Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ
PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


BLOG

Idős kutya gondozás – Ha a lehető legtöbbet szeretnénk tenni korosodó kedvencünkért

Aggastyán bundásunk igényei és szükségletei a kor előrehaladtával természetes módon változnak meg. Némi extra odafigyeléssel azonban kényelmessé és boldoggá varázsolhatjuk a hétköznapjait. Lássuk, mire érdemes fokozottan figyelnünk!

 

Öreg kutya nem vén kutya

 

Öreg kutya nem vén kutya

Az öregedéssel lassulnak bizonyos kémiai és biológiai folyamatok, a testi funkciók egyre kevésbé szolgálják hatékonyan mancsosunkat a hétköznapok során. Éppen emiatt is merülnek fel különleges igények, amik bár néhány szempontból átalakíthatják szokásainkat, korosodó kutyánk számára az efféle gondoskodással kényelmessé tehetjük a mindennapokat.

 

Sűrűsödő állatorvosi látogatások

Fontos, hogy az állatorvos folyamatosan tisztában legyen a kutya fizikai és mentális állapotával, aktuális egészségügyi helyzetével. A rendszeres és sűrűsödő állatorvosi vizsgálatok segítenek korai fázisában kiszűrni, vagy megelőzni a korral járó egészségügyi panaszokat.

 

A séta és a mozgás továbbra sem ördögtől való

Ha kutyusunk örömmel sétál, mozog, és azt az állatorvos sem tiltja, nem kell lemondanunk a közös sétákról. Előfordulhat, hogy a távot rövidítenünk kell, a tempót pedig csökkenteni, de nem kell teljesen megszüntetnünk azt. Játsszunk továbbra is bundásunkkal – természetesen jóval óvatosabban, mint fiatal felnőttkorában -, a lehetőségekhez mérten biztosítsunk számára „aktív” időtöltést a családdal!

 

Az idős kutya gondozása – Ezekre ügyeljünk korosodó kedvencünk hétköznapjai során

 

Az ápolás és higiéniai ellenőrzés legyen a mindennapok része

Fordítsunk nagy figyelmet a bunda, a száj és a fogak, a mancsok és a fül egészségére és ápolására, hogy kedvencünk számára a lehető legnagyobb komfortérzetet biztosíthassuk! Védjük őt a különféle parazitáktól, kérjük ki állatorvosunk véleményét és tanácsait az időszakosan és folyamatosan aktív „csipkelődők”, például a szúnyog, a bolha vagy a kullancs elleni védekezéssel kapcsolatban!

 

A teljes értékű és kiegyensúlyozott táplálék elengedhetetlen

Alapvetően a kutya nem igényel időskori tápot, hiszen őse, a farkas is éppen ugyanúgy táplálkozik idős korában, mint annak fiatal társai. A széles körben elterjedt nézettel szemben a kutya fehérjeszükséglete nem csökken a kor előrehaladtával, sőt! A csökkentett fehérjetartalmú eledelek akár az izomtömeg leépülését, és az aktivitás csökkenését okozhatják. Válasszunk idősödő mancsosunk számára teljes értékű, egészséges, megfelelő és optimálisan hasznosítható, állati fehérjékben gazdag eledelt! A PLATINUM kutyatápokat bármely életszakaszban bátran fogyaszthatják bundásaink!

 

Fokozottan figyeljünk az ideális testsúly megtartására

A megfelelő eledel kiválasztása már önmagában is tökéletes segítség a kutya ideális testsúlyának megőrzéséhez és a túlsúly elkerüléséhez, azonban legkevésbé sem elegendő. Ha az etetések között folyamatosan étellel kínáljuk, nasiztatjuk négylábúnkat, az könnyedén hízáshoz vezethet. Ha ezt sikerül elkerülnünk, azzal számos, a túlsúllyal összefüggő betegségtől óvhatjuk meg korosodó kutyánkat!

 
« Vissza a cikkekhez

 


Oldaltérkép
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista