanyagokkal telített samponokat inkább hagyjuk a boltok polcain, válasszunk bőrkímélő alternatívát!

 

Hogyan könnyítsük meg a kutya számára a fürdetést?

 

Hogyan könnyítsük meg a kutya számára a fürdetést?

A legjobb, ha már kölyökkorban elkezdjük hozzászoktatni a rendszeres fürdetéshez és a fürdőkádhoz/zuhanytálcához. Igyekezzünk az élményt pozitívvá varázsolni számára, figyeljünk az igényeire, ne tegyük közvetlenül víz alá a kutya szemét, orrát vagy száját! Fektessünk elég gondot a fülek megóvására, a hallójáratba ne kerüljön víz!

Érdemes egy csúszásgátló szőnyeget helyezni a kádba, hogy kedvencünk lába ne csúszkáljon benne, így magabiztosan elhelyezkedhessen ott. Némi nassolnivalóval vagy játékkal leköthetjük a kutya figyelmét a fürdetés alatt.

A víz legyen langyos, a vízsugár enyhe. Ha úgy látjuk, hogy bundásunk képtelen megbarátkozni vele, egy kancsó vagy pohár segítségével merjük rá mi magunk a vizet: mossuk le így a sampont az átdörzsölt bundáról a zuhanyrózsa helyett! A tisztálkodás végeztével dícsérjük és jutalmazzuk kedvencünket!

 

Hogyan szárítsuk meg a kutya szőrét és bőrét?

Ez nagyban függ attól, hogy bundásunk mennyire hajlandó elviselni a különféle zajokat, például a hajszárító hangját. Ha óckodik tőle, egy puha és jó nedvszívó képességű törölközőt válasszunk, majd hagyjuk a meleg szobában magától megszáradni a bőrt és a szőrt.

 

 
« Vissza a cikkekhez

 


Oldaltérkép
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista