PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


BLOG

Pancsolásra fel! – 5 dolog, amire felelős gazdiként ügyelnünk kell a kutyastrandon


Javában tombol a nyár, végre igazi önfeledt pancsolásra indulhatunk kedvencünkkel. Bármennyire is tisztában vagyunk bundásunk habitusával, felelős kutyatartóként néhány alapvető szempontra ügyelnünk kell a strandon mancsosunk és többi kutyatartó érdekében is.

5 dolog, amire felelős kutyatartóként figyelnünk kell a strandon

Az egészség alapvető, ha kutyás közösségbe indulunk


Csak akkor vigyük közösségbe kedvencünket, ha egészséges és rendelkezik a szükséges oltásokkal (ne hagyjuk otthon az oltási könyvet sem), gondoskodtunk a féreghajtásról stb. Fontos, hogy nyílt seb vagy kezeletlen sérülés se legyen a kutyán, hogy a terjedő por vagy kosz ne súlyosbítsa tovább a dolgot. Bundásunk is akkor élvezi igazán a pancsolást, ha komfortérzetét semmi sem rontja, ráadásul így lehetünk benne biztosak, hogy közösségben is a tőle megszokott viselkedést tapasztaljuk majd.

Mindig tartsuk szem előtt kedvencünket


Ne hagyjuk elkószálni négylábúnkat, mert pillanatok alatt keveredhet olyan szituációba, amit szívünk szerint inkább elkerültünk volna. Más kutyák, a tömeg vagy egy váratlan történés ijedtséget, szorongást, félelmet válthat ki belőle, ha pedig nem vagyunk mellette, tőle addig talán soha nem tapasztalt reakcióval találjuk szemben magunkat. Ha szükséges, tartsuk a kutyát pórázon, adjunk rá szájkosarat.


Alaposan gondoljuk át, mire lesz szükségünk a strandon


A legtöbb gazdi tudja, hogy kutyával útnak indulni bizony nem mindig egyszerű. Hogy kedvencünk semmibe se szenvedjen hiányt, és a kutyastrandra látogatók számára se okozzunk kellemetlenséget (például a kutyapiszok zacskó hiánya miatti „balesetekkel” vagy azzal, hogy bundásunk esetleg éppen valaki ebédjére pályázik kuncsorgó szemekkel), gondoljuk át alaposan, mit vigyünk magunkkal a strandra a kényelem, a szórakozás és a higiénia szempontjainak megfelelően.

Tanítsuk meg a legfontosabb vezényszavakat és alkalmazzuk is azokat


Szintén minden kutyás közösségben elengedhetetlen. Nem csak azért, hogy ne kelljen percenként a kutyánk után rohangálnunk, mert az nem hajlandó odajönni hozzánk, ha arra kérjük. Hanem azért is, hogy a váratlan szituációkban is legyen olyan „eszköz” a kezünkben, amire biztosan támaszkodhatunk.

Legyünk előzékenyek és figyeljünk másokra


Talán kedvencünk már tapasztalt strandoló, ne feledjük, ő is volt kezdő. Biztosan találkozunk olyan gazdikkal, akik éppen igyekeznek hozzászoktatni bundásukat a vízhez, vagy olyanokkal, akik a közösségben való magatartást gyakorolják. Legyünk hát körültekintőek, türelmesek és előzékenyek más bundásokkal és gazdijaikkal, ne engedjük kedvencünket határok nélkül tombolni a strandon.


Oldaltérkép
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista