PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


BLOG

Tudtad? A vadászösztön nagyon is befolyásolja a macska táplálkozását – A fizikai és mentális egészség is az etetőtálnál kezdődik!

Macska táplálkozása és a vadászösztön kapcsolata

Amikor a szőrös játékegérrel kacérkodik, vagy amikor kedvenc labdáját hajkurássza naphosszat azzal éppen vadászösztönét tréningezi kedvencünk, tegye azt odakint a kertben, vagy lakásban tartott macskaként a nappali kellős közepén. A vadászat a macska veleszületett szokása, ami nem csak a játékot, de a táplálkozást is nagyban befolyásolja.

Bársonytalpú doromboló avagy vérbeli vadász

A vadászösztön az évezredek során sem veszett ki kedvenceinkből, máig tökéletesen megfigyelhető játék közben is, hiszen a macska gyakran zsákmányként kezeli kedvenc „csilingelő elfoglaltságát”. Olyan mélyről fakad, hogy ha megpróbáljuk a vadászó magatartást tiltani, doromboló kedvencünk jóllétét, mentális egészségét veszélyeztetjük. Igazi elemi ösztön ez, ami nem csak viselkedésükben köszön vissza, hanem táplálkozási igényeikre is nagy hatással van. Bár a cicák igazi ínyencek, ha négylábú családtagunk mégsem különösebben válogatós, akkor sem mindegy, mi kerül az etetőtálba!

Hogyan befolyásolja a vadászösztön a macska táplálkozását?

Értelemszerűen nincs szükség rá, hogy a gazdi a macskaeledellel a kezében igyekezzen „zsákmányként viselkedni”, és menekülni a cicája elől, ugyanakkor a táplálék minőségének annál fontosabb szerepe van. A húsevő macskát nem tölti el elégedettséggel, ha a tápláléka nem felel meg az általa és ösztönei által felállított elvárásoknak, vagyis ha a táp nagy részét a friss hús helyett felesleges adalékanyagok és a hús helyettesítését szolgáló összetevők alkotják, még akkor sem, ha alapvetően az eledel tartalmazza a cica számára szükséges tápanyagok egy részét.

Kedvencünket lehetetlen átverni: a húsliszt és a nagy mennyiségű szénhidrát nem hús

A húsliszt nem hús, és nem is helyettesíti azt a macska táplálkozásában. A húslisztből hiányzik a friss húsban megtalálható húslé, ami fehérjét, kreatint és vasat tartalmazó tápanyagdús folyadék. A húslisztet azt követően állítják elő, hogy a húsipari állati melléktermékek többszöri, nagy gyomáson történő hevítésen mennek keresztül. A friss húshoz képest a húsliszt tápanyagtartalma lényegesen alacsonyabb, a benne található fehérjék kevésbé emészthetőek.

Macskaeledel 83% friss húsból, húsliszt nélkül

A PLATINUM kutyatápoktól jól megszokott minőség nem hiányozhat új termékcsaládunk, a MeatCrisp macskaeledelek esetében sem. MeatCrisp macskatápok 83% friss húsból az úgynevezett Freshmeatdry-errel készülnek, ami lehetővé teszi a friss húsban rejlő természetes mikrotápanyagok és aminosavak megőrzését a cicatápokban. A húsban található bizonyos mikrotápanyagok és aminosavak boldogságérzetet váltanak ki a macskákban a táplálék elfogyasztása közben, ezek a vadászat sikerességét jelentik a macskák számára. A MeatCrispben a cicák legnagyobb örömére megtalálhatóak ezek a természetes mikrotápanyagok és aminosavak, amelyek által macskája hosszú távon elégedettebb és boldogabb lesz. Így a MeatCrisp a macskák fizikai és mentális egészségét egyaránt szolgálja.

Ízfokozók nélkül is ellenállhatatlan

A macskatápok gyakran ízfokozókat tartalmaznak, hogy a csökkentett tápanyagtartalom, a ízetlenebb húsliszt felhasználás, vagy a nagy mennyiségű szénhidráttartalom (mint fő alapanyag) ellenére is elfogadják azt a macskák. A MeatCrisp esetében nincs szükség ízfokozóra, hiszen az alacsony hőmérsékleten történő lassú szárítás és a Freshmeatdryer-ben folyamatosan keringetett levegő megőrzi a hús ízét. A MeatCrisp macskaeledelek megvásárolhatók a PLATINUM Shopban!


Oldaltérkép
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista